رئیس شورای اسلامی استان تهران گفت: ۷ نفر از اعضای شورای شهرستانهای استان تهران به دلیل اتهامات مالی همچنان در بازداشت هستند.
به گزارش فارس الهام فخاری در نشست خبری در خصوص عملکرد یک ساله شورای استان تهران اظهار داشت: ساختار شورای استان متشکل از نمایندگان ۱۶ شهرستان است که با توجه به اینکه شورای شهر تهران، ری و تجریش سه شهرستان را در بر میگیرد بنابراین سه نفر از اعضای این شورا عضو شورای استان تهران نیز هستند.
وی ادامه داد: در یک سال گذشته ظرفیتهای شورای استان تهران ارزیابی شده و ساختار آئیننامهای و قانونی این شورا نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
رئیس شورای اسلامی استان تهران ادامه داد: بر اساس ساختاری قانونی به شورای استان اجازه داده میشود که کمیسیونهای تخصصی را برای بررسی موارد و مشکلات استان تشکیل دهد.
فخاری بیان داشت: جلسات شورای استان تهران هر ۴۵ روز یک بار در محل شورای استان برگزار میشود و این شورا دارای ۵ کمیسیون تخصصی است که اعضای آن تشکیل و جلسات این کمیسیون به ترتیب برگزار میشود.
وی افزود: یکی از کمیسیونهای شورای استان کمیسیون توسعه عمران، حمل و نقل و روستایی است که مسائل مربوط به کشاورزان در خصوص آبیاری، سرمازدگی محصولات و دیگر موارد را پیگیری میکند و در خصوص ایمنی راههای بین استانی تهران مصوباتی داشته است.
رئیس شورای اسلامی استان تهران درباره اجرای طرح هادی روستایی در استان تهران نیز گفت: این طرح در استانهای مختلف فراز و فرودهایی داشته است ولی در تهران به خوبی اجرا نشده است.
فخاری گفت:استان تهران از نظر شاخصهای دومین استان نابرخوردار است و بعضی از روستاها با توجه به اجرای طرح هادی با مشکلاتی مواجه شدند.
وی بیان داشت: یکی دیگر از کمیسیونهای شورای استان تهران کمیسیون محیط زیست و سلامت است که تاکنون سه جلسه رسمی داشته و مسائلی در خصوص آب و فاضلاب، آلودگی هوا و آلودگی خاک را پیگیری کرده است و مواردی از جمله بحث معادن را نیز در دستور کار خود قرار داده است.
رئیس شورای اسلامی استان تهران گفت: کمیسیون برنامه و بودجه شورای استان تهران نیز در حوزههای سرمایهگذاری و چالشها در این خصوص اقداماتی انجام داده است.
فخاری بیان داشت: کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای استان تهران نیز در حوزههای مختلف از جمله آموزش و پرورش و آسیبهای اجتماعی ورود پیدا کرده است و هر یک از کمیسیونها طرحهای لازم را برای پیگیری به صحن شورا ارائه دادند.
وی یادآور شد: ما نخستین همایش زنان عضو شورای روستایی را برگزار کردیم چرا که بانوان روستایی که عضو شورا نیز هستند فعالتر عمل میکنند و برنامههای خوبی را ارائه دادهاند.
رئیس شورای اسلامی استان تهران گفت:ما باید از ظرفیتهای سازمانهای مردم نهاد در استان تهران استفاده کنیم و در اولین اقدام فعالیت سمنها را پیگیری خواهیم کرد.
فخاری گفت: در حوزه گردشگری استان تهران نیز اقداماتی صورت گرفته که در آینده اعلام خواهد شد.
وی افزود:یکی از دستاوردهای مثبت شورای استان تهران تشکیل کارگروه مشترک با استانداری تهران بوده است و نماینده شورای استان نیز در شورای برنامهریزی استان تهران که در استانداری برگزار میشود، حضور خواهد داشت.
رئیس شورای اسلامی استان تهران افزود: تا به امروز از ۶ شهرستان بازدید به عمل آمده است و در این بازدیدها مسائل محوری و مشخص شهرستانها را پیگیری کردهایم. دبیرخانه و کارگروه پیگیری مشکلات شهرستانهای بازدید شده را تشکیل داده تا با برگزاری جلسات با مدیران کل این موارد را پیگیری کنیم.
