رئیس‌جمهور چه وعده‌هایی داد و چطور عمل کرد؟

آقای روحانی خیالت راحت؛ دیگر 45 هزار تومان یارانه به کار مردم نمی‌آید/ همه تحریم‌ها را برمی دارید یا بازمی‌گردانید؟!

خبرهایی نظیر ساخت خودروهای روز دنیا در ایران، کاهش بهای خودرو، بهبود وضعیت آبی برخی حوزه های آبریز و رفع موضوع ریزگردها، جلوگیری از فامیل بازی در دولت و اینکه روحانی گفته بود، با اتوبوس نیامده ام دولت را در دست بگیرم، وعده بکار گیری جوانان در حالی که امروز چندین هزار بازنشسته در مشاغل مهم و حیاتی کشور هستند که البته با طرح اخیر مجلس باید بالاخره دل از میز و تشکیلات بکنند و مسائلی از این دست اگر نگوییم دروغ، وعده های محقق نشده ای است که رئیس جمهور به مردم داده و خلاف آن عمل کرده یا عمل شده است!
کد خبر: ۸۲۱۹۷۲
|
۱۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۵ 03 August 2018
|
42552 بازدید
|

چند روز پیش، یکی از رسانه های دولتی در گزارشی، مجموعه ای از دروغ هایی که برخی نمایندگان، سیاسیون و مسئولان مخالف دولت به «حسن روحانی» و دولتش منتسب کرده بودند را منتشر کرد که پس از آن، خواستار ارائه جدولی از دروغ ها، وعده ها و حرف های خلاف واقع رئیس جمهور شدیم؛ به واسطه اینکه در این مدت، اقدامی در این خصوص صورت نگرفت به بخشی از این مسائل در قالب یک گزارش اشاره کرده ایم.

به گزارش «تابناک»، مجموعه ای از وعده ها و شعارهایی رئیس جمهور که اجرای آن را تعهد کرده بود، اما این وعده ها نه تنها هیچگاه عملی نشد، بلکه در برخی موارد خلاف آن هم عمل شده، بدین شرح است؛

جلوگیری از تصمیمات یک شبه و نوسانات قیمت ارز، سکه و اقلام خوراکی

هنوز فراموش نکرده ایم که «حسن روحانی» در جریان تبلیغات انتخاباتی اش در سال 92 تأکید کرد که دولت او برای تدبیر امور و حاکمیت تعقل آمده است و تلاش خواهد کرد که وضعیت اقتصاد کشور را بهبود بخشد. او تأکید کرده بود که در دولت او دیگر تصمیمات یک شبه در امورات اقتصادی کشور گرفته نخواهد شد و عقلانیت به گونه ای حاکم خواهد شد که دیگر مردم برای خرید سکه، ارز و طلا شب ها تا صبح جلوی بانک ها نخوابند و در صف نایستند.

روحانی در چهار ساله نخست دولتش توانست، با سیاست های انقباضی اقتصادی به وعده اش عمل کند؛ موضوعی که تقریبا تمام دولت های پس از انقلاب در چهار ساله اول دولت داری شان به آن عمل کرده اند؛ اما هنوز یک سال از آغاز دولت دوم روحانی نگذشته که قیمت ها افسار گسیخته شد و تیم اقتصادی دولت تدبیر و امید هم هیچ تدبیری برای آن ندارد. الان قیمت و ارزش دارایی های مردم و پول ملی به یک سوم کاهش پیدا کرده و شاهد صعود بی حد و حصر قیمت طلا، سکه ارز، خودرو، مسکن و اقلام خوراکی هستیم.

وعده خیالی رفع حصر و حامیانی که هنوز منتظرند

رئیس دولت تدبیر و امید را برخی این گونه توصیف می کنند که «او استاد بهره بردن و استفاده کردن از موقعیت هایی است که پیش روی او قرار می گیرد.» به همین دلیل می گویند که او پس از عدم تأیید صلاحیت آیت الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و معذوریت هایی که اصلاح طلبان برای معرفی کاندیدای توانمند داشتند، به گونه ای در عرصه انتخابات ظاهر شد که اصلاح طلبان و کسانی که میل به ریاست جمهوری رئیس فقید مجمع تشخیص داشتند، پشت او قرار بگیرند و در نهایت او را به مقام ریاست جمهوری برسانند.

