مکروهات سر بریدن حیوانات

مکروهات سر بریدن حیوانات
کد خبر: ۸۳۷۵۱۷
|
۰۵ مهر ۱۳۹۷ - ۰۱:۲۳ 27 September 2018
|
44719 بازدید

مکروهات سر بریدن حیوانات

(مسأله 2600) چند چيز در كشتن حيوانات مكروه است1: آن كه كارد را پشت حلقوم فرو كنند و به طرف جلو بياورند كه حلقوم از پشت آن بريده شود2.

دوم: در جايي حيوان را بكشند كه حيوان ديگر آن را ببيند.

سوم: در شب يا پيش از ظهر روز جمعه سر حيوان را ببرند، ولي در صورت احتياج عيبي ندارد. چهارم: خود انسان چهارپايي را كه پرورش داده بكشد3. و احتياط آن است كه پيش از بيرون آمدن روح، پوست حيوان را نكنند4 و مغز حرام را كه در تيره پشت است نبرند و حرام است كه پيش از بيرون آمدن روح سر حيوان را از بدنش جدا كنند ولي با اين عمل حيوان حرام نمي شود.

1- مكارم: مطابق بعضي از روايات چند چيز در كشتن حيوانات مكروه است:...

مظاهر ی: هفت کار در کشتن حیوانات مکروه است...

2- مظاهری: یا سر را از قفا ببرند...

3- اراكي، مكارم[پایان مساله].

مظاهری:[و] پنجم: پيش از بيرون آمدن روح پوست حيوان را بكنند. ششم: پيش از بيرون آمدن روح مغز حرام را كه در تيره پشت است ببرند. هفتم: پيش از بيرون آمدن روح سر حيوان را از بدنش جدا كنند.

4- سبحانی:و پيش از بيرون آمدن روح، سر حيوان را از بدنش جدانكنند.

*****

گلپايگاني، صافي: مسأله- چند چيز در كشتن حيوانات مكروه است: اوّل: آن كه كارد را پشت حلقوم فرو كنند و به طرف جلو بياورند كه حلقوم از پشت بريده شود. دوم: آن كه پيش از بيرون آمدن روح، سر حيوان را از بدنش جدا كنند، بلكه احتياط واجب ترك اينكار است، اگر چه گوشت ذبيحه بواسطه آن حرام نمي شود ولي اگر از روي غفلت يا بواسطه تيز بودن كارد بي اختيار سر حيوان جدا شود، مكروه نيست. سوم: آن كه پيش از بيرون آمدن روح، پوست حيوان را بكنند، بلكه احتياط واجب ترك آن است، اگر چه گوشت ذبيحه بواسطه آن حرام نمي شود، چهارم: آن كه پيش از بيرون آمدن روح، مغز حرام را كه در تيره پشت است ببرند. پنجم: در جايي حيوان را بكشند كه حيوان ديگر آن را ببيند. ششم: در شب يا پيش از ظهر روز جمعه حيوان را ببرند، ولي در صورت احتياج عيبي ندارد. هفتم: خود انسان چهارپايي را كه پرورش داده بكشد.

خوئي، تبريزي، سیستانی: مسأله- چند چيز در كشتن حيوانات مكروه است.:

1- پيش از بيرون آمدن روح، پوست حيوان را بكنند

2- در جايي حيوان را بكشند كه حيوان ديگر* آن را ببيند.

3- در شب يا پيش از ظهر روز جمعه سر حيوان را ببرند ولي درصورت احتياج عيبي ندارد.

4- خود انسان چهارپايي را كه پرورش داده است بكشد.

. سيستاني: در بعضي از روايات چند چيز در كشتن حيوانات مكروه شمرده شده است...

* سيستاني: حيوان ديگر كه از جنس اوست...

زنجاني: مسأله- چند چيز در كشتن حيوانات مكروه است:

اوّل: آن كه كارد را پشت گردن فرو كنند و به طرف جلو بياورند كه گردن از پشت آن بريده شود.

دوم: پيش از بيرون آمدن روح، سر حيوان را از بدنش جدا كنند ولي اگر از روي غفلت يا به واسطه تيز بودن كارد، بي اختيار سرحيوان جدا شود مكروه نيست.

