معاون اول رئیسجمهور گفت: افزایش نرخ بنزین در شرایط فعلی شدنی نیست.
به گزارش تسنیم، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور پیش از ظهر امروز (یکشنبه) در بیست و دومین سالروز ملی صادرات با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی کشور متاثر از شرایط بین المللی، سیاست داخلی، اجتماعی و فرهنگی است، دلایل درون سازمانی و برون سازمانی موفقیت هر بنگاه را تبیین کرد و گفت: خواست دولت در نخستین گام ساماندهی روابط بین المللی کشور وسیاست گذاری مناسب پیش بینی پذیر شدن شاخص های اقتصادی بود و خوشبختانه در دولت یازدهم در این زمینه با موفقیت توانستیم ثبات و آرامش را به اقتصاد کشور بازگرداندیم و حتی نرخ تورم را تک رقمی کنیم.
وی در این خصوص به مذاکره 18 ماهه برای دستیابی به برجام اشاره کرد و با بیان اینکه ما در مذاکرات تابوهای بسیاری را شکستیم ، گفت: امروز و در فضای مجازی فیلم هایی از سخنان من در آن ایام درباره موفقیت های اقتصادی و سیاسی منتشر می شود که آن اظهارات متناسب با آن مقطع زمانی دقیق و درست بیان شد.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه قصد ندارد درباره مسایل مرتبط با سیاست داخلی اظهار نظر کند،گفت: در خصوص مسائل داخلی تنها به این جمله بسنده می کنم که خوب است همه ما رسم جوانمردی را به جا آوریم و تلاش کنیم روحیه جوانمردی در کشور تقویت شود.
جهانگیری با اشاره به تغییرات شرایط بین المللی پس از روی کار آمدن رئیس جمهور جدید آمریکا، تصریح کرد: شخصی مانند ترامپ که توافقات بین المللی را بر هم می زند و صراحتا اعلام کرده علیه ملت ایران جنگ اقتصادی راه می اندازد می خواهد با فشار ایران را پای میز مذاکره بکشاند، شاید برخی افراد توصیه کنند که با ترامپ وارد مذاکره شویم و سخنانش را بپذیریم اما آیا روحیه و غیرت ایرانی و دینی ما اجازه مذاکره با شخصی که توافقی را برهم زده می دهد؟
رییس ستاد فرماندهی اقتصادی مقاومتی تاکید کرد: آمریکائیها باید ابتدا از حرف زور دست بردارند . ملت ایران اهل منطق و گفتگو است اما این گفتگو را از موضع برابر انجام می دهد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه هدف اصلی آمریکاییها در 13 آبان تحریم بانک های ایران و درآمدهای نفتی است، گفت: در ماه های اخیر هرچه توانسته اند به کشورهای دیگر فشار آورده اند تا با ما همکاری نداشته باشند. برخی کشورها همکاری خود را قطع کرده اند و برخی نیز این کار را انجام نداده اند و البته شرکای تجاری جدید نیز برای خود پیدا کرده ایم. ما برای مقابله با تحریم های آمریکا راهکارهایی اندیشیده و دست بسته نبوده ایم. اما این راه، راهی دشوار و پرسنگلاخ است ،باید اراده کنیم که این مسیر را با موفقیت پشت سر بگذاریم.
جهانگیری اظهار داشت: هدف آمریکاییها ایران و ملت ایران است و دروغ میگویند که در تحریمهای خود واردات کالاهای بشردوستانه، غذا و دارو را به ایران مدنظر قرار میدهند. بیشترین سختگیریهای آنها در چند ماه اخیر برای واردات مواد اولیه دارو و انتقال پول برای واردات کالاهای اساسی و ضروری مردم بوده است. البته اینکه تاکنون دارو و کالاهای اساسی مورد نیاز مردم بخوبی تأمین شده به دلیل سیاستگذاری و برنامهریزیهای دولت و همراهی بخش خصوصی بوده است.
وی تصریح کرد: مقابله با تحریمهای آمریکا فقط بر عهده نظام نیست بلکه وظیفه ملی آحاد جامعه است که در این مقطع پای کار بیاییم و همه نهادهای عمومی و بخش خصوصی نیز باید در این راه با دولت همراهی داشته باشند.
جهانگیری گفت: آمریکا در مسیر تحریمهای ایران تنهاست و فقط رژیم صهیونیستی و سعودیها هستند که با دولت واشنگتن برای فشار به ایران هم عقیده هستند پس در این شرایط اگر با هم متحد باشیم قطعاً این دوران طولانی نخواهد بود و خواهیم توانست از این مقطع دشوار عبور کنیم.
وی افزود: اگر ملت ایران و همه ارکان نظام با هم هماهنگ و متحد باشیم و به آمریکا نشان خواهیم داد که اقتصاد ایران با فشارهای آنها به هم نخواهد ریخت آن وقت تجربه میگوید آمریکا سر عقل میآید و دست از کارهای خود برخواهد داشت.
معاون اول رئیسجمهور تحریمهای آمریکا را باجگیری، زورگیری و عین ظلم علیه یک ملت توصیف کرد و افزود: بخش خصوصی باید قبول کند که شرایط سختی پیش رو داریم و با همه توان به صحنه بیاید تا بتوانیم از این دوران سخت با سربلندی عبور کنیم.
