استفتائات رهبری در مورد تئاتر و سينما

استفتائات رهبری در مورد تئاتر و سينما
کد خبر: ۸۴۷۵۹۶
|
۰۹ آبان ۱۳۹۷ - ۰۳:۲۴ 31 October 2018
|
4920 بازدید

تئاتر و سينما

سؤال1218: آيا در صورت لزوم، استفاده از لباس رسمى علماى دين و قضات در فيلمهاى سينمايى جايز است؟ آيا تدوين و توليد فيلمهاى سينمايى با صبغه دينى و عرفانى راجع به علماى گذشته يا معاصر با حفظ احترام آنان و حرمت اسلام و بدون اسائه ادب و بى‌احترامى به آنان جايز است يا خير؟ به‌خصوص با توجه به اينکه هدف، ارائه ارزشهاى والا و عميق ترسيم شده توسط دين حنيف اسلام و بيان مفهوم عرفان و فرهنگ اصيلى که امتياز امت اسلامى ما محسوب مى‏شود و همچنين مقابله با فرهنگ مبتذل دشمن مى‏باشد و بيان آنها با زبان سينما جذابيت و تأثير زيادى به‌خصوص بر نسل جوان دارد؟
جواب: با توجه به اينکه سينما وسيله‏اى براى آگاهى و تبليغ است، بنا بر اين به تصويرکشيدن و ارائه هر چيزى که ممکن است از آن براى رشد فکرى جوانان و غير آنان و ارتقاى آگاهى و ترويج فرهنگ اسلامى استفاده شود، اشکال ندارد. يکى از اين راهها معرفى شخصيت عالمان دين و زندگى اختصاصى آنان و همچنين ساير دانشمندان و صاحب منصبان و زندگى خصوصى آنان است، ولى رعايت شئونات اختصاصى و احترام آنان و همچنين حريم زندگى خصوصى آنان واجب است و همچنين نبايد از آن براى ارائه مفاهيم منافى با اسلام استفاده شود.

سؤال1219: ما تصميم به ساخت يک فيلم داستانى و حماسى گرفته‌‏ايم که حادثه جاويد کربلا را ترسيم نموده و اهداف بزرگى را که امام حسين(عليه‌السلام) به خاطر آنها به شهادت رسيد، بيان کند، با توجه به اينکه شخصيت امام حسين(عليه‌السلام) در اين فيلم به‌صورت يک فرد عادى و قابل رؤيت با چشم نشان داده نشده بلکه در تمامى مراحل فيلمبردارى و توليد و نورپردازى به‌صورت يک شخصيت نورانى نشان داده شده است، آيا ساخت اين فيلم و نشان دادن شخصيت امام حسين(عليه‌السلام) با اين کيفيت جايز است؟
جواب: اگر فيلم بر اساس منابع مستند و با حفظ قداست موضوع و مراعات مقام و منزلت والاى امام حسين(عليه‌‌السلام) و اصحاب و اهل بيت گرامى او(سلام‌ الله عليهم اجمعين) ساخته شود، اشکال ندارد، ولى چون حفظ قداست موضوع چنانکه شايسته آن است و حفظ حرمت سيدالشهدا و اصحاب او(سلام الله عليهم اجمعين) بسيار مشکل است بنا بر اين بايد در اين زمينه احتياط شود.

سؤال1220: پوشيدن لباس زنانه توسط مردان و برعکس، براى بازى در تئاتر و سينما چه حکمى دارد؟ تقليد صداى مردان توسط زنان و برعکس چه حکمى دارد؟
جواب: پوشيدن لباس جنس مخالف و تقليد صداى او هنگام بازيگرى و بيان خصوصيات يک شخص حقيقى، اگر سبب فساد نگردد، بعيد نيست که جايز باشد.

سؤال1221: استفاده زنان از انواع کرم و لوازم آرايش در تئاترها و نمايش ‏هايى که توسط مردان هم ديده مى‏شوند، چه حکمى دارد؟
جواب: اگر آرايش توسط خود آنان يا زنان و يا يکى از محارم ايشان صورت بگيرد و فسادى هم بر آن مترتّب نشود، اشکال ندارد و در غير اين صورت جايز نيست. البته صورت آرايش شده بايد از نامحرم پوشانده شود.

اشتراک گذاری
محک پایین متن خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # نیمه شعبان # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ
الی گشت
نظرسنجی
در جنگ سه ساله اوکراین-روسیه کدام طرف پیروز میدان است؟