تأملی بر پیشنهاد وزیر ارتباطات برای نجات دریاچه ارومیه؛

حل تمام مشکلات با نسخه واحد ممکن نیست، مگر با «شعار»!

ماجرا هنگامی جالب‌تر می‌شود که می‌بینیم وزیر ارتباطات در سفرش به استان آذربایجان غربی، به خوی رفته و پس از زیارت مقبره شمس تبریزی، از ظرفیت ارزشمند آن برای توسعه گردشگری کشور سخن به میان آورده و کوشیده نسخه‌ای برای ارتباطات فرهنگی میان دو کشور ایران و ترکیه ارائه داده و در این خصوص هم اعلام آمادگی کند.
کد خبر: ۸۳۳۱۳۲
|
۲۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۸ 12 September 2018
|
11669 بازدید
|

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برکنار شد

جوان‌ترین وزیر کابینه که با برخی اقدامات مانند شفاف سازی در ارز اختصاص داده شده به واردات گوشی تلفن همراه توانسته برای خود شهرتی به هم بزند، حالا برای حل بحران دریاچه ارومیه هم راهکار ارائه می‌دهد.

به گزارش «تابناک»؛ آذری جهرمی که در ابتدای راه وزارت و در نشست ویژه رأی اعتماد در مجلس شورای اسلامی تأکیدی خاص بر تخصص داشتنش در حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات داشت و توانست نظر مثبت نمایندگان را جلب کند، حالا در مسیری قرار گرفته که چندان جالب به نظر نمی‌رسد.

این بخش از سخنان وی که مقابل دوربین صداوسیمای مرکز آذربایجان غربی، در سفر اخیر وی به این استان ایراد شده را بخوانید تا دریابید که درباره کدام مسیر سخن می‌گوییم.

«با استفاده از هوشمندسازی آبیاری، می‌توان مشکل کمبود آب دریاچه ارومیه را رفع کرد. بنا بر آمار وزارت جهاد کشاورزی، با هوشمندسازی آبیاری تا ۳۵ درصد در مصرف آب صرفه جویی می‌شود که با احتساب مصرف سالانه پنج میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی این استان، در مجموع بیشتر از ۱.۵ میلیارد مترمکعب صرفه جویی می‌شود که از مقدار کنونی آب در دریاچه ارومیه بیشتر است.»

نسخه‌ای معجزه آسا که آقای وزیر اصلا نگران تنه زدنش به شعار‌های بزرگ و محقق نشدنی نیست تا جایی که تأکید می‌کند، «تحول دیجیتال در آذربایجان غربی به معنای نجات دریاچه ارومیه است.»؛ شعاری رویاگونه که وی در تشریح روند رسیدن به آن، به برنامه‌های دولت دوازدهم در خصوص تکمیل زیرساخت‌های ارتباطی اشاره می‌کند و فصول این برنامه در آذربایجان غربی را مورد اشاره قرار می‌دهد.

حل تمام مشکلات با نسخه واحد ممکن نیست، مگر با «شعار»!

اینکه آذربایجان غربی بیش از ۱.۲ میلیون جمعیت روستایی دارد، در یک سال گذشته ۶۱۵ روستا در این استان به اینترنت خانگی و تلفن ثابت مجهز شده‌اند، در پروژه بعدی ۱۷۰ روستای دیگر به این امکانات تجهیز می‌شوند، تا پایان سال ۶۰۰ روستای استان تحت پوشش نسل سوم و چهارم تلفن همراه قرار می‌گیرند و این اقدامات کلی هزینه می‌برد که البته جای نگرانی ندارد و تأمین خواهد شد.

سلسله اقداماتی که بی شک در جای خود قابل تقدیر هستند و باید از این بابت به وزیر و مجموعه تحت امرش خسته نباشید گفت و از ایشان تشکر کرد، اما آیا نجات دریاچه ارومیه در انتهای مسیر ارائه این خدمات قرار دارد؟! آیا همه نگرانی‌ها در خصوص خشک شدن بزرگترین دریاچه کشورمان و جایگزین شدن آن با کانون بزرگ ریزگرد‌های نمکی که نابودی کشاورزی و اجبار ساکنان پیرامون این دریاچه به مهاجرت را در پی خواهد داشت بیهوده بوده و رفع این نگرانی‌ها اینقدر ساده است؟

اگر این گونه است، تکلیف امثال ستاد احیای دریاچه ارومیه و بودجه‌ای که برای آن تصویب شده و آن همه مطالعات بین المللی و داخلی در این خصوص چه خواهد شد؟ آیا همه این‌ها پول هدر دادن و به بیراهه رفتن بوده‌اند و می‌شده به جایشان، پوشش شبکه اینترنت و تلفن و ارائه نسل جدید تلفن همراه به اهالی روستا‌های آذربایجان غربی را در دستور کار قرار داد؟

