چندی پیش بود که خبرگزاری رویترز و برخی منابع اسرائیلی مدعی شدند، تعدادی از موشک های بالستیک کوتاه برد ایران به عراق منتقل شده است؛ خبری که هم از سوی ایران تکذیب شد و هم مقامات عراقی.
به گزارش «تابناک»؛ در همین راستا، اسرائیلی ها نیز به صورت گسترده به این خبر پرداختند و خواهان مقابله با انتقال موشک ها از ایران به عراق و لبنان شدند.
به نظر می رسد اسرائیلی ها در حال گسترش فضای تقابلی خود با ایران هستند و برخی از نشانه های حاکی از آن است که ممکن است تل آویو، اقدامات تهاجمی علیه نیروهای هوادار ایران در عراق انجام دهد.
در این زمینه، «اسرائیل هیوم» گزارش داد، «گلعاد آردان» وزیر امنیت داخلی اسرائیل روز گذشته در نشستی به میزبانی «مؤسسه تحقیقات استراتژیک اورشلیم» مدعی شد، ایران در حال برنامه ریزی برای حمله به اسرائیل از خاک عراق است!
وزیر افراط گرای اسرائیل تأکید کرد که ایران ارتباطات قوی با عراق برقرار کرده و این می تواند در آینده به جنگ احتمالی با اسرائیل منجر شود.
آردان مدعی شد: هدف ایران عمیق تر کردن معضل اسرائیل است در مورد اینکه به ایران حمله بکند یا خیر؛ این در حالی است آن ها جبهه های بیشتر و بیشتری علیه ما باز می کنند. جبهه هایی که هزینه های زیادی برای ما به همراه خواهد داشت، به ویژه اینکه اگر ما در مورد حمله به برنامه و تأسیسات هسته ایران فکر کنیم!
به نظر می رسد، تمرکز اسرائیلی ها بر حضور و فعالیت های ایران در عراق به بهانه های گوناگون بتواند زمینه ساز راه اندازی حملاتی از سوی آن ها به نیروهای تحت حمایت ایران در عراق باشد.
به همین جهت دور از انتظار نخواهد بود که تل آویو مواضع حشد الشعبی و دیگر گروه های نظامی هوادار ایران مانند کتائب حزب الله، عصائب اهل حق و یا نجباء را هم جزء اهداف خود برای حمله به خاک عراق نداند.
این مسأله به ویژه زمانی تقویت شده که روس ها به استقرار سامانه پدافندی اس-300 عملا فضای کنش نیروهای هوایی اسرائیل در سوریه را تا حدود زیادی محدود کرده اند.
لذا، ممکن است اسرائیلی ها خواسته باشند با گسترش حوزه تهاجمی خود علیه ایران، حملاتی را در عراق علیه مواضع برخی نیروهای عراقی راه اندازی کنند؛ مسأله ای که بدون شک، فضای تنش در منطقه را دوچندان خواهد کرد.
در همین راستا، یکی از مناطقی که ممکن است، آماج جنگنده های اسرائیلی قرار بگیرد منطقه مرزی میان عراق و سوریه است.
در این میان، گذرگاه مرزی القائم در غرب عراق و شرق سوریه که محل تجمع برخی از نیروهای حشدالشعبی است، می تواند نقطه مورد نظر اسرائیل برای هرگونه حمله احتمالی باشد؛ جایی که فاصله نزدیکی با گذرگاه مرزی ابوکمال در سوریه دارد و از نظر اسرائیلی ها ایران را به مدیترانه وصل می کند.