حاشیه‌ای بر اجرای یک قانون «خوب» که می‌تواند «بد» باشد؛

آیا منع به کارگیری بازنشستگان «فتنه» است؟!/ «شیفتگان خدمت» رفتند، «تشنگان قدرت» تا آخرین لحظه ماندند

هرچه می توان این افراد را که برای اجرای