آغاز دور جدید دوره گردی نتانیاهو با هدف افزایش فشار بر ایران، توافق نظامی ترکیه و روسیه در سوریه، دعوت «دی میستورا» از ایران، روسیه و ترکیه برای شرکت در نشست ژنو و واکنش عجیب نتانیاهو به بسته حمایت ۱۸ میلیون یورویی اتحادیه اروپا از ایران، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اظهارات نوام چامسکی درباره علت نفرت آمریکا از ایران نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ نوام چامسکی، نظریهپرداز، استاد دانشگاه و یکی از اندیشمندان مطرح قرن حاضر در مصاحبهای، حرکت ایران به سمت استقلال بعد از انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ را یکی از دلایل نفرت نخبگان سیاسی در آمریکا از تهران دانسته است.
وی در این مصاحبه همچنین اتهامات کشورهای غربی علیه ایران را رد و تصریح کرده «مرتجعترین» کشورها در منطقه غرب آسیا کشورهای تحت حمایت آمریکا هستند. او از حکومت سعودی و امارات به عنوان دو مورد از این کشورها نام برده است.
چامسکی نود ساله که استاد بازنشسته دانشگاههای امآیتی و آریزوناست به «پدر زبانشناسی مدرن» شهرت دارد و به عنوان یکی از بنیانگذاران علوم شناختی، از بزرگترین دانشمندان در قید حیات در دوران معاصر به شمار میرود.
او در مصاحبهای که هفتم اوت در دفتر کارش در دانشگاه آریزونا انجام داده و روز جمعه متن آن منتشر شده، درباره مسائل مختلف سیاست خارجی آمریکا اظهارنظر کرده است.
چامسکی در این مصاحبه در پاسخ به این که آیا سیاستمداران حزب دموکرات، در صورت به دست گرفتن سکان سیاست در آمریکا در سال ۲۰۲۰ مواضع ستیزهجویانه کمتری نسبت به ایران خواهند گرفت، گفت: «پیشبینی این موضوع واقعاً دشوار است.»
آغاز دور جدید دوره گردی نتانیاهو با هدف افزایش فشار بر ایران
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، روز جمعه با محکوم کردن بسته کمک مالی اتحادیه اروپا به تهران، از سران کشورهای بالتیک به منظور متقاعد کردن بروکسل برای تشدید فشار بر ایران، درخواست کمک کرده است.
نتانیاهو که برای دیداری چهار روزه به لیتوانی رفته است، در کنفرانس خبری در ویلنیوس با همتایان استونیایی، لتونیایی و لیتوانیایی اش گفت: من از دوستانم در اینجا برای تصحیح ـ به نظر من ـ موضع و دیدگاه نادرست اتحادیه اروپا درباره اسرائیل، درخواست کمک کردم.
وی با تشکر از تجدید اقدامات ضدایرانی دولت آمریکا گفت: همه کشورها باید با تلاش ها برای ازسرگیری تحریم های ایران به منظور اعمال فشار و متوقف کردن تجاوزگری و دست برداشتن این کشور از فعالیت های تروریستی، همکاری کنند.
هدف از نخستین دیدار یک نخست وزیر رژیم صهیونیستی از لیتوانی، تقویت روابط دوجانبه و جلب حمایت کشورهای حوزه بالتیک از این رژیم عنوان شده است.
حدود سه هزار تن از جمعیت 2 میلیون و 900 هزاری لیتوانی، یهودی هستند.
توافق نظامی ترکیه و روسیه در سوریه
وزیران دفاع روسیه و ترکیه در مسکو در خصوص اوضاع سوریه گفت و گو و در زمینه همکار ی های فنی ـ نظامی در دمشق توافق کردند.
«سرگئی شایگو»، وزیر دفاع روسیه و همتای ترک او «خلوصی آکار» به گفت وگوهای مشروح درباره اوضاع سوریه که هفته گذشته در دیدار دوجانبه در مسکو آغاز شده و در جریان آن طرف روسی پیشنهادهایی برای حل و فصل اوضاع منطقه شمال غرب سوریه مطرح کرد، ادامه دادند.
