تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
نظر وزیر ارشاد در مورد رفع فیلتر توئیتر
وزیر فرهنگ عضویت خود را در شبکه مجازی توئیتر را به معنای مخالفتش با فیلتر این شبکه دانست. سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خانه ملت به عنوان وزیر دولت، عضو شورای انقلاب فرهنگی و عضو شورای عالی مجازی درباره رفع فیلتر از شبکه مجازی گفت: من به شخصه در توتیتر حضور فعال دارم و این حضور معنای خودش را میرساند. /خانه ملت
عده ای در درون دولت و عده ای در بیرون آن، دولت موازی تشکیل داده اند
محسن هاشمی در گفتوگو با روزنامه ایران: وقتی از موازیکاری درون دولت صحبت میکنیم، منظور این است که مثلاً عدهای در جایی از دولت نشسته باشند و چیزی خلاف آنچه بانک مرکزی تصمیم گرفته است، تصمیم گرفته و اجرا کنند. به عنوان مثال، گاهی دیده میشود بانک مرکزی تعیین میکند که ارز چگونه تخصیص یابد، اما در جای دیگری مثلاً در خود ریاست جمهوری، تعیین میکند که چطور تخصیص یابد. این، همان موازیکاری است که درون دولت اتفاق میافتد.
در دام روانی تحریمها افتادهایم
کرباسیان وزیر سابق اقتصاد نوشت: فضای عمومی جامعه یعنی درک مردم از وضعیت اقتصاد کلان کشور به شدت منفی شده و البته که فشارهای اقتصادی شدیدی روی دوش طبقه متوسط و طبقه محروم وجود دارد. نقطه قابل تامل اینکه بحران جدی و بزرگ جامعه، فاصله طبقاتی است. دو تصویر پیش روی آنهاست که یکی دلالت براین دارد که مثلا فلان کالای مصرفی نایاب شده و دیگری نشان میدهد که مدل گران قیمت خودرو در خیابان ویراژ میدهد. به طور مشخص در دام روانی تحریمها افتادهایم. همانطور که نویسنده کتاب «هنر تحریم» گفته بود، مکانیزمها را طوری برنامهریزی کرده بودند که کالاهای لوکس بدون مشکل به کشور سرازیر شود ولی کالاهای عمومی به سختی تامین شود. به نظر میرسد هنوز مفهوم «جنگ اقتصادی» را درک نکردهایم چراکه دقیقا در همین دوران نهاد قانونگذار کشور روزهای تعطیلات را پشت سر میگذارد و نمایندگان محترم که دغدغه مردم و آینده اقتصاد کشور را دارند، فعلا در دسترس نیستند.
بهمنی ارتباط با سلطان سکه را تکذیب کرد
محمود بهمنی گفت: بنده در هیچ زمانی با آقای مظلومین ملاقاتی نکردهام و وی را نمیشناسم تنها شناخت بنده از مظلومین به دیدن تصاویر وی از رسانهها در مدت اخیر باز میگردد. کمیتهای در حدود سال ۹۰ تا ۹۱ درباره مسائل ارز و سکه به قوه قضائیه گزارشهای لازم را ارائه کرده و ابهامی در این رابطه وجود ندارد است. کیفر خواست به منزله صحت موضوع نیست، قطعاً پیگیری خواهم کرد./خانه ملت
جزییاتی از «جوش دادن» در شورای شهر بروجرد توسط مردم
مردم در اعتراض به ناکارآمدی شورای شهر بروجرد، ديروز صبح ابتدا در ساختمان شورای شهر را با همراه داشتن دستگاه جوشکاری خال جوش زدند و سپس با نصب بنری حاوی این مطلب که «به علت عدم کارآیی در شورا تخته شد» اعتراض خود را به روند کاری این شورا نشان دادند. احسان دالوند یکی از اعضای شورای شهر بروجرد گفت: شورای اسلامی این شهر 9 عضو دارد که متأسفانه در دوخط فکری متفاوت قرار دارند و چند ماه است به دو دسته 5 و 4 نفره تقسیم شدهاند و دسته 5 نفره تمام مصوباتی که از سوی شهرداری میرسد، خواه حقوق کارمندان باشد خواه روشنایی معابر یا توافق تجاری یا حتی آسفالت بخشی از خیابانهای شهر را رد میکنند. /ايران
کسی تصور نکند که با تخریب دولت در انتخابات ۱۴۰۰ رأی میآورد
رئیسجمهور در جلسه هیأت دولت گفت: تا انتخابات زمان بسیاری باقی مانده است. هیچ کس نباید تصور کند که تخریب دولت میتواند برای آنها چه در انتخابات سال آینده و چه در انتخابات سال ۱۴۰۰ رأی به وجود بیاورد و کسانی که این گونه فکر میکنند مردود این آزمایش تاریخی در ایران خواهند بود. مقام معظم رهبری از اینگونه رفتار به ویروس بدبینی تعبیر کردند، برخی امروز ویروس بدبینی را در کشور در سخنانشان و تریبونها و رسانههایشان منتشر میکنند.