البته روحانی برای متقاعد ساختن و همراه کردن این افراد تلاش وافری کرد و وعده هایی که برای آنها خوشایند باشد داد تا اقبال به خود را در آن برهه روزافزون کند. از جمله موضوعاتی که رئیس دولت تدبیر و امید به اصلاح طلبان و معترضان انتخابات سال 88 داد تا آنها را برای رأی دادن به خود متقاعد کند، وعده «رفع حصر» بود که البته در جریان انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم هم او بهره هایی از آن گرفت. اما پس از پنج سال از ریاست جمهوری روحانی، هنوز او به وعده اش عمل نکرده است.

بنزین ها سرطان زا بودند یا نه؟

هم در جریان رقابت‌های سال 92 و هم پس از پیروزی روحانی در انتخابات ادعای بزرگی درباره سرطان‌زا بودن بنزین پتروشیمی‌ها شد و یکی از مهم‌ترین شعارهای روحانی هم این بود. حتی معاون روحانی در سازمان تحت هدایتش یعنی حفاظت محیط ‌زیست اعلام رسمی کرد بنزین پتروشیمی‌ها سرطان زاست. این دیدگاه دولتی‌ها موجب توقف تولید بنزین داخلی شد و ایران مجددا واردکننده این فرآورده شد اما واقعیت چیز دیگری بود؛ حتی بهار سال 93 وزیر نفت ابتدا گفت، بنزین تولید داخل مشکلی ندارد؛ اما پس از چهل روز گفت: «بنزین پتروشیمی آلاینده و خارج از استاندارد است.» دست آخر اما سخنگوی دولت پاییز سال 93 اذعان کرد: «دولت سرطانزا بودن بنزین تولید داخل را نفی می‌کند»! و تقریبا یک‌ ماه بعد از آن هم رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت، ادعای سازمان حفاظت محیط ‌زیست درباره غیراستاندارد و آلوده بودن بنزین‌های تولیدی در پتروشیمی‌ها درست نیست.

توافق هسته ای باطل السحر همه مشکلات کشور!

در جریان تبلیغات انتخاباتی و پس از آنکه «حسن روحانی» به ریاست جمهوری رسید، او کلید رفع همه مشکلات کشور به ویژه مشکلات اقتصادی را رایزنی و گفت و گو با خارجی ها از جمله آمریکایی ها عنوان کرده بود و در جریان مذاکرات هسته و پس از توافق جمله تاریخی «توافق هسته ای باطل السحر همه مشکلات کشور است» را به کار برد؛ اما پس از توافق هسته ای، هرچند گشایش هایی انجام شد، سرانجام با کارشکنی برخی طرف های توافق، از جمله آمریکایی ها، شاهد باطل السحر نبودم و در نهایت هم با تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا این کشور یک جانبه از این توافق خارج شد.

فیش‌های نجومی حتی با دروغ هم قابل انکار نبود

«اساس برنامه‌ اقتصادی من بر دو محور «تولید ثروت ملی» و «توزیع عادلانه ثروت» استوار است»؛ این شعاری بود که روحانی در تلویزیون و چشم در چشم مردم سر داد؛ اما زمانی برای مردم کمرنگ شد که با افشای فیش‌های نجومی مدیران دولتی، روحانی اعلام کرد، مسأله حقوق‌های نجومی را به یک مسأله ملی تبدیل نکنید! آماری که در روزهای اول از سوی کواکبیان، نماینده طرفدار روحانی «حدود 3 هزار فیش بین 20 تا 50 میلیون تومانی» و «300 فیش بالای 50 میلیون تومانی» اعلام شد. پس از آن توسط دولتی‌ها این آمار به 900، 500، 300، 50 و در نهایت 13 نفر(!) تقلیل داده شد اما در گزارشی که دیوان محاسبات از نجومی‌بگیران منتشر کرد و تنها مربوط به ارقام بالای 20میلیون بود، نام 397 تن وجود داشت. هرچند برخی دولتمردان این اتفاق را اشتباه می‌دانستند، با «ذخیره نظام» خوانده شدن صفدر حسینی از سوی سخنگوی دولت، مشخص شد این نیز رگه‌ای از واقعیت نداشته و جابه‌جایی او از صندوق توسعه به صندوق محیط ‌زیست نشان داد، عزم برخورد با نجومی‌بگیران هم دروغ بوده است. رئیس‌جمهور در هفته قوه‌قضائیه به مردم قول داد با حقوق‌های نجومی و نجومی‌بگیران برخورد کند، ولی چند ماه بعد سخنگوی قوه‌قضائیه اعلام کرد از سوی دولت تاکنون هیچ فردی معرفی نشده است.

