نمایش جنجالی و عجیب دیگر از نتانیاهو در سازمان ملل درباره ایران، درگیری طرفداران عربستان و امارات در غرب یمن، احضار سفرای هلند و دانمارک و کاردار انگلیس و امارات به وزارت خارجه، واکنش عجیب آمریکا به حادثه تروریستی اهواز، اعلام آمادگی آمریکا برای امتیاز دادن به ایران و انتقال سرکردههای داعش از دیرالزور به مکان نامعلوم، از جمله مهم ترین عناوین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به واکنش دبیر کل سازمان ملل به حوادث تروریستی اهواز نیز اشاره کرد.
به گزارش تابناک»؛ «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد، حادثه حمله مسلحانه به مراسم رژه نیروهای مسلح در شهر اهواز را محکوم و با خانواده قربانیان، دولت و ملت ایران ابراز همدردی کرد.
سخنگوی گوترش در بیانیهای نوشت: دبیر کل حمله روز شنبه در اهواز، شهر جنوب غربی ایران را محکوم میکند. این حمله بنا به گزارشها، شمار بسیاری کشته بر جای گذاشته که در میان آنها، چند کودک وجود دارد.
این بیانیه میافزاید: گوترش مراتب تسلیت خود را به خانواده قربانیان، دولت و ملت ایران ابراز میدارد و برای مجروحان آرزوی بهبودی سریع دارد.
نمایش جنجالی و عجیب دیگر از نتانیاهو در سازمان ملل درباره ایران
یک مقام نزدیک به نخست وزیر اسرائیل گفته است، نتانیاهو در سخنرانی خود در مجمع عمومی قصد دارد اطلاعات شگفت انگیزی درباره ایران ارائه کند.
یک مقام نزدیک به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفته، وی در سخنرانی روز پنجشنبه خود در مجمع عمومی سازمان ملل میخواهد اطلاعاتی شگفت انگیز، جالب و جدید درباره ایران ارائه دهد که جهان متعجب خواهد شد.
نتانیاهو قرار است سه شنبه به نیویورک پرواز و در حاشیه نشست مجمع عمومی با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دیدار کند.
اطلاعات شگفت انگیز و جدید نتانیاهو در سازمان ملل علیه ایران، احتمالا نسخه ای به روز شده از کاریکاتور مضحکی است که چند سال قبل درباره برنامه هسته ای ایران در صحن سازمان ملل به نمایش گذاشت و موجبات تمسخر وی و اسرائیل را فراهم آورد.
درگیری طرفداران عربستان و امارات در غرب یمن
منطقه «الخوخه» در استان الحدیده در غرب یمن از پنجشنبه شب گذشته، شاهد درگیریهای شدید طرفداران عربستان و امارات است.
این درگیری مسلحانه بین طرفداران «احمد الکوکبانی»، از فرماندهان طرفدار ائتلاف سعودی با گروههای مسلح از نیروهای العمالقه وابسته به امارات (از اهالی الصبیحه) رخ داده است.
منابعی ویژه در گفتوگو با «وکالة الصحافة الیمنیه» با اشاره به کشته و زخمی شدن بیش از هفت تن در این درگیریها گفت: علت اختلافی که منجر به بروز این درگیری شد، پرداخت نشدن حقوقشان بود که به درگیری لفظی و سرانجام درگیری مسلحانه منجر شد.
احضار سفرای هلند و دانمارک و کاردار انگلیس و امارات به وزارت خارجه
امروز یکشنبه، «سید عباس عراقچی» در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: «دیشب بلافاصله پس از جنایت تروریستی اهواز، سفرای هلند و دانمارک و کاردار موقت انگلیس به وزارت امور خارجه احضار شده و نسبت به ارائه امکان اقامت و فعالیت به برخی اعضای گروهک تروریستی مزدوری که مسبب این جنایت بود، به شدت اعتراض شد».
وی تأکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد دولت های مزبور مسببین جنایتکار و همه مرتبطین احتمالی با آنها را بازداشت و جهت حضور در دادگاه و محاکمه عادلانه به ایران مسترد نمایند.»
