همکاری بین‌المللی در تحریم ایران متزلزل است

کد خبر: ۸۴۳۸۱۰
|
۲۶ مهر ۱۳۹۷ - ۰۷:۲۶ 18 October 2018
|
4896 بازدید

بلومبرگ در گزارشی به ادامه صادرات غلات آمریکا به ایران باوجود تحریم ها پرداخت و نوشت از دلایل این اقدام کاهش همکاری های بین المللی در تحریم‌های علیه ایران است.

به گزارش فارس، بلومبرگ طی گزارشی نوشت سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد برآورد کرده ایران سال آینده به 12.4 میلیون تن محصولات کشاورزی اساسی نیاز دارد.

به نوشته این گزارش، یک منبع مشخص برای این کالاهای اساسی همان کشوری است که واردات آنها را برای ایران سخت کرده است. طی یک دهه گذشته ایران به طور متناوب غلات و دیگر محصولات کشاورزی از آمریکا خریداری کرده است.

در سال 2012 در بحبوحه تنش ‌ها در مورد برنامه هسته‌ ای این کشور، ایران 120 هزار تن گندم از تامین ‌کنندگان آمریکایی برای پر کردن انبارهای خود خرید. در ماه آگوست، درحالی ‌که ترامپ اعمال مجدد تحریم ‌های ایران را نهایی می کرد، ایران مقصد تعدادی از محموله ‌های سویای آمریکا بود و 414 هزار تن سویا از این کشور خرید.

به نظر می رسد چنین صادراتی با سیاست «حداکثر فشار» دولت ترامپ که با هرگونه روابط تجاری با ایران مخالف است، متناقض باشد. در حقیقت دولت آمریکا تاکنون با درخواست های اروپاییان برای دریافت معافیت ‌های تحریمی که می ‌تواند به تسهیل تجارت بشردوستانه با ایران کمک کند جواب منفی داده است.

اما امروز دلایلی برای ترامپ وجود دارد تا به تجارت محصولات کشاورزی با ایران ادامه دهد. نخست، همکاری ‌های بین‌المللی با تحریم‌ های علیه ایران کم شده است. دولت‌ های اروپایی در جستجوی ایجاد یک مکانیزم جدید پرداخت برای حفظ تجارت با ایران هستند و چین و هند و روسیه نیز اعلام کرده ‌اند که روابط تجاری با ایران را حفظ خواهند کرد. دادگاه عالی لاهه اخیرا حکم داده است آمریکا باید محدودیت ‌ها بر تجارت بشردوستانه نظیر مواد غذایی و کالاهای کشاورزی را بردارد تا از قوانین بین‌ المللی تخطی نکند. آمریکا این حکم را رد کرده است.

دوم این که، دولت ترامپ مجبور شده تا به کشاورزان آمریکایی ۱۲ میلیارد دلار به منظور جبران تاثیرات صادراتی ناشی از جنگ تجاری با چین کمک کند. افت شدید صادرات سویا به چین به میزان ۹۵ درصد، دلیل اصلی افزایش صادرات این دانه‌ی غذایی در ماه آگوست به ایران بوده است.

در نهایت ترامپ خود را یک تاجر می‌ داند و می ‌گوید ایران به سوی من باز می گردد و و معامله خوبی با هم خواهیم داشت. در حال حاضر وی اهرم فشار کم یا هیچ اهرم فشاری علیه ایران ندارد و استراتژیش به میزان زیادی خودسرانه است.

مقامات دولت ترامپ ادعا می ‌کنند که تحریم‌ های آمریکا و فشار اقتصادی باید متوجه رژیم ایران باشد نه مردم عادی. اگر چنین چیزی حقیقت دارد دولت ترامپ باید تجارت بشردوستانه را اساس سیاست خود در قبال ایران قرار دهد.

دولت ترامپ همچنان ایران را دشمن خود می داند اما می‌ خواهد درها را برای بهبود روابط در آینده باز نگاه دارد و توسعه تجارت در محصولات کشاورزی راهی است که این موضوع را هموار می سازد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما رژیم اسراییل به توافقنامه آتش بس با لبنان پایبند می ماند؟