لغو همه تحریم ها از اولین روز اجرای توافق!

روحانی پس از تصویب توافق هسته ای و امضای آن بین ایران و 1+5 در یک سخنرانی اعلام کرد، در اولین روز اجرای توافق هسته ای همه تحریم ها بالمره برداشته خواهد شد و دیوار تحریم فرو خواهد ریخت؛ اما بهتر بود، او تفکیکی بین تحریم های هسته ای و تحریم هایی که جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب و به دلایل مختلف متحمل شده بود، قائل می شد و اشاره می کرد که آن دسته از تحریم های مربوط به موضوع هسته ای برداشته خواهد شد.

حرفی که اگر روحانی آن را بر زبان جاری می کرد باز هم محقق نمی شد، چون پس از این مسأله بود که طرف های عربی انجام گشایش های اقتصادی و رفع تحریم های بانکی و مسائلی از این دست را منوط به عضویت ایران در برخی پیمان های بین المللی نظیر اف ای تی اف و از این قبیل پیمان ها عنوان کردند که البته طول عمر برجامی که آمریکایی ها در آن عضو بودند، خیلی دوام نیافت و گشایشی هم در این زمینه ها نشد.

رکودی که داشتیم، اما انکار می شد

«حسن روحانی» و چهره های اقتصادی دولتش، یکی از مهمترین دغدغه های خود را در زمان رقابت های انتخاباتی سال 92 و در روزهای ابتدایی دولت یازدهم، موضوع رکود تورمی شکل گرفته در اقتصاد کشور عنوان می کردند؛ اما از طرفی هم چاره ای نداشتند برای مهار تورم و جلوگیری از افزایش قیمت ها تن به سیاست های انقباضی بدهند که هرچند جلوی رشد قیمت ها و افزایش تورم را می گرفت، باعث افزایش دامنه رکود می شد.

مدتی پس از فعالیت دولت یازدهم، رئیس جمهور و اعضای دولتش شرایط را بهبود یافته اعلام می کردند و از رفع بخشی از رکود در کشور سخن می گفتند که: «از رکود عبور کردیم». اما واقعیت امر این نبود. در هیمن اثنا چهار وزیر اقتصادی دولت روحانی به او نامه نشوتند و ضمن انتقاد از رکود حاکم در کشور تأکید کردند که در مرز بحران اقتصادی در کشور قرار گرفته ایم. اگرچه در آن زمان تلاش زیادی برای جمع کردن این مساله صورت گرفت، اما سرانجام واقعیت های اقتصادی این مسأله را نمایان کرد و در سال پنجم دولت روحانی، شاهد انفجار قیمت ها و از هم گسیخته شدن شرایط اقتصادی کشور هستیم.

چنان رونقی ایجاد شد که ....

رئیس جمهور هم در جریان تبلیغات انتخاباتی سال 92 و هم در سال 96 تأکید کرده بود که «اساس سیاست من بالا بردن ثروت ملی و رونق تولید و اشتغال و بهبود فضای کسب‌وکار و توزیع عادلانه ثروت است.» اما او و اعضای تیم اقتصادی اش، نه تنها ثروت ملی را بالا نبردند و به رونق اشتغال، تولید و بهبود فضای کسب و کار کمکی نکردند، بلکه در دولت یازدهم و دوازدهم شاهد تعطیلی کارخانه های قدیمی زیاده بوده ایم و ثروت اکثریت قریب به اتفاق مردم کاهش پیدا کرده و دارایی هایشان کم ارزش شده است.