مردم در زمان شاه نمی دانستند مسافرت یعنی چه؟
معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه با اشاره به اینکه شاه 83 کاخ در ایران و سراسر جهان داشت گفت: اینها در شرایطی با پول بیت المال در ناز و نعمت بودند که مردم در فقر مطلق بودند به گونه ای که 70 درصد مردم در روستاهایی زندگی می کردند که فاقد آب لوله کشی، مدرسه، مخابرات و حتی راه بودند. او افزود: مردم در زمان شاه نمی دانستند مسافرت یعنی چه؟! وی همه را به خواندن کتاب پشت پرده تخت طاووس نوشته مینو صمیمی دعوت کرد و گفت: وقتی دندان محمدرضا شاه درد می کرد و یا وقتی دستش می خارید برای او با هواپیمای خصوصی از سویس و انگلیس دندانپزشک و پماد می آوردند. نقدی در خصوص ولیعهد جوان 18 ساله نیز گفت: این جوان هیچ کاره پول تو جیبی ماهیانه اش 600 هزار تومان معادل هزار و 450 سکه پهلوی بوده است در حالی که در همان زمان 2 هزار نفر از مردم در همدان و اراک به خاطر نداشتن ذغال از سرما مردند. وی در پایان تأکید کرد: انقلاب به مردم ایران عظمت داد و باید از انقلاب دفاع کنیم چرا که در مردم سالاری و استقلال در اوجیم. نقدی گفت: با افتخار باید از انقلاب دفاع کرد و به کوری چشم دشمنان به 40 سالگی انقلاب رسیدیم. /ایرنا
اشتباهات ما در حوزه آب از چه زمانی شروع شد؟
محمد فاضلی، رئیس مرکز مطالعات آب و انرژی وزارت نیرو: در حوزه آب و انرژی، اشتباهات مال 40 سال گذشته نیست. از دهه 30 و 40 با موتورپمپ ها، با سازه ها، با تغییر حکمرانی، با تغییر منطق پایداری در آب و انرژی اشتباه کردیم. همه کسانی که درباره مسئله آب کار کرده اند می گویند ما از دهه 30 وارد اشتباه در بهره برداری از آب و انرژی شده ایم. پس از سال 57 هم این اشتباهات را تشدید کردیم. می توانم بگویم ما در نظام سیاستگذاری بهره برداری از آب، اقتصاد سیاسی و منافع آدم ها و گروه ها درباره وضع فعلی مسئولند. ما در بهره برداری رسمی و اقتصاد آب و انرژی اشتباهات جدی کردیم. آب به کالای فاقد ارزش اقتصادی در این کشور تبدیل شده که اشتباه بسیار بزرگی است. همه نواقص ساختاری در مدیریت آب و انرژی قابل بحث است.
