رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان از آغاز ثبت نام نوزدهمین دوره عتبات دانشگاهیان از امروز خبر داد.
به گزارش مهر، حجت الاسلام محمدرضا فقیهی رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان در نشست خبری به مناسبت ثبتنام نوزدهمین دوره عتبات دانشگاهیان گفت: ثبت نام این دوره از عتبات دانشگاهی امروز ۷ مرداد آغاز و تا ۱۴ مرداد ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه ۱۵ مردادماه قرعه کشی برای اعزام دانشجویان به عتبات انجام خواهد شد، افزود: اولین کاروان ۲۴ مردادماه اعزام می شود.
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان اضافه کرد: مهلت ثبت نام ها به دلیل کمبود زمان تمدید نخواهد شد و در مجموع ۸ هزار دانشجو، استاد دانشگاه و کارکنان دانشگاه به عتبات اعزام می شوند.
فقیهی عنوان کرد: زوج های جوان دانشجو، دختران و پسران مجرد، اساتید و کارکنان دانشگاه ها به عتبات اعزام می شوند.
وی خاطر نشان کرد: برای ۱۸۶ کاروان در این دوره برنامه ریزی شده که ۱۶ کاروان هوایی و ۷۰ کاروان به صورت زمینی است و سه روز قبل از اربعین اعزام ها به پایان می رسد.
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان با اشاره به اینکه این دوره از اعزام ها در تابستان خواهد بود، گفت: در ایام تعطیلات تابستان دانشگاهیان با رغبت بیشتری به این سفر اعزام می شوند همچنین ایام عید غدیر، عرفه و عاشورا را در پیش خواهیم داشت.
افزایش مبلغ وام عتبات به دانشجویان
فقیهی با اشاره به پرداخت وام به دانشجویان گفت: با هماهنگی یکی از بانک ها مبلغ وام ها افزایش پیدا کرده که به کاروان های هوایی دو میلیون تومان و به کاروان های زمینی یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان با سود ۴ درصد پرداخت خواهد شد.
وی اظهار داشت: اخذ مجوز خروج از کشور دانشجویان پسر این دوره نیز انجام می شود.
نرخ ثابت ارز برای عتبات دانشگاهیان
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان ادامه داد: علت تاخیر ثبت نام عتبات دانشگاهیان در این دوره مشخص نبودن وضعیت ارز بود که با توافق بانک مرکزی و سازمان حج قیمت ثابتی را برای ارز عتبات تعیین شده است.
وی در ادامه با ارایه آماری از اعزام های سال ۹۶ گفت: در سال گذشته تعداد ۱۹۱ هزار نفر ثبت نام کردند که ۲۲ هزار و ۸۸۵ نفر در قالب ۶۳۰ کاروان اعزام شدند.
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان گفت: از میان ۶ هزار و ۱۶۳ نفر دانشجویان متاهل، ۳ هزار و ۶۱۰ نفر دختران مجرد و ۳ هزار و ۵۰ نفر پسران مجرد بوده اند.
فقیهی عنوان کرد: همچنین از این تعداد هزار و ۳۹ نفر اساتید دانشگاه ها و ۲ هزار و ۲۶۲ نفر کارمندان دانشگاهی بودند.
وی تاکید کرد: از مجموع اعزام های سال گذشته ۲۹.۵ درصد دانشگاهیان وزارت علوم ۲۴.۹ درصد دانشگاهیان وزارت بهداشت، ۱۷ درصد دانشجویان دانشگاه آزاد، ۱۲ درصد دانشگاه غیرانتفاعی و فرهنگیان، ۱۶ درصد دانشگاه پیام نور، فنی و حرفه ای و علمی کاربردی بودند که بیش از نیمی از اعزام ها مربوط به وزارت علوم و وزارت بهداشت بود.
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان در سال ۹۶ سه کاروان و دانشجویان ایرانی خارج از کشور ۵ کارون اعزام داشتند و همچنین ۶۲.۲ درصد اعزام ها کسانی بودند که اولین بار به این سفر اعزام شدند.