در دیدار امروز همچنین موضوعات مهمی همچون تأمین امنیت منطقه ای و دورنمای توسعه همکاریهای فنی ـ نظامی میان دو کشور بررسی شد.
هفدهم ماه اگوست (روز جمعه گذشته) دیدار قبلی وزیران دفاع روسیه و ترکیه برگزار شد و دو طرف در خصوص مسائل انسانی سوریه از جمله بازگشت پناهندگان سوری به میهن خود و همکاری های نظامی گفت وگو کردند.
مسکو و آنکارا در چهارچوب مذاکرات بین المللی آستانه که ایران، روسیه و ترکیه مؤسس و حامی آن هستند، برای حل و فصل بحران سوریه همکاری می کنند.
دعوت «دی میستورا» از ایران، روسیه و ترکیه برای شرکت در نشست ژنو
فرستاده سازمان ملل در پرونده سوریه از ایران، روسیه و ترکیه دعوت کرده در نشست ژنو و مذاکرات برای تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه حضور پیدا کنند.
به گزارش العربیه، «استفان دی میستورا» فرستاده سازمان ملل در پرونده سوریه از ایران، ترکیه و روسیه دعوت کرد در نشست ژنو درباره سوریه که در دوازدهم سپتامبر برگزار می شود شرکت کنند.
روز جمعه سخنگوی سازمان ملل ضمن اعلام این خبر اعلام کرد که این دعوت به منظور گفت وگو درباره تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه است.
این گفت وگوها که با حضور چند کشور از جمله آمریکا برگزار می شود، قرار است به تشکیل کمیته ای برای تدوین قانون اساسی جدید سوریه منجر شود.
واکنش عجیب نتانیاهو به بسته حمایت ۱۸ میلیون یورویی اتحادیه اروپا از ایران
نخست وزیر رژیم صهیونیستی از تخصیص بودجه توسط اتحادیه اروپا برای پروژه های توسعه ای در ایران به شدت انتقاد کرده و آن را به ضرر مردم ایران توصیف کرد.
نتانیاهو که روز جمعه در کنفرانسی مطبوعاتی در لیتوانی سخن می گفت، تصمیم اتحادیه اروپا برای تخصیص بودجه 18 میلیون یورویی برای اجرای پروژه های توسعه ای در ایران را نوعی "سم برای مردم ایران" خواند.
وی با تکرار ادعاهای ضد ایرانی خود گفت، این بودجه به جای کمک به حل مشکل آب و یا کمک به راننده کامیون های ایرانی، برای توسعه برنامه موشکی، تقویت سپاه پاسداران، و پیشبرد برنامه های جمهوری اسلامی در سوریه مصرف خواهد شد.
نتانیاهو همچنین از اتحادیه اروپا خواست تا برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای اقدامی واقعی انجام دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پیش از این اعلام کرد: «کمیسیون اروپا روز پنجشنبه 18 میلیون یورو برای اجرای پروژه های توسعه ای در ایران تخصیص داد که این میزان بخش اول از بودجه 50 میلیون یورویی است که به همین منظور از سوی کمیسیون اروپا اختصاص داده شده است.»
بهرام قاسمی افزود: «رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر امور خارجه ایران، بیانیه مشترکی را در 16 آوریل 2016 در تهران امضا کردند که ناظر بر همکاری میان طرفهای ایرانی و کمیسیون اروپا بعنوان بازوی اجرایی اتحادیه اروپا است. این همکاری ها پیرو تبادل هیاتهای بلند پایه میان طرفین وارد مراحل اجرایی در حوزه های مختلف مانند حوزه کشاورزی، مهاجرت، صنعت و آموزش عالی شده است.»
وی همچنین تصریح کرد: این بودجه مربوط به همکاری های ایران با نهاد اتحادیه اروپایی است و ربطی به بسته اقتصادی مطرح شده اروپا که قرار است در چهارچوب برجام و برای مقابله با تحریم های آمریکا علیه ایران ارائه شود، ندارد.