روحانی از توزیع عادلانه ثروت سخن گفته بود، اما متأسفانه در همین یک سال ابتدایی دولت دوازدهم، شاهد بوده ایم که ثروت ثروتمندان به دلیل نوسانات قیمتی سکه و دلار افزایش یافته و فقرا، فقیرتر شده اند. این شرایط همچنین باعث ناتوان شدن بخشی از قشر متوسط جامعه و پیوستن آنها به قشرهای فقیر کشور شده است؛ می توان نمونه هایی از دریافت کنندگان ارز دولتی را که قدرت و ثروت داشته و توانسته اند از طریق رانت بر ثروت و دارایی خود بیفزایند، در همین عرصه بررسی کرد؛ هرچند بخش قابل توجهی از این افراد با اعمال نفوذ خود تلاش دارند جلوی انتشار لیست کامل دریافت کنندگان ارز را بگیرند و البته تاکنون هم موفق بوده اند.

آقای روحانی واقعا دیگر به 45 هزار تومان نیازی نداریم!

از شاه بیت های جملات روحانی، می توان به اظهارنظرهای او پیرامون یارانه اشاره کرد. او در جایی گفته بود که «دولت تدبیر و امید به دنبال این است که آنچنان مردم را از درآمد سرشار کند که اصلاً به یارانه 45 هزار تومانی نیازی نداشته باشند.» البته رئیس جمهور به وعده خود عمل کرده است و چنان درآمد را سرشار کرده! که دیگر با 45 هزار تومان نمی توان به فکر خرید یا هزینه بخشی از امور زندگی بود.

اکنون ارزش یارانه ماهانه هر ایرانی با افزایش قیمت بی حد و حصر ارزش ارز به تقریبا 4 دلار در ماه رسیده است و سهمی که می توان برای هر ایرانی از درآمد نفتی متصور شد به همین میزان است. بله آقای رئیس جمهور، امروز به لطف عملکرد شما و دولتتان چنان درآمدهای مردم سرشار شده است که دیگر 4 دلار را نمی دانند کجای دلشان بگذارند!

دیوارکشی بین زنان و مرد واقعی یا دارای مصرف انتخاباتی؟!

در جریان مناظره‌های انتخاباتی سال 96 یکی از عبارت های به کار برده توسط رئیس جمهور این بود که «می‌خواستند بین زنان و مردان دیوارکشی کنند»! این جمله حسن روحانی مستقر که خودش از بدو انقلاب اسلامی در بالاترین سطوح مدیریتی کشور حضور دارد تعجب افکار عمومی را هم برانگیخت. البته او ضمیر جمله اش را مشخص نکرد، ولی حرف های او به اشخاصی نظیر محمد باقر قالیباف و ابراهیم رئیسی که رقیبان جدی او در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم بودند، باز می گشت.

حجت‌الاسلام رئیسی در واکنش به این اظهارات روحانی گفت: «می‌گویند می‌خواهند در خیابان‌ها دیوار بکشند؛ چرا عقل مردم را دست‌کم می‌گیرید؟ چرا اینقدر از حضور یک کاندیدا در صحنه عصبانی هستید و پرخاشگری می‌کنید؟ این را همه احساس می‌کنند».

همه تحریم های کشور را برمی دارم

یکی دیگر از وعده های انتخاباتی «حسن روحانی» که در جریان انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم مطرح شد، این بود که او اشاره کرد، همه تحریم هایی که علیه کشور اعمال شده است را برمی دارد؛ موضوعی که خود روحانی هم می دانست، امکان پذیر نیست و البته در حیطه اختیارات او هم نیست.