بعید است پاسخ دادن به این دست پرسش ها برای کسی دشوار باشد، به ویژه وقتی بحث خشک شدن دریاچه ارومیه و نگرانی میلیون ها تن از هموطنانمان از این رویداد در میان باشد و شعار ارائه شده برای حل مشکل، در حد و قواره «تحول دیجیتال» باشد. تحول در عرصه‌ای که در کشورمان به هزار و یک مسأله و مشکل مبتلاست و گاه مسائل ساده آن مثل فعالیت یا عدم فعالیت یک پیام رسان یا نرخ گذاری اینترنت، به چالش‌هایی بزرگ تبدیل می‌شود و گره کوری پیش روی همکان قرار می‌دهد که بازشدنی نیست.

ماجرا زمانی جالب‌تر می‌شود که می‌بینیم وزیر ارتباطات در سفرش به استان آذربایجان غربی، به خوی رفته و پس از زیارت مقبره شمس تبریزی، از ظرفیت ارزشمند آن برای توسعه گردشگری کشور سخن به میان آورده و کوشیده نسخه‌ای برای ارتباطات فرهنگی میان دو کشور ایران و ترکیه ارائه دهد. او گفته: «وجود مقبره مولانا در قونیه ترکیه به عنوان شاگرد، عاشق و مرید شمس تبریزی و مقبره شمس در خوی می‌تواند موجب تبادل ارتباطات فرهنگی و گردشگری بین دو کشور شود.»

اظهارنظری که به «وجود نزدیکترین شبکه ریلی و راه زمینی کشور از طریق شهرستان خوی به اروپا» به عنوان مزیت آذربایجان غربی و شهرستان خوی برای گسترش گردشگری رسیده تا آقای وزیر بگوید: «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای گسترش صنعت گردشگری شهرستان خوی با توجه به ظرفیت‌های موجود آماده همکاری است.»

دورنما‌هایی که شاید بشود روی محقق شدنشان حساب باز کرد، اما نجات دریاچه ارومیه، ورای آنهاست. سنگ بزرگی که نشانه رفتن آن هم چندان منطقی به نظر نمی‌رسد، چه رسد به زدنش، به ویژه وقتی به یاد آوریم وزارت نیرو که متولی حکمرانی آب در کشورمان است و تعهدنامه مکتوب داده که مازاد آب در پشت سدهایش را برای احیای دریاچه ارومیه رها کند، از این کار سر باز می‌زند، حتی زمانی که بارندگی‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه رکودشکنی کرده باشد.