چند میلیون ایرانی «تفننی» موادمخدر مصرف میکنند؟
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی با اشاره به تعداد معتادان حاضر در کشور طبق آخرین آمار ستاد مبارزه با موادمخدر، بیان کرد: ۲ میلیون و ۸۰۸ هزار معتاد و یا مصرفکننده دائمی و یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مصرفکننده تفننی موادمخدر هستند لذا در مجموع جمعیتی حدود ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار معتاد در کشور داریم.
ناجا: ۸۷ درصد مردم از ما راضی هستند
سردار حسین اشتری در جمع خانواده پرسنل فرماندهی انتظامی ویژه شرق استان تهران با بیان این که همراهی همسران و فرزندان و دعای خیر پدر و مادر پرسنل نیروی انتظامی در پیشرفت و اجرای مأموریت های کارکنان بسیار مؤثر است، گفت: اگر کارکنان ناجا در محل زندگی و کار خود آرامش نداشته باشند، نمی توانند در مأموریت های محوله موفقیت کامل به دست آورند. وی بر ارتقا سطح زندگی پرسنل نیروی انتظامی اشاره کرد و افزود: نیروی انتظامی اثربخش ترین سازمان کشور در تأمین امنیت پایدار است و بر اساس نظرسنجی های مؤسسات معتبر از شهروندان، نیروی انتظامی از نظر خدمات ارائه شده و همچنین ایجاد نظم و امنیت مطلوب در سطح کشور با کسب ۸۷ درصد رضایت مردمی از وضعیت خوبی بین مردم برخوردار است.
پُست جنجالی اینستاگرامی، «آناهیتا همتی» را وادار به عذرخواهی کرد
آناهیتا همتی، بازیگر سینما و تلویزیون، در تازهترین پست اینستاگرامی خود، بابت متنی جنجالی که آغاز این هفته منتشر کرده بود، عذرخواهی و بر مخالفتاش با کارهای تروریستی تأکید کرد. آناهیتا همتی که شنبه (17 شهریور) در پستی اینستاگرامی به صورتی تلویحی از اعدام یک نفر از اعضای حزب کومله ابراز ناراحتی کرده بود، با واکنش منفی کاربران این شبکه اجتماعی، وادار به عذرخواهی شد. آناهیتا همتی ساعاتی پیش در تازهترین پست اینستاگرامیاش نوشت: «. . . هموطنان عزیزم، از اینکه با ندانم کاری، احساسات شما را جریحه دار کردم، متاسفم و ازتون معذرت میخوام. من هم مثل شما با اقدامات غیرانسانی و کارهای تروریستی مخالفم. جنایت و کشتار را هیچ عقل سلیمی نمیپذیرد و حق حیات، حق همه انسان هاست. در پایان از همه کسانی که در مرزهای کشور عزیزمون برای امنیت همه ایران خالصانه میکوشند، سپاسگزارم.» او دو روز پیش هم، بعد از بالا گرفتن اعتراضها، پس از حذف پست جنجالیاش، نوشته بود: «. . . لطفا اینقدر عصبانی نباشید و دهان و ذهنتون رو با الفاظ رکیک و نازیبا آلوده نکنید. من به خاطر شما پست قبلی مو پاک میکنم. . . »همتی در روز شنبه 17 شهریور، پس از اعدام حسین پناهی، از اعضای حزب کومله، در صفحه شخصی اینستاگرام خود، متن زیر را منتشر کرده بود: «اگر امروز صبح من اعدام شده بودم مادرم در همین لحظه چه حالی داشت؟برادرم راه دورم وقتی این خبر را میشنید چه حالی می شد؟ این مادران تکهای از قلب خود را برای همیشه از دست دادهاند و داغی بیپایان بر دلشان نشسته است. تا آخرین نفس زندگیشان این غم را با خود به دوش میکشند و هرگز این فقدان جبران نخواهد شد.»