روحانی در حالی وعده برداشته شدن همه تحریم ها را داده بود که برای برداشته شدن برخی تحریم ها باید از یکسری اصول اساسی انقلاب اسلامی بگذرد و البته تصمیم گیری در خصوص برخی موضوعات که منجر به تحریم هم شده است، در حیطه اختیارات روحانی نیست و جزو مواردی است که رهبری برای آن تصمیم می گیرند. به هر حال او وعده ای بزرگ داد؛ اما هنوز یک سال از بیان آن حرف نگذشته که نه تنها هیچ تحریمی برداشته نشد، بلکه تحریم های هسته ای هم با خروج آمریکا از برجام دوباره سراغ کشورمان آمدند!

دروغ بزرگ درباره اشتغال

کسی نیست که امروز بیکاری را اصلی‌ترین مسأله کشور نداند. روحانی گفته بود، «نخستین گام دولت تدبیر و امید، کاهش نرخ بیکاری است». هرچند در اصل رشد بیکاری طی 4 سال گذشته هیچ‌کس شک ندارد و همه می‌دانند دولت روحانی رکورد بیکاری در کشور را جابه‌جا کرده، آمارهای ضد و نقیض و دروغ‌ها در این باره از سوی دولت زیاد است، تا آنجا که آمار اشتغال در مرکز آمار نیز دستکاری‌شده منتشر شد. در 5/3 سال عمر دولت یازدهم خالص اشتغالزایی 151 هزار تن بوده است که اگر میانگین سالانه آن را ملاک قرار دهیم، سالانه کمتر از 50 هزار شغل (43 هزار نفر در سال) می‌شود. گزارش‌های مرکز آمار درباره تعداد بیکاران، حکایت از آن دارد که در 5/3 سال عمر دولت روحانی، 635 هزار تن بر شمار بیکاران کشور افزوده شده است. در ابتدای دولت یازدهم در تابستان سال 92، بالغ بر 2 میلیون و 563 هزار بیکار در کشور وجود داشت که این رقم در زمستان امسال به 3 میلیون و 198 هزار تن افزایش پیدا کرده است. روحانی گفته بود در دولتش یک میلیون و 340 هزار اشتغال خالص جدید داشته، در حالی که گزارش مرکز آمار می‌گوید در دولت یازدهم، 615 هزار و 107 تن از جمعیت شاغل کشور کم شده و 323 هزار و 409 تن هم به جمعیت بیکار کشور افزوده شده است. حال ادعای دروغی که در این دولت یک میلیون و 340 هزار نفر اشتغال خالص ایجاد شده، چه مبنایی دارد، مشخص نیست!

مسکن‌مهر یا مسکن اجتماعی؛ رویایی که عملی نشد

روحانی «اصل ساخت مسکن ارزان و مسکن‌مهر، ایده خوبی بود» اما اعتقاد داشت باید اقدامات بیشتری هم در این زمینه صورت بگیرد که مسکنی برای مردم ساخته شود که دارای امکانات و دسترسی و ... باشد. او و وزیر راه و شهرسازی اش در ابتدا طرح مسکن اجتماعی را مطرح کردند؛ اما عملا در چهار ساله دولت روحانی، هیچ اقدامی در خصوص مسکن اجتماعی صورت نگرفت و البته جزئیاتی هم از آن بیان نشد تا فقط در حد حرف و رویا بماند.

پس از آغاز به کار دولت دوم روحانی آنها حرفی از مسکن اجتماعی نزدند و طرحی را برای مسکن سازی و به تبع آن خانه دار شدن افراد بدون مسکن، افزایش اشتغال در حوزه مسکن و تامین مسکنی که مناسب مردم باشد، ارائه کردند که مطابق آن تسهیلات مشخصی به بافت فرسوده برای نوسازی و تجمیع داده می شد تا از این طریق و روی آوردن به موضوع انبوه سازی این مشکلات برطرف شود، اما این موضوع هم در حد حرف و ارائه طرح اولیه ماند. مسکن البته از نوسانات قیمتی بی بهره نماند تا این روزها خرید خانه به یک آرزوی دست نیافتنی برای بسیاری از مستأجران تبدیل شود.

