مرگ‌ومیر ماهیان در زرینه رود

از سال ۹۳ تاکنون هر سال تعدادی از ماهیان زرینه رود در شهرستان میاندوآب به دلایل مختلف تلف شده و تاکنون اقدام پیشگیرانه و درخوری از سوی مسئولان صورت نگرفته است.
کد خبر: ۸۳۸۴۵۷
|
۰۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۸ 30 September 2018
|
11832 بازدید
|
۲

در پی آلودگی رودخانه زرینه رود و سخت تر شدن شرایط زیستی، تعدادی از آبزیان رودخانه یاد شده از جمله ماهی ها تلف شدند.

به گزارش مهر، روز گذشته با دریافت گزارشهای مردمی مبنی بر وقوع تلفات آبزیان در رودخانه زرینه رود، بلافاصله کارشناسان و ادارات محیط زیست، آب منطقه ای استان عازم محل شده اند تا علت اصلی وقوع این حادثه را بررسی کنند.

از سال ۹۳ مرگ هزاران قطعه ماهی در زرینه رود موجب گلایه و نگرانی مردم منطقه شد و از آن سال تاکنون هر سال هزاران قطعه ماهی در این رودخانه تلف می شود.

امسال تکرار فاجعه مرگ و میر ماهیان در زرینه رود نیز صدای مردم منطقه را درآورده و تنها پاسخ مسئولان در این خصوص اعزام کارشناسان و بررسی علت اصلی حادثه است.

هر چند این اقدام کاملا منطقی و بجا به نظر می رسد اما اینکه این فاجعه هر سال تکرار می شود این سوال را در اذهان ایجاد می کند که چرا تا کنون اقدام قانونی و اساسی در این خصوص صورت نگرفته است.

مستندات و شواهد به همراه فیلم های منتشره شده از این فاجعه گویای سرازیرشدن پساب کارخانه قند میاندوآب که در نزدیکی رودخانه دایر شده است اما هنوز اقدام در خوری برای دفع بهداشتی پساب های این واحد انجام نشده که هر سال این فاجعه زیست محیطی در منطقه تکرار می شود.

کارخانه قند میاندوآب در حاشیه رودخانه زرینه و در داخل منطقه مسکونی واقع بوده و با وجود کنترل نحوه فعالیت آن به صورت پایش ماهانه، مشکلات زیست محیطی آن کاملا رفع نشده است.

سرازیرشدن پساب کارخانه قند میاندوآب موجب اتلاف ماهیان زرینه رود می شود

مسئول کمیته ماهیگیری ورزشی شهرستان میاندوآب در این خصوص با اشاره به مرگ و میر هزاران قطعه ماهی در زرینه رود گفت: هر سال به دلیل سرازیر شدن پساب کارخانه قند میاندوآب شاهد تلف شدن فله ای ماهیان در زرینه رود هستیم.

شهروز محمدنژاد روز گذشته(شنبه ۷ مهر) در نامه ای خطاب به مسئولان استان و شهرستان آورده است، هر سال پاییز هزاران قطعه آبزی و ماهی زرینه رود تلف می شود و متاسفانه پیگیری های صورت گرفته تاکنون نتیجه قابل قبولی در پی نداشته است.

در ادامه این نامه آمده است: از سال ۹۳ در پی بزرگترین مرگ و میر ماهیان در زرینه رود به صورت مستند دلایل این امر به دلیل سرازیرشدن پساب به رودخانه زرینه رود به مسئولان مربوطه جهت رسیدگی گزارش شده است و امسال نیز این حادثه متاسفانه تکرار شده است.

اتلاف ماهیان زرینه رود در دست بررسی است

رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: در پی گزارشهای مردمی، اکیپ بازرسی و آزمایشگاه این اداره کل از دیروز برای بررسی فنی این موضوع عازم محل شده اند که پس از بررسی نتایج آزمایشگاهی، اطلاع رسانی لازم در این خصوص صورت می گیرد.

امید یوسفی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص علت تکرار مرگ و میر ماهیان زرینه رود طی سالهای اخیر افزود: هر سال شاهد اتلاف تعدادی از ماهیان در رودخانه زرینه رود هستیم که این امر علت های مختلفی دارد و علت وقوع این حادثه در دست بررسی است.

وی اضافه کرد: در سالهای گذشته به دلیل کاهش میزان آب و پایین آمدن دبی رودخانه، بستر رودخانه به دلیل انباشت پساب ها سمی شده و اکسیژن آب کم و در نتیجه موجب اتلاف ماهیان می شد و در برخی سالها نیز علت مرگ و میر مربوط به پساب کارخانه قند بود ولی علت وقوع حادثه امسال توسط کارشناسان در دست بررسی است.

ناصر امیری فرماندار میاندوآب نیز با خودداری از دادن پاسخ قطعی به سوال خبرنگار مهر در خصوص علت مرگ و میر ماهیان زرینه رود در سالهای اخیر گفت: موضوع توسط کارشناسان محیط زیست، آب منطقه ای استان و نیز مسئولان کارخانه قند میاندوآب در دست بررسی است.

رودخانه زرینه‌رود (جغاتو) نام رودی است در شمال غربی ایران که در جنوب شرقی استان آذربایجان غربی قرار دارد. این رودخانه با طول ۲۳۰ کیلومتر طولانی‌ترین رود استان است که طول شهرستان شاهین دژ و میاندوآب را می‌پیماید و سرانجام به دریاچه ارومیه می‌ریزد.

سرچشمهٔ این رود از کوه‌های چهل‌چشمه در شهرستان سقز استان کردستان است و در شهرستان تکاب رودخانه‌های خورخوره و ساروق و در شهرستان شاهین دژ رودهای هولاسو و هاچه سو و محمودآباد و آجرلو چای و در شهرستان میاندوآب رود لیلان چای به آن می پیوندند بر روی این رودخانه سد بوکان قرار دارد که میزان آب خروجی را تنظیم می‌کند. ۸۰ کیلومتر از این رودخانه در داخل شهر میاندوآب جاری است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۲
کارن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۸
تا اونجا که من استنشاق میکردم ، در داخل شهر مهاباد رودخانه مذکور فقط بوی فاضلاب میداد و دیگر هیچ . همه فاضلاب های شهر دارند به داخل رودخانه میریزند . متاسفم .
زنبورک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۸
اگر ۸۰ کیلومتر از این رودخانه در داخل شهر میاندوآب جاری است پس شهرمیاندوآب چقدر وسعت داره؟
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