اینجاست که ناچاریم از این که اذعان کنیم حل تمامی مشکلات با نسخه واحدی به نام توسعه زیرساخت‌های ارتباطی ممکن نیست مگر اینکه پای «شعار» در میان باشد؛ شعار‌هایی که قرار نیست محقق شوند، بلکه هدف از سر دادنشان، گسیل موج مثبت به افکار عمومی است و اهدافی که امیدواریم جرقه هیچ کدامشان در ذهن وزیر جوان و آتیه دار ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دوزادهم زده نشده باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۵۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
من مييييدونم، نميشه!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
تو این کشور همه شاکی اند
ناشناس
| France |
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
جالب تر اون که مسببین این وضع بیشتر از همه شاکی اند دست پیش رو میگیرند که پس نیوفتند
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
رییس جمهور بعدیه...میگی نه نگاه کن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
با سلام. بنده متخصص منابع آب از استرالیا هستم و اتفاقا این پیشنهاد کاملا عملی است.
امین
| Canada |
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
جناب تابناک خیلی هم حرف پرتی نزده. گفته اگر آبیاری رو هوشمند کنیم به اندازه ۳۰ درصد صرفه جویی میشه کخ معادل آب خود دریاچه است. حالا اینکه ستاد احیا بعد از ۷ سال هنوز نتونسته آبیاری منطقه رو مدرن کنه و کشت جایگزین معرفی کنه تقصیر اونایی که میگن با مدرنیزاسیون مشکل حل میشه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
یکم بروید هوشمند سازی و تحول دیجیتال رو یاد بگیرید بعد ببینید چطور با این فناوریهای می شه مشکلاتی که یک عمر هست با بخشنامه و کاغذ بجایی نرسیده می تونه حل بشوند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
نکته اینجاست مگه اصلا قراره مشکلات حل بشه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
پیشنهاد آبیاری هوشمند که الان در تمام کشورهای جهان وجود داره کجاش رویاپردازیه اون ستاد بحران دریاچه ارومیه مثل مابقی ارگان های دولتی قاعدتا ببدون کاربرد تاسیس شده که هیچ تفاوتی در دریاچه شکل نگرفته و شک نکنید که 4 تا افراد موجود در اون ستاد اضلا نمی دونن آبیاری هوشمند چی هست
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
حداقل مشکلات را درک میکند و به فکر حل آنهاست .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
وزیر، از نگاه تخصصی خودش درباره مسائل اظهار نظر کرده و ارائه راه حل کرده. قطعا درباره دریاچه ارومیه و موضوع گردشگری ایشون تصمیم گیر نیست، اما به عنوان یک فرد تصمیم ساز اظهارنظر کرده و ابدا هیچ اشکالی به بحث کارشناسی و راه حلهایی که طرح کرده نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
«با استفاده از هوشمندسازی آبیاری، می‌توان مشکل کمبود آب دریاچه ارومیه را رفع کرد. بنا بر آمار وزارت جهاد کشاورزی، با هوشمندسازی آبیاری تا ۳۵ درصد در مصرف آب صرفه جویی می‌شود که با احتساب مصرف سالانه پنج میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی این استان، در مجموع بیشتر از ۱.۵ میلیارد مترمکعب صرفه جویی می‌شود که از مقدار کنونی آب در دریاچه ارومیه بیشتر است.»
- جناب دکتر جهرمی عزیز برفرض که با هوشمندسازی آبیاری 35% (1.5میلیارد متر مکعب)صرفه جویی شود ولی این آبها همه در حوزه آبریز دریاچه نیستند!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
بنظر برخی اقدامات را خوشایند و همسو با خود نمیبینند
البته من تاییدی ندارم برسخنان ایشان اما چندی پیش زمزمه هایی در خصوص کاندیداتوری ایشان برای انتخابات آتی شنیده شد
شاید درست نباشد اما این مدل تحلیل ها هم بی ارتباط با نگرانی از بابت آن خبر نیست
چه بسا که تا به اینجا همه مسئولین صحبت از صرفه جویی مصرف آب در شهرها میکردند و ایشان به صرفه جویی در بحث کشاورزی روی آورده
بازهم کیست که نداند یکی از مهمترین عوامل خشکی آبهای سطحی برداشت چاه های عمیق کشاورزی در همه جای کشور میباشد.!
رجبی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
وزیر ارتباطات به خاطر تخصص خودش و از زاویه دید تخصصی اظهار نظر کرده است، نگفته‌هم قضیه فقط توسعه زیرساخت ارتباطاتی است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
اگربا شعاردادن وعده های توخالی اقتصادکشوربهبود مییافت درمدت 5سال باتوجه به وعده های روحانی وشعارهایش واظهارات مکرروتکراریش ایران گلستان شده بود و80درصد ملت به زیرخط فقر وفلاکت نرفته بودند وبازنشستگان زیر فشاراقتصادی کاردبه استخوانشان نرسیده بود
جاوید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۱
با سلام ضمن تشکر از نفدی که شما در بحث صحبت های اقای وزیر داشتید.
1- بحث صرفه جویی آب یک بحث تخصصی است. به نظرم بحث هوشمند سازی آبیاری در مزارع خیلی کار پر هزینه ای هم نیست و زیر ساختهای آن خیلی راحتتر از هزینه های کلانی است که برای دریاچه شده است. به عنوان مثال یک سری سنسورهادر مزارع نصب میشوند و اطلاعات مربوط به رطوبت خاک مزرعه را به یک سرور میفرستند. این اطلاعات توسط یک سری الگوریتمهای تجزیه و تحلیل میشوند و سرور میزان آب بر اساس نیاز مزرعه را تعیین و به مخزن آب میفرستد. اتفاقا این اطلاعات خیلی راحت قابل تجزیه و تحلیل و پیشبینی هستند. این خیلی کار سختی نیست و الان برخی از شرکت ها در ایران این کار را انجام میدهند. این کشاورزی دقیق است. از پرت آب جلوگیری میشود. حتی میتوان نیاز غذایی خاک را تشخیص و در مراحل رشد گیاه مواد لازم را به همراه آب به مزرعه هدایت کرد.
2- اگر نتوانیم کشاورزی خود را بر مبنای علم روز درست کنیم. نمی توانیم رقابت کنیم. هزینه های تولید با این روش کاهش مییابد.
3- امیدوارم که نقد جانبدارانه روی مباحث علمی و دقیق باشد.
با تشکر
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