سوم: پيش از آن كه روح از بدن حيوان بيرون رود عمداً مغز حرام را كه در تيره پشت است و از مهره هاي گردن تا دم حيوان امتداد دارد ببرند. بنابراحتياط استحبابي مؤكد اين امر و دوامر قبلي رعايت شده و از خوردن حيواني كه در هنگام سر بريدن آن يكي از اين سه امر رعايت نشده خودداري شود.

چهارم: پيش از بيرون آمدن روح، پوست حيوان را بكنند.

پنجم: در جايي حيوان را بكشند كه حيوان ديگر آن را ببيند.

ششم: در شب يا پيش از ظهر روز جمعه ذبح كنند. ولي در صورت احتياج كراهت ندارد.

هفتم: خود انسان چهارپايي را كه پرورش داده است بكشد.

فاضل: مسأله- چند چيز در كشتن حيوانات مكروه است:

اوّل: در جايي حيوان را بكشند كه حيوان ديگر آن را ببيند.

دوم: در شب يا پيش از ظهر روز جمعه سر حيوان راببرند، ولي در صورت احتياج عيبي ندارد. سوم: خود انسان چهارپايي را كه پرورش داده است بكشد و احتياط واجب آن است كه پيش از بيرون آمدن روح، پوست حيوان را نكنند و مغز حرام را كه در تيره پشت است نبرند، اگر چه گوشت ذبيحه بواسطه آن حرام نمي شود و بنابراحتياط نبايد پيش از بيرون آمدن روح، سر حيوان را از بدنش جدا كنند بلكه حرمت آن، خالي از قوّت نيست ولي با اين عمل حيوان حرام نمي شود و اگر از روي غفلت يا بواسطه تيز بودن كارد، بي اختيار سر حيوان جدا شود مكروه نيست.

بهجت: مسأله- اگر هنگام بريدن سر حيوان، پيش از بيرون آمدن روح، سر حيوان را از بدنش جدا كنند، مانعي ندارد و حيوان پاك و حلال است، ولي اگر عمداً بخواهند سرش را از بدن جدا كنند، بنابر أظهر خوردن گوشت آن مكروه است، بلكه خلاف احتياط است. پيش از بيرون آمدن روح و سرد شدن بدن حيوان، مكروه است بلكه خلاف احتياط است پوست حيوان را بكنند و يا اين كه اعضاي بدنش را قطع كنند.[1]

وحید: مسأله- چند چیز در كشتن حیوانات مكروه است:

اوّل: بنابر مشهور پیش از بیرون آمدن روح پوست حیوان را بكنند ، و احتیاط واجب در ترك آن است.

دوم: در جایى حیوان را بكشند كه حیوان دیگرى كه مثل او است او را ببیند ، مانند این كه گوسنفد و شتر را در مقابل گوسفند و شتر دیگرى كه او را مى بیند بكشند.

سوم: در شب سر حیوان را ببرند مگر ترس از مردن آن داشته باشند ، و همچنین پیش از ظهر روز جمعه ، ولى در صورت ضرورت عیبى ندارد.

چهارم: خود انسان چهارپائى را كه پرورش داده بكشد.

مسائل اختصاصي

مكارم: مسأله 2231- احتياط مستحبّ آن است كه پيش از بيرون آمدن روح، سر حيوان را از بدنش جدا نكنند، بنابراين اگر دستگاههايي براي ذبح حيوانات تهيّه شود كه سر حيوان را به كلّي قطع مي كند حيوان حرام نمي شود، هر چند بهتر است طوري باشد كه تمام سر را قطع نكند، ولي در هر حال بايد تمام شرايط با دستگاههاي ماشيني رعايت شود. و نيز احتياط مستحبّ آن است كه مغز حرام حيوان را كه در وسط تيره پشت است، قبل از جان دادن نبرند و پوست حيوان را جدا ننمايند.

مكارم: مسأله 2233- در زمان ما گاه برای آسان شدن ذبح حیوانات به حیوان شوک می دهند تا کمی بی حس شود و براحتی یا به وسیله دستگاهها سر آن را ببرند این کار درصورتی که حیوان بعداز شوک زنده باشد اشکال ندارد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