معاون سیاسی وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: «استانداردهای دوگانه در برخورد با تروریسم به هیچ وجه پذیرفته نیست. کشورهای غربی نمی توانند داعیه مبارزه با تروریسم داشته باشند، ولی امکانات اقامتی و رسانه ای در اختیار آنان قرار دهند.»
عراقچی یادآور شد: «کاردار امارات متحده عربی در تهران نیز صبح امروز به دلیل اظهارات جانبدارانه مقامات رسمی آن کشور در حمایت از جنایت تروریستی اهواز به وزارت امور خارجه احضار خواهد شد».
واکنش عجیب آمریکا به حادثه تروریستی اهواز
«گرت مارکیز» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا ساعتها بعد از وقوع حادثه تروریستی در اهواز، با ادبیاتی کمسابقه در عرصه روابط بینالمللی و بدون محکومیت این اقدام گفت: حکومت تهران باید بر حفاظت از شهروندان خود متمرکز باشد.
وی در بیانیه دیرهنگام خود مدعی شد، آمریکا «کنار مردم ایران میایستد»؛ این نخستین واکنش مقام های آمریکایی به حادثه حمله ترورستی به مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز است.
به کارگیری این ادبیات کم سابقه از سوی سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در شرایطی است که رسانههای غربی هم از «تروریستی» خواندن گلولهباران مردم بیگناه در اهواز خودداری کرده بودند.
اعلام آمادگی آمریکا برای امتیاز دادن به ایران
روز شنبه «برایان هوک»، رئیس گروه «اقدام ایران» در وزارت امور خارجه آمریکا با تکرار خواست مقامهای این کشور برای مذاکره با تهران گفت: اگر مقامهای ایرانی تصمیم به اتخاذ مسیر متفاوتی بگیرند، آمادهایم برای ارائه امتیازهای بسیار گفت وگو کنیم.
هوک در گفت وگو با روزنامه «الشرق الاوسط» بار دیگر با انتقاد از سیاستهای دولت پیشین آمریکا و تکرار اتهامها علیه ایران در منطقه گفت: توافق هستهای با ایران به عنوان یک معاهده ثبت نشد، چون حمایت کنگره آمریکا را نداشت و زمانی که «باراک اوباما» کاخ سفید را ترک کرد، از اعتبار قانونی ساقط شد.
خنده دار بودن این ادعاها آنجا نمود مییابد که برجام نه تنها مورد حمایت اتحادیه اروپا، آژانس بینالمللی انرژی اتمی و دولتهای وقت پنج کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد است، بلکه قطعنامه 2231 مصوب این شورا، آن را از منظر حقوقی در جایگاه محکمی قرار داده است؛ چنانکه نقض پیمان از سوی آمریکا، محکومیت جامعه جهانی را به دنبال داشت.
هوک در بخش دیگری از صحبتهای روز شنبه خود مدعی شد: تهدیدها از جانب ایران بسیار بزرگتر از موضوع هستهای است و دارا بودن زرادخانهای از موشکهای مختلف، تهاجمات دریایی، حملات سایبری، صدور انقلاب، ایجاد وحشت در دیگر کشورها، بیثباتسازی همسایهها، گروگانگیری، اقدام به ترور، بمب گذاری و ربایش را هم شامل میشود.
هوک در ادامه ادعاهای خود، بار دیگر با تکیه به ادبیات تهدید گفت: شاید ایرانیها الان مایل به مذاکره نباشند، اما تجربه تاریخی نشان داده است، زمانی که این کشور تحت فشار قرار بگیرد، به میز مذاکره برمیگردد.
انتقال سرکردههای داعش از دیرالزور به مکان نامعلوم
در جدیدترین حمایت واشنگتن از داعش، منابع محلی حاضر در دیرالزور سوریه اعلام کردند که ائتلاف بینالمللی ضد داعش به سرکردگی آمریکا رهبران این گروه تروریستی را از استان دیرالزور به مناطق نامعلومی منتقل کرده است.
این منابع گفتند، چند هواپیمای ائتلاف بینالمللی با فرود در اطراف روستای «المراشده» در حومه جنوب شرقی دیرالزور، جایی که داعش در آن حضور دارد، اقدام به انتقال چند تن از سرکردههای این گروه تروریستی به مقصد نامشخص کردهاند.