چرا به رغم جریمه‌های میلیاردی، شرکت‌های تولیدکننده محصولات لبنی همچنان گرانفروشی می‌کنند؟

در چند روز اخیر، دیدیم به رغم ثابت بودن قیمت شیر، دوباره برخی شرکت‌های تولیدکننده محصولات لبنی دست به افزایش قیمت زده اند. این در حالی است که طبق گفته سخنگوی سازمان تعزیرات، برخی از این شرکت‌ها در سال جاری، مرتکب گرانفروشی گشته و با جریمه‌های سنگین میلیاردی مواجه شده بودند، ولی گویا این جریمه‌ها قدرت بازدارندگی کافی را نداشته است.
کد خبر: ۸۴۱۸۲۳
|
۱۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۰ 11 October 2018
|
12774 بازدید
|

چرا علیرغم جریمه‌های میلیاردی، شرکت‌های تولیدکننده محصولات لبنی همچنان گرانفروشی می‌کنند؟در چند روز اخیر، دیدیم به رغم ثابت بودن قیمت شیر، دوباره برخی شرکت‌های تولیدکننده محصولات لبنی دست به افزایش قیمت زده اند. این در حالی است که طبق گفته سخنگوی سازمان تعزیرات، برخی از این شرکت‌ها در سال جاری، مرتکب گرانفروشی گشته و با جریمه‌های سنگین میلیاردی مواجه شده بودند، ولی گویا این جریمه‌ها قدرت بازدارندگی کافی را نداشته است.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ سرانجام اوایل مرداد ماه سال جاری بود که پس از مدت ها افزایش قیمت بدون مجوز محصولات لبنی برخی شرکت های تولیدکننده، نرخ جدید این محصولات به طور رسمی و قانونی با افزایش قیمت مواجه شد تا دیگر شاهد تخلفاتی چون گرانفروشی و کم فروشی در این محصولات نباشیم.

این افزایش قیمت ها که از سوی سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تأیید شده بود، طی نامه ای به مورخه 3 مرداد 1397 توسط انجمن صنایع فرآورده های لبنی ایران به اعضا، جهت اعمال قیمت های جدید ابلاغ شد. در این نامه، به مصوبه کارگروه تنظیم بازار درباره حداکثر نرخ 1570 تومانی شیرخام دامداران نیز اشاره شده بود که در مقایسه با نرخ قبلی، این محصول حدود 9 درصد افزایش یافته بود.

به رغم افزایش 9 درصدی قیمت شیرخام که حدود 70 درصد قیمت محصولات لبنی به قیمت این ماده اولیه بستگی دارد، قیمت برخی محصولات لبنی بیش از 17 درصد و 32 درصد افزایش داشتند. به عنوان مثال نرخ (مصوب) شیر پرچرب یک لیتری (3 درصد چربی) از 2800 تومان به 3700 تومان افزایش یافته بود.

در زیر تصویر این نامه دیده می شود.

چرا علیرغم جریمه‌های میلیاردی، شرکت‌های تولیدکننده محصولات لبنی همچنان گرانفروشی می‌کنند؟

پس از گذشت حدود دو ماه از این افزایش قیمت چشمگیر و رسمی محصولات لبنی، دوباره در این روزها شاهد افزایش قیمت های غیررسمی محصولات لبنی توسط برخی برندها هستیم.

چرا علیرغم جریمه‌های میلیاردی، شرکت‌های تولیدکننده محصولات لبنی همچنان گرانفروشی می‌کنند؟

چرا علیرغم جریمه‌های میلیاردی، شرکت‌های تولیدکننده محصولات لبنی همچنان گرانفروشی می‌کنند؟

چرا علیرغم جریمه‌های میلیاردی، شرکت‌های تولیدکننده محصولات لبنی همچنان گرانفروشی می‌کنند؟

چرا علیرغم جریمه‌های میلیاردی، شرکت‌های تولیدکننده محصولات لبنی همچنان گرانفروشی می‌کنند؟

چرا علیرغم جریمه‌های میلیاردی، شرکت‌های تولیدکننده محصولات لبنی همچنان گرانفروشی می‌کنند؟