آمار سرمایه‌گذاری خارجی درست نبود

دکتر عبدالملکی، استاد دانشگاه و اقتصاددان می‌گوید: آقایان روحانی و جهانگیری، آمارهایی مطرح می‌کنند که غلط است و باید کار قضایی به ‌صورت جدی صورت گیرد. آقای جهانگیری در حالی می‌گوید 10 میلیارد دلار سال گذشته سرمایه‌گذاری خارجی در کشور داشته‌ایم که این آمار هرگز بیش از 2 میلیارد دلار نبوده و باید با این آمارهای غلط حتماً برخورد قضایی شود. فریال مستوفی، رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی ایران هم با بیان اینکه 11 میلیارد و 800 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی پس از برجام تا پایان سال 95 مصوب شده است، گفت: از این رقم فقط 5/1 میلیارد دلار عملیاتی شده است. زمستان سال 95 هم آمار منتشر شده توسط اتاق تهران که در یک جدول 3 صفحه‌ای طرح‌های صنعتی تصویب شده (نه جذب شده) سرمایه‌گذاری خارجی کشور را منتشر می‌کرد، نشان داد آمار سرمایه‌گذاری خارجی در بخش صنعت تنها 4/1 میلیارد دلار است، حال آنکه دولت آبان سال گذشته گفته بود، تاکنون 3 میلیارد و 890 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی برای 33 طرح جذب شده است که این آمار دروغ از آب درآمد.

خبرهایی نظیر ساخت خودروهای روز جهان در ایران، کاهش قیمت خودرو، بهبود وضعیت آبی برخی حوزه های آبریز و رفع موضوع ریزگردها، جلوگیری از فامیل بازی در دولت و اینکه روحانی گفته بود که با اتوبوس نیامده ام دولت را در دست بگیرم، وعده به کار گیری جوانان در حالی که امروز چندین هزار بازنشسته در مشاغل مهم و حیاتی کشور قرار گرفته اند که البته با طرح اخیر مجلس باید بالاخره دل از میز و تشکیلات بکنند و مسائلی از این دست اگر نگوییم دروغ، وعده های محقق نشده ای است که رئیس جمهور به مردم داده و خلاف آن عمل کرده یا عمل شده است!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶۳
در انتظار بررسی: ۲۸
انتشار یافته: ۳۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۲
اینها همه درست! اما من از خوابی که برایمان دیده اند وحشت کرده ام. من به شدت احساس خطر میکنم از تورم وحشتناکی که در پی تصمیمات ارزی دولت قرار است به وجود بیاید . آن هم با وعده اینکه بعد از مدتی اوضاع خوب خواهد شد و اقتصاد مملکت روی روال درست خواهد افتاد. من از بسته جدید ارزی بسیار بسیار میترسم... از آنچه از لابه لای حرفهای مسئولان و وعده های دلخوشکنک و انکار واقعیتها و بازی های سیاسی میان مجلس و دولت و... فهمیده ام میترسم. اتفاق بسیار بد و خطرناک و سختی در شرف وقوع است. وگرنه مردم ولع خریدن سکه حتی به قیمت 4 و نیم میلیون را نداشتند!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
همه ی اون چیزایی که شما نگرانشی اتفاق افتاده و ما الان توشیم اما چون خیلی بزرگه مثل فیل تو اتاقه و ما هنوز درکش نکردیم و حیرانیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۴
طرف پیمان شکنی کرده و به حرفش پایبند نیست حالا شما برو یه پیمان جدید ببند چه فایده ای داره وقت دوباره زیر حرفش میزنه!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۲
چه خبره , دروغ دروغ , آقای روحانی فکر می کرد برای برجام اتفاقی نمی افتد و پس پذیرش توسط آمریکا و چند کشور دیگر واقعا تحریم ها برداشته خواهد شد, که واقعا اگه چنین اتفاقی می افتد تقریبا همه مشکلات اقتصادی کشور حل می شد خوب این اتفاق نیافتاد و همه پیش بینی های ایشان نقش بر اب شد حالا هی شما بگید دروغ دروغ به نظر من درست نیست اینگونه با رییس جمهور رفتار کردن بیرون گود ایستاده اید هی می گویید لنگش کن ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
ما یاد گرفته ایم به کسی که از همه ضعیف تر است حمله کنیم چون هزینه ای ندارد چرا حقیقت را نمی نویسید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
شیطونک... ژن خوب خودمی...
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
فقط میتونم بگم متاسفم که اکثریت جامعه ایرانی مثل شما فکر میکنن و دلیل مشکلاتی که داریم همین تفکر شماهاست که اکثریت هستین و بدون منطق حرف میزنین !! توصیه میکنم یکم در مورد اقتصاد کتاب بخونین تا بفهمین با از بین رفتن تحریم ها ایران همین هم نخواهد بود!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
اکثریت مردم میدانند که ایشان و دولتش برجام را به درستی و خوبی به سرانجام رساندند ولی رقبایشان که دست بالاتر در قدرت را دارند سنگ موشکی انداختند و بهانه بدست ترامپ دیوانه دادند و حالا خودشان از همه در بازخواست از دولت سبقت گرفته اند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
ادم خوشحال میشه که با سر کار بودن این قماش و حذف رقیب اصولگرا و.. حداقل بعضی از مردم که همراهی چندانی با نظام حاکم نداشته و یا مخالف هم میباشند مشکلات و بی عملی ها و کم کاری ها را توجیه کرده و بعضا موافق صحبت میکنند .
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۲
واقعا چرا ترامپ از برجام خارج شد همین مسئله را واقعا بشکافید ببینیم چه مرضی داشته که خارج شده چون مشکلات ما فقط با تحریمها اشکار وزیاد شد غده های چرکین ترکید وملت را به این وضع دچار کرد .
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
از او هم قرار نبود امریکا تو برجام بمونه کافیه رفتار دولت اوباما رو بعد برجام زیر نظر بگیری و ببینی که حتی بعد از امضای برجام اوباما مانع سرمایه گذاری خارجی ها در ایران میشد و میدونست قرار نیست این توافق زیاد طول بکشه
مجتبی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
به همان دلایلی که در حال تغییر مناسبات آمریکا با اروپا، چین و آمریکای لاتین و... است. منافع آمریکا و متحدانی که به او سود رسانده‌اند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
بهوش باشید ... ترامپ و امریکا خارج شد خوب چه کار جدیدی انجام داد ..
علی معرف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۲
نهادهای مانع روحانی کم نیستند . خیلی تو این شرایط رییس جمهور کاره ای نیست‌.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
اگر رییس جمهور کاره ایی نیست چرا دم انتخابات هر کاری می کردید تا این اقا رای بیاره. شما هم یه چیزی یاد گرفتید ها
ناشناس
| United Arab Emirates |
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
توجیه پشت توجیه
همین استدلال ها مارو به این وضع انداخته
فکر کنم توئیت بعد عید جناب نیلی و تصمیمات چند ساله جناب سیف از بیرون بهشون داده میشده