فخاری در پاسخ به پرسشی مبنی بر فرونشست زمین و مشکلات آبی استان تهران گفت: کارشناسان حوزه آب را دعوت کردهایم و درباره اطلس آب استان تهران گزارشهایی دریافت کردهایم و در حوزه آب مسئله فراتر از آن چیزی است که اطلاعرسانی میکنند.
وی افزود: ما باید به آگاهی مردم در حوزه آب کمک کنیم و رفتار مصرفی آنها باید تغییر کند.
رئیس شورای اسلامی استان تهران به فرونشست تهران اشاره کرد و گفت: به دلیل افزایش جمعیت میزان آبی که این استان نیاز دارد افزایش یافته است و منابع آبی استان تهران نیز محدود و مشخص است و در حال حاضر برای آبرسانی به تهران ناچار میشوند به استانهای همجوار تقاضای آب بدهند و این یک خطر است.
فخاری گفت: بخشی از معضل آب نیز به دلیل مدیریت کمآبی است و بخشی از مدیران کمبود آب را جدی نگرفتهاند .
وی یادآور شد: وقتی که تمام آبهای زیرزمینی را خارج کند دیگر آبی برای خاک نمیماند و همین موضوع موجب فرسایش و فرونشست زمین میشود.
رئیس شورای اسلامی استان تهران گفت: شورای استان تهران مواردی را به صورت خاص در این خصوص پیگیری میکند تا بتوانیم راهکار مناسبی در این خصوص پیدا کنیم.
فخاری گفت:در حال حاضر سیاست استفاده از پساب مشخص نیست و نمیدانیم چند درصد از پساب قابل فروش و یا چند درصد باید برای تغذیه زمین صرف شود.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه شهرستانهای اطراف تهران به حیات خلوت پایتخت تبدیل شدهاند، گفت: پایتخت بودن تهران برای شهرستانهای اطراف پیامدهای مثبت و منفی داشته است که پیامدهای منفی آن شهرستانهای مجاور را به زحمت میاندازد. در حوزه انتخابی شهری تهران، ری وتجریش نیز نهاده شده و از همین رو میتوان فهمید شهرستان ری و شمیرانات بیشترین آسیب پایتخت را متحمل میشود.
رئیس شورای اسلامی استان تهران درباره موضوع حریم تهران نیز افزود: موضوع حریم بسیار پررنگ و مهم است و در شهرستانهای قدس و اسلامشهر در این خصوص با مشکلاتی مواجه هستند که باید هر چه زودتر حریم تهران تعیین تکلیف شود و وضعیت از این بدتر و فراتر نرود.
فخاری در پاسخ به پرسشی درباره بازداشت ۸ نفر از اعضای شورای شهرستانهای استان تهران اظهار داشت: برای هیچ کدام از این افراد سلب عضویت دائم هنوز اتفاق نیفتاده و پرونده آنها در سطوح مختلف در حال بررسی است.
وی ادامه داد:در حال حاضر ۷ نفر بازداشت هستند که عمده اتهامات آنها مالی است. پرونده دو نفر از این اعضا در هیأت حل اختلاف اولیه منجر به صدور رای لغو عضویت داده شده که اعتراض زدهاند و ۴ نفر دیگر فعلا تعلیق عضویت شدهاند وتعدادی هم با قید وثیقه آزاد هستند.
رئیس شورای اسلامی استان تهران افزود: چند دسته اتهام و تخلف در شوراها مطرح است و بعضیها هنگام ثبتنام مدارک معتبر ارائه ندادهاند که جای سؤال دارد چرا در هنگام ثبتنام نهادهای مربوطه متوجه این تخلف نشدهاند.
فخاری یادآور شد: بخشی از تخلفات هم به شورای روستایی برمیگردد که آگاهی کم این شوراها نسبت به قوانین موجب شده که وارد اجرا و سیاستگذاری شوند و در امور مختلف دخالت کنند که راه حل این موارد تنها ارتقاء آموزش است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.