قرار است دور جدید تحریم های آمریکا علیه ایران از 13 آبان با فرمان اجرایی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا آغاز شود؛ تحریم هایی که صنعت نفت و گاز ایران را هدف قرار خواهد داد.
به گزارش «تابناک»؛ آمریکایی ها تلاش زیادی کرده اند تا نشان دهند تحریم ها می تواند اثرات قابل توجهی بر اقتصاد ایران و همچنین تغییر رفتار ایران داشته باشد.
در همین زمینه، پایگاه آمریکایی «میدل ایست مانیتور» در گزارشی به امکان سنجی موفقیت تحریم های آمریکا علیه ایران پرداخته و نوشته است: دور بعدی تحریم های اقتصادی علیه ایران که در چهارم نوامبر آغاز خواهد شد، به طور عمده صنعت نفت و گاز این کشور را هدف قرار خواهد داد. این تحریم ها پس از امضای توافق جامع مشترک (JCPOA) ـ که معمولا به عنوان معاهده هسته ای ایران شناخته می شود ـ کاهش یافت اما شش پیش دونالد ترامپ با خروج از توافق هسته ای از اعمال مجدد تحریم ها علیه ایران خبر داد؛ تحریم هایی که بخشی از آن ها سه ماه پیش اعمال شد و چهارم نوامبر نیز دور جدید آن ها آغاز می شود.
در این رابطه، «میدل ایست مانیتور» عنوان کرد، احتمالا تحریم های آمریکا علیه ایران با شکست مواجه می شود به پنج دلیل:
نخست: در حالی که ایالات متحده قصد دارد صادرات نفت ایران را به صفر برساند، مشخص شده که این غیر عملی است؛ جایگزینی مناسب برای 2.5 میلیون بشکه در روز در صادرات نفت ایران وجود ندارد. کارشناسان بر این باورند که عربستان سعودی قبلا ادعا کرده بود که برای هر کمبودی آماده شده است؛ اما ریاض و متحدانش توانایی کامل از جایگزینی نفت ایران را ندارند. در حال حاضر صادرات نفت ایران به حدود 1.5 میلیون بشکه در روز کاهش یافته است، حال آنکه با کاهش صادرات نفت ایران، قیمت نفت به 76 دلار رسیده و پیش بینی می شود به 100 دلار در هر بشکه برسد. مسأله ای که باعث می شود حتی اگر صادرات نفت ایران به یک میلیون بشکه برسد، درآمدهای نفتی ایران کاهش پیدا نخواهد کرد.
دوم: دوم، جنگ تجاری ترامپ با چین و تحریم های اقتصادی آمریکا علیه روسیه باعث می شود پکن و مسکو تمایلی برای کار با واشنگتن علیه ایران نداشته باشند. علاوه بر این، کاخ سفید نمی تواند روی همکاری با اتحادیه اروپا حساب باز کند، در حالی که بروکسل برجام را یکی از دستاوردهای سیاست خارجی خود می داند. همچنین، اتحادیه اروپا به طور فزاینده ای تحریم های فراسرزمینی را تهدیدی برای هویت و استقلال خود می داند.
در همین زمینه، «برونو لومر» وزیر دارایی فرانسه اعلام کرد، اتحادیه اروپا در حال بررسی راههایی است که خسارت شرکتهایی که با ایران همکاری میکنند و به دنبال تحریمهای آمریکا در ارتباط با برنامه هستهای ایران متحمل ضرر میشوند، جبران شود و فرانسه این موضوع را پیگیری میکند.
لومر با اشاره به قوانینی که به سال 1996 باز میگردند، به رادیو اروپا گفت، فرانسه میخواهد که اروپا در این زمینه موضع محکمی داشته باشد و افزود: «آیا ما می پذیریم که آمریکا پلیس اقتصادی این سیاره است؟ پاسخ اروپاییها باید به روشنی منفی باشد.»