اگر واقعا کاره ای نیست پس چرا رای دادید و ایشون هم وعده دادن

تو رو خدا یکم فکر کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
مثبت بدهید شاید روحانی نجات یابد....
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
پس لطفا استعفا بده اگه کاره ای نیست!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
بعضی تصمیم ها خارج از وظیفه رییس جمهوره و به تصمیم نظام بستگی داره ، مثل مذاکره با امریکا
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
اره حق با شماست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
همون جای مذاکره اولشون
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۴
بله کاملا حق با شماست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۴
خوب سرت را کردی زیر برف ژن خوب یا به قول مردم .......
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۴
اگه کاره ای نیست باید بره کنار
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۲
من یکی دیگه هیچ‌وقت فریب این مسولان را نخواهم خورد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۲
خالی بند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۲
روحانی نمی خواست دروغ بگه ولی نذاشتن!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
اونیکه میگه نذاشتند روحانی کاری بکنه یا فرق نمی کنه در زمان خاتمی هم می گفتند
رحمن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۲
خخخخخ.
چارک میرزا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۲
ما را به خیر تو امید نیست شر نرسان
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۲
شما مگر باور کردید که به ایشان رای دادید؟ .فرقی ندارد چه فردی ریس جمهور است
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۳
اره برا همین هنوز که هنوزه میگن احمدی نژاد مقصره!!!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