نماینده دانشجویان دانشگاههای کشور در مراسم آغاز رسمی سال تحصیلی دانشگاهها و موسسات آموزشی عالی با اشاره به موضوع مهاجرت نخبگان به خارج، خاطرنشان کرد: ما نباید سرمایه انسانی توانمند خود را از دست بدهیم. متاسفانه بحث مهاجرت نخبگان موضوعی است که برای سالها در کشور مطرح میشود. در این زمینه نباید فراموش کرد که ارزش نخبگانی که اقدام به مهاجرت میکنند از چاه های نفت بیشتر است.
به گزارش ایسنا، نادریان، دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی نیز در این مراسم به نمایندگی از دانشجویان کشور به بیان سخنانی در مورد حل معضلات و مصالح کشور پرداخت و گفت: در تمام دنیا یکی از عملکردهای دانشگاهها این است که به صورت فعالانه به ارائه راهحل مشکلات بپردازند، اما در کشور ما متاسفانه هنوز این موضوع آن طور که باید جا نیافتاده است.
این دانشجو خاطر نشان کرد: بر اساس نظر سنجی که اخیرا نتایج آن از سوی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری منتشر شده است، از نظر شاخص سرمایه انسانی به نسبت سایر شاخص های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی شاهد وضعیت بهتری هستیم، اما این پرسش مطرح میشود که آموزش عالی و آموزش و پرورش چه اقدامی برای تربیت این سرمایه انسانی انجام دادهاند.
وی همچنین با انتقاد از سیاستگذاریهای علمی و پژوهشی آموزش عالی، اظهار کرد: ما در دانشگاهها نباید پژوهشی انجام دهیم که به درد کشور نمی خورد ، بلکه باید سیاستگذاری پژوهشی کشور به سمتی حرکت کند که حل مسائل کشور را در خود قرار دهد.
این دانشجو که به نمایندگی از دانشجویان دانشگاههای کشور در حضور رییس جمهوری صحبت میکرد در پایان با تاکید بر لزوم برقراری تعامل میان دانشگاه و فضای بیرون خود، گفت: این که بتوانیم فضایی را فراهم کنیم تا نیاز دانشگاهیان در دانشگاهها را برطرف کنیم و رابطه ای میان آنها برقرار کنیم ، اقدامی است که میتواند به پیش برد بهتر اهداف کشور کمک کند.
به گزارش ایسنا، فرزانه شمیرانی، مدیر کل آموزش های غیر دولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم به نمایندگی اساتید طی سخنانی،اظهار کرد: در زمانهای مختلف در کشور ما اتفاقات گوناگونی رخ داده است و امروز نیز با تحریم ها سرو کار داریم که این تحریم ها برای ما فرصت های پژوهشی مختلفی ایجاد کرده است تا بتوانیم از آنها عبور کنیم.
وی با تاکید بر این که مطمئن هستیم که میتوانیم از تحریم ها و مشکلات پیش رو عبور کنیم، اظهار کرد: از رییس جمهوری و مجموعه دولت میخواهیم که دانشگاهیان را باور داشته باشند و میتوانیم با علم مان از مشکلات عبور کنیم. امیدوار هستیم که روزی درباره ما این گونه قضاوت کنند که جنگ امروز را به خوبی برده ایم.
این استاد دانشگاه با بیان این که بخش مهمی از هرم توسعه، کشور را زنان تشکیل میدهند، خاطر نشان کرد: متاسفانه با توجه به رشد زنان که 40 درصد از ظرفیتهای دانشگاهها در دوره دکترا را در اختیار دارند، تنها 16 الی 18 درصد از آنها در هیات علمی دانشگاهها پذیرفته شدهاند و متاسفانه در عرصه های مدیریتی و اجرایی به بانوان توجه کافی نمیشود.
فرزانه شمیرانی، گفت: ما زنان، مادرانی مهربان، همسرانی ستیزه گر و اعضای هیات رییسه سختکوشی هستیم و میتوانیم مسئولیت های بیشتری را بر عهده بگیریم.
به گزارش ایسنا، صبح یکشنبه در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور که با حضور رییس جمهوری برگزار شد، دو نفربه نمایندگی از اساتید دانشگاهها و دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور به بیان نظرات خود درباره وضعیت کنونی کشور پرداختند.