روزهاست مردم انتظار گشایش در اقتصاد کشور را دارند، حال آنکه هزینههای جاری به شدت افزایش پیدا کرده و درآمدهای کنونی، کفاف زندگی روزمره را نمیدهد. همچنین بیشتر حقوق بگیران و کارگران در بازارها سرگردانند تا شاید بتوانند اقلام مورد نیاز خود را با قیمتهای مناسب تری تهیه کنند؛ اما بیشتر کوششها به نتیجه نمیرسد و باید بهای سنگینی بابت تهیه ملزومات ساده زندگی خود بپردازند.
به گزارش «تابناک»؛ حتی گزارشهای بانک مرکزی هم حکایت از کوچک تر شدن سفره مردم دارد و دردآورتر اینکه فعلا هم قرار نیست خبری از رونق اقتصادی در کار باشد. وقتی پای درددل مردم مینشینی، از بی ثباتی بازارها و کاهش درآمدها گلایه دارند. آنها میگویند که سیاستهای دولت، هیچ نمودی در زندگی شان نداشته و علاوه بر اینکه شمار بیکاران خانوادهشان بیشتر شده، هزینههای زندگی هم بالا رفته و قدرتشان به شدت کم شده است.
با این همه، همیشه دولت ها دلایل مختلفی برای بالا بردن قیمت ها می آورند و با سیاسی کردن اقتصاد و معیشت، باعث می شوند سیاست های اقتصادی آن گونه که باید، اجرا نشود و همین باعث شود تا تبعات آن جامعه را درگیر کند.
عبدالرضا مصری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، با بیان اینکه نباید تصمیم های بودجه ای و اقتصادی با تصمیم و موقعیت های سیاسی آمیخته شود، ادامه داد: متأسفانه اقتصاد و بودجه کشور سیاسی است و به دلایلی مانند انتخابات در یک مقطع زمانی، دولت سیاست های اقتصادی را به درستی اجرا نکرد.
این نماینده مجلس گفت: قرار بود، هر ساله افزایش قیمت حامل های انرژی با شیبی ملایم افزایش پیدا کند، ولی دولت این کار را نکرد و الان که دیگر نیازی به رأی مردم ندارد، تصمیم گرفته هر طور شده این کار را عملی کند، ولی به طور طبیعی مردم این موضوع را فهمیده اند و به آن واکنش نشان می دهند.
نماینده کرمانشاه با اشاره به بحث یارانه بگیران ادامه داد: یارانه ای که به مردم پرداخت می شود نیز آنقدر کم است که اصلا نمی توان آن را جزو درآمد خانوار به حساب آورد. قرار بود تمهیداتی اندیشیده شود که یارانه بخشی از افراد که درآمد بالایی دارند، حذف و به بخشی که درآمد پایینی دارند، اضافه شود، ولی دولت همین کار را نیز انجام نداد.
مصری در ادامه با اشاره به تجربه افزایش قیمت حامل های انرژی در گذشته، تصریح کرد: باید توجه داشت، پول مابه التفاوت رشد نرخ حامل های انرژی در آن سالی که قیمت حامل های انرژی افزایش چشمگیری یافت، از دو ماه قبل به حساب مردم واریز و به مردم این اطمینان داده شد که پول این افزایش قیمت به مردم پرداخت می شود، ولی باز در آن شبی که قیمت بنزین افزایش یافت، بعضی از جایگاه های سوخت آتش زده شد.
نماینده کرمانشاه افزود: باید به میزان شوک پذیری جامعه توجه کرد؛ حتی گاهی شوک روانی از بابت برخی اقدامات اقتصادی به مردم منتقل می شود. به نظر بنده، جامعه ظرفیت پذیرش این دو شوک که یارانه حدود 35 میلیون تن قطع و علاوه بر آن قیمت حامل های انرژی نیز با افزایش روبه رو شود، ندارد؛ البته می توان از اشخاصی که مصرف بالاتری دارند، هزینه بیشتری گرفت.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس دهم شورای اسلامی افزود: اگر دولت قانون مربوط به یارانه ها را به درستی اجرا و در چهار تا پنج سال گذشته یارانه ثروتمندان را حذف می کرد، دیگر نیازی نبود بگوییم یکباره یارانه حدود 30 میلیون تن قطع می شود، حذف یارانه های نقدی نیازی به مصوبه مجلس ندارد و پیشتر در قوانین دایمی به دولت این اختیار داده شده که یارانه پردرآمدها را حذف کند.
مصری افزود: باید راهکاری پیدا کرد تا منابع مالی مورد نیاز دولت، تأمین شود، ولی اینکه هر وقت اصطلاحا کم بیاوریم، اولین فشار متوجه مردم شود، پذیرفته نیست. باید این موضوع بررسی شود که آیا نمی توانستیم در انجام هزینه های دستگاه های اجرایی سه قوه، مقداری از ریخت و پاش سلطنت مآبانه جلوگیری کنیم؟!
نماینده مردم کرمانشاه مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: نباید هر وقت در زمینه منابع مالی کم می آوریم، از مردم کمک بخواهیم، چون مردم دیگر تحمل فشار اقتصادی بالا ندارند؛ بنابراین، باید راهکاری یافت تا به مردم و به ویژه جامعه روستایی، فشار اقتصادی فشار وارد نشود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.