فقط۳۵ درصد پزشکان عمومی پروانه مطب دارند

کد خبر: ۸۲۷۹۴۹
|
۰۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۴ 25 August 2018
|
10625 بازدید
|
۲

پزشکان عمومی نقش محوری در نظام سلامت کشور دارند، اما با تمام این تفاسیر، تنها ۳۵ درصد آنها برای گرفتن پروانه مطب اقدام کرده اند. چون احساس می کنند هیچ نقش و جایگاهی در نظام سلامت ندارند.

به گزارش مهر، موضوع این هفته برنامه نبض پزشکی به بررسی جایگاه پزشکان عمومی در نظام سلامت کشور، اختصاص داشت.

در ابتدا، دکتر محمد جهانگیری معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ایران، با عنوان این مطلب که سه سطح ارائه خدمات سلامت داریم، گفت: متاسفانه فرهنگ تخصص گرایی در کشور ترویج شده و این در حالی است که در برنامه چهارم، پنجم و ششم، بر اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده در کشور تاکید شده است.

وی، از نظام ارجاع و پزشک خانواده به عنوان تنها مسیر صحیح ارائه خدمات سلامت در کشور نام برد و افزود: بدون کنترل هر سه سطح خدمات، ما نمی توانیم موفق باشیم. زیرا، نه بودجه گران ترین سطح خدمات را داریم، نه مردم می توانند به خدمات دسترسی داشته باشند.

جهانگیری با اشاره به آمار ۶۰ هزار پزشک عمومی فعال در کشور، افزود: تنها ۳۵ درصد این تعداد، پروانه مطب دریافت کرده اند و مابقی در سیستم سلامت، کارهای مدیریتی می کنند و یا مستخدم دولت هستند.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ایران، ادامه داد: ۱۰ درصد کل جامعه پزشکی کشور، یا مهاجرت کرده اند و یا به مشاغل دیگری روی آورده اند.

در ادامه، دکتر محمد شریعتی قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت، از پزشکان عمومی به عنوان مرکز ثقل ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در کشور نام برد و گفت: پزشکی عمومی سخت تر از رشته های تخصصی است، چون با تمام بیماری ها درگیر است.

به گفته وی، پزشکان عمومی نقش محوری دارند و تا زمانی که نتوانیم نظام ارجاع و پزشک خانواده را به طور کامل اجرا نکنند، نمی توان به نقش محوری پزشکان عمومی امیدوار بود.

شریعتی ادامه داد: بازی سازی اصلی در نظام سلامت بر عهده پزشک عمومی است و هیچ تخصصی نمی تواند این جایگاه را بگیرد.

قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت، در پاسخ به این سئوال که در حال حاضر وضعیت پزشک خانواده در کشور چگونه است و چند درصد جامعه تحت پوشش پزشک خانواده هستند، گفت: در حال حاضر پزشک خانواده نداریم، اما به لحاظ زیرساخت ها، پیشرفت هایی داشته ایم.

در ادامه ، دکتر فربد رهنما عضو هیات مدیره انجمن پزشکان عمومی ایران، با عنوان این مطلب که از 80 هزار پزشک عمومی در کشور، فقط 27 هزار نفر پروانه مطب گرفته اند.

وی افزود: بقیه این دسته از پزشکان عمومی، یا مشغول گذراندن طرح هستند و یا دنبال پزشک خانواده رفته اند و یا مهاجر کرده اند. و یا اینکه حرفه پزشکی را کنار گذاشته اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۳
از نظر ارزش مادی مدرک تحصیلی کشورهای مهاجر پذیر هر پزشک عمومی را برابر با یک میلیون دلار سرمایه حساب می کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۳
من به عنوان یک پزشک عمومی تنها 1800 دلار حقوق دریافت می کنم. هیچ آینده ایی ندارم و مرتب هم از سمت دولت و افکار عمومی تحت فشار هستیم
متاسفانه جامعه با ما به عنوان نخبه داره بدرفتاری میکنه. در حالی که استاندارد زندگی یک پزشک در همه جای دنیا به مراتب از عوام اون جامعه بالاتر هست. یعنی من نمی تونم با این حقوق خودمو تامین کنم. شاید یه کارمند یا مهندس بتونه
مجوز مطب هم آنچنان سخت کردن که امکان گرفتنش نیس.
هر چه زودتر باید از ما پزشکان دلجویی بشه وگرنه همه مهاجرت میکنیم
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