این موضوع در حالی رخ می دهد که طبق مصاحبه داود موسوی معاون نظارت بر کالاهای مصرفی و شبکه های توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، هرگونه افزایش قیمت فرآورده ‌های لبنی بدون طی فرآیند مربوط، شامل بررسی قیمت و تهیه گزارش کارشناسی توسط این سازمان و تصویب در کارگروه تنظیم بازار، فاقد وجاهت قانونی است. وی افزود: در همین رابطه، پرونده تخلف گران ‌فروشی برخی شرکت ‌های لبنی به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شده است. موسوی از مردم خواست تا در صورت دیدن تخلف گرانفروشی آن را به سامانه 124 جهت رسیدگی به تخلف، اطلاع رسانی کنند.

شایان ذکر است که طبق مصاحبه هجدهم مهر 1397 سیدیاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات، یک شرکت لبنیاتی که امسال سه و نیم میلیارد تومان جریمه شده بود، دوباره در روز‌های اخیر گرانفروشی کرده که این تخلف در حال رسیدگی است. همچنین وی نیز تأکید کرد که تاکنون هیچ مجوزی برای افزایش قیمت لبنیات صادر نشده و طی چند روز گذشته سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان، پرونده تخلف دو تولیدکننده محصولات لبنی را گزارش کرده که یک مورد با مبلغ ۹۳۵ میلیون تومان گرانفروشی و دیگری با ۸۰۰ میلیون تومان گرانفروشی به سازمان تعزیرات ارجاع شده است.

با این مصاحبه سخنگوی تعزیرات، این پرسش مطرح می شود که چگونه شرکتی که در سال جاری به خاطر گرانفروشی 3.5 میلیارد تومان جریمه شده، دوباره گرانفروشی کرده است؟

این موضوع سه دلیل عمده دارد: دلیل نخست اینکه طبق تجربیات و اتفاقات گذشته در این زمینه، برخی شرکت های تولیدکننده محصولات لبنی به محض آن که به دلیل گرانفروشی جریمه میلیاردی می شوند، به حکم اعتراض کرده و این جریمه را تا حد امکان کاهش می دهند. این در حالی است که این موضوع به این شکل در ذهن مردم نقش می بندد که شرکتی که مرتکب گرانفروشی شده، میلیاردی جریمه شده، ولی در عمل این اتفاق رخ نداده و شرکت مورد نظر با اعتراض به حکم، جریمه را کاهش داده یا به کلی حذف کرده است.

دلیل دوم نیز به این موضوع بازمی گردد که جریمه های اعمال شده توسط سازمان تعزیرات برای شرکت های لبنی متخلف از قدرت بازدارندگی کافی برخوردار نیستند. به عنوان مثال شرکت لبنی که در مدت یک ماه و با ارتکاب به گرانفروشی سودی 10 میلیارد تومانی نصیبش شده، حالا مثلاً سه میلیارد تومان جریمه می شود. عملاً اگر این شرکت جریمه را نیز پرداخت کند باز هم سود 7 میلیارد تومانی از این گرانفروشی نصیبش شده است!

دلیل سوم نیز به عدم نظارت کافی و برخورد سریع توسط سازمان تعزیرات بازمی گردد. این سازمان به دلیل نبود نیروی کافی جهت نظارت یا به هر علت دیگری، دیر به وجود گرانفروشی و تخلفات شرکت ها پی می برد و همین عامل باعث به دست آوردن سود کلان توسط شرکت های متخلف از قِبَل گرانفروشی می شود. بعد هم که این سازمان به این موضوع پی می برد دو دلیل قبلی، مانع از برخورد با قدرت بازدارندگی کافی می شود.

بنابراین تا زمانی که این شرکت ها به حکم جریمه های میلیاردی اعتراض کرده و آن را کاهش می دهند و یا حذف می کنند و یا تا زمانی که قانون اصلاح نشده و جریمه ها قدرت بازدارندگی کافی را نداشته باشند، این گرانفروشی محصولات لبنی ادامه خواهد داشت و با افزایش قیمت های پی در پی هم نمی توان جلوی راه آن را سد کرد و در این بین، تنها مصرف کنندگان آسیب خواهند دید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
چون گران فروشی روزانه میلیاردها تومان سود براشون داره و خرج زندگی اعیانی زن و بچه هاشون تو امریکا درمیاد.می مونه یه جریمه چندمیلیاردی ناقابل که با دادن چند میلیون رشوه درستش می کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
اگر کالابی به مردم گران فروخته شد حتی اگر شرکت گرانفروش جریمه شود شما بفرمایید آیا پول جریمه به مصرف کننده برگشت داده می شود یا می رود جزو اموال
دولت؟
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
ما مثل خیلی ها شیر از سفرمون حذف کرده ایم. الان دو ماهه شیر نخریده ام!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
بالاخره پول در آوردن زحمت داره
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
شرکت های تولید کننده در ایران اکثرا ورشکسته شدند

آن معدود شرکت تولید کننده ای هم که باقی مانده اینقدر براشون مشکل ایجاد شده در این دولت که اونها هم به زودی ورشکسته خواهند شد

من اگر قدرت داشتم همه شرکت های تولید کننده را از مالیات معاف و هزینه آب، برق، گاز و تلفن آنها را رایگان میکردم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
بعدش هم تولیدانشان را صادر کنند و ارز حاصله را هم بفرستند برای آقا زاده هایشان در اروپا و کانادا
ناشناس
|
Canada
|
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
بهترین راه حل، نخریدن مردم هست، اینجوری وقتی محصولاتشون روی دست موند و ضرر کردند کسی گرون نمیده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
بابا لامصبا برا خودشونم گرون درمیاد
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
دلم میخواهد یک سری به سازمان حمایت بزنید
کلا 10 نفر در بخش قیمت گذاری وجود دارند که میخواهند بدون تخصص همه چیز را از گوشی موبایل گرفته تا چای قیمتگذاری کنند
در نتیجه خروجی اش قیمتهای غیر کارشناسی است که قابلیت اجرا ندارد
از سوی دیگر دستورالعمل سازمان حمایت مال زمان ارز تک نرخی است و در مورد کالاهایی که از هر دو ارز استفاده میکنند مسکوت است
چاره کار واگذاری قیمتگذاری و نظارت به اتحادیه های صنفی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
یه راه حل ساده، برای به خاک سیاه نشاندن کسانی که منافع مردم را به خطر می اندازند،این است که وقتی جنسی یا خدماتی را، بی دلیل گران می کنند،مردم آن را نخرند، آن وقت این افراد به شکر خوردن می افتند،اما توی ایران برعکسه،تا چیزی گران می شود،مردم هجوم می برند و سود میلیاردی ،یک شبه نصیب خیانتکاران می شود،در اصل،این افراد به جای جریمه شدن توسط مردم، جایزه هم می گیرند،دیدم که میگم،جالبه که هی میگیم تو اروپا و آمریکا، مردم الن و بلن و ما تو ایران این طور،خداوکیلی در کجای دنیا مردم با محتکران و گرانفروشان و دزدان و دلالان این طوری برخوردمی کنند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
یکی از علتهای این رفتار مصرف کننده اینه که نقدینگی دست مردم اینقدر زیاده که حاضرند همه چیز به هر قیمت بخرند که یکی از علتهاش میتونه یارانه ها باشد برعکس این ناله وشیونی که از نداری وگرانی می کنند. لاقل در پایتخت اینطوره قیمتها هم تا جایی بالا میزند تا تقاضاها کم بشه. با حرف و نصیحت هم رفتار مصرف کننده درست نمیشه
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
چون جریمه ها عملا مورد اعتراض قرار می گیرند و پرداخت نمی شوند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
دولت داریم وضعمون اینه اگر نداشتیم چی میشد. ؟؟!!!!

خودمان به خودمان رحم نمیکنیم.

فکر میکردم بهترین مردم جهانیم ولی بدترین هستیم.
اکثر مردم دارن به جیب خودشون فکر میکنند حتی اون پزشک یا دارو فروش

خدا بخیر بگذرونه
خودمان مقصریم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
گلی به جمال مسئولین . خب معلومه جوابش یک کلمه هست ((مماشات))
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