جهانگیری اظهار داشت: در دولت پیش از دولت تدبیر و امید قانون پیمان سپاری ارزی تصویب شده بود که پس از آغاز به کار دولت یازدهم رسالت خود می دانستم که در کوتاه ترین زمان آن را لغو کنم که در همین راستا در یکسال نخست دولت تدبیر و امید پیمان سپاری ارزی حذف شد و هم اکنون تنها مقرراتی که در این زمینه وجود دارد این است که اگر صادرکننده ای ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه اقتصاد برنگرداند از برخی تشویق های صادراتی نظیر معافیت مالیاتی محروم شود.
معاون اول رئیسجمهور صادرات را پیشران اقتصاد کشور دانست و گفت: اگر به دنبال افزایش تولید هستیم باید صادرات را گسترش دهیم. هدف اصلی از صادرات تأمین ارز مورد نیاز کشور است و اگر صادرکننده ای ارز را به چرخه اقتصاد برنگرداند به گونه ای خروج سرمایه تلقی شود، این صادرات نه تنها خدمت برای کشور نبوده بلکه اقدامی در جهت عکس خدمت است.
جهانگیری با تأکید بر اینکه دولت به توانمندی و دانش بخش خصوصی باور دارد گفت: در تمامی جلسات تصمیم گیری که بخش خصوصی خواستار مشارکت در اتخاذ تصمیم بوده، دولت همواره نماینده ای از بخش خصوصی را دعوت کرده است و نظرات بخش خصوصی را در تصمیمات لحاظ کرده است.
وی با اشاره به انتقاد برخی فعالان اقتصادی نسبت به تغییر برخی تصمیمات و بخشنامه های دولت تصریح کرد: ما به خوبی می دانیم که عامل موفقیت یک کشور استمرار و ثبات سیاستهاست. اما گاهی به جهت آنکه ناچار هستیم منافع ملی و مصالح 80 میلیون نفر را در نظر بگیریم، ممکن است تصمیمی اتخاذ شود که خواست برخی فعالان اقتصادی تأمین نشود و آن تصمیم مطلوب یک بخش نباشد.
معاون اول رئیس جمهور گفت: در دولت یازدهم تمرکز اصلی رئیس جمهور بر برجام معطوف بود و معاون اول رییس جمهور نقش بیشتری در اقتصاد کشور ایفا می کرد اما در این دوره رئیس جمهور وقت بیشتری برای مسائل اقتصادی کشور می گذارند و معاونت اقتصادی ایجاد شده و دکتر نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور که دبیر ستاد اقتصادی دولت و دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه گانه است، سابقه ریاست اتاق بازرگانی را دارد و به نوعی دغدغه های بخش خصوصی و فعالان اقتصادی را در دولت بیان میکند.
جهانگیری با اشاره به برخی مسائل مطرح شده از سوی فعالان اقتصادی نظیر مشخص نبودن قیمت پایه صادراتی و تعیین غیرکارشناسی هزینههای دفاتر صادراتی گفت: بر اساس گزارشهای ارائه شده تصور ما این است که مسئله قیمت پایه صادراتی حل شده و اگر هنوز در این زمینه مشکلی وجود دارد، رئیس اتاق بازرگانی آن را اعلام کند تا برای حل و فصل آن جلسه ای برگزار کنیم. اگر فعالان اقتصادی تصور می کنند که هزینه های دفتر صادراتی غیرکارشناسی تعیین شده آن را به دولت منتقل کنند تا بررسی های لازم صورت بگیرد و تصمیمات مناسب اتخاذ شود.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه نیازمند اعتماد متقابل میان دولت و بخش خصوصی هستیم از فعالان اقتصادی خواست تعابیر تلخ نظیر تحریم داخلی به کار نبرند و افزود: ما باید تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و به گونه ای عمل کنیم که ملت در سختی ها مقاومت کند.
جهانگیری افزود: شرایط سخت و سختی برای انسان های بزرگ است وگرنه در شرایط آسان همه می توانند کار کنند. بدانیم که مظلوم تر از فعالان اقتصادی، ملت ایران و به ویژه طبقه ضعیف جامعه هستند که درآمد ماهانه کمتر از 2 میلیون تومان دارند که باید به فکر آنها باشیم.
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخنان سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص قیمت بنزین در برخی کشورها و ضرورت افزایش قیمت بنزین در ایران گفت: درست است که قیمت بنزین در افغانستان 70 سنت است اما آیا تعیین این قیمت برای بنزین در ایران شدنی است؟ سیاست های ما باید گام به گام باشد و نمی توان یک باره اقتصادی را که دولتی بوده را به سمت اقتصاد آزاد ببریم. باید سیاست مدیریت شده داشته باشیم تا بتوانیم متناسب با شرایط جامعه اقتصاد کشور را به سمت اقتصاد آزاد سوق دهیم.
در این مراسم سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز توجه به زنجیره تولید و مواد اولیه را پراهمیت خواند و گفت: امسال هدفگذاری کرده ایم که ده میلیارد دلار از واردات سال های گذشته تبدیل به تولید داخلی شود و این وزارتخانه این برنامه را دنبال می کند.
در این مراسم همچنین رئیس اتاق بازرگانی ایران، دبیر ستاد اجرایی فناوری نانو و برخی فعالان اقتصادی نیز دیدگاه ها و دغدغه های خود را مطرح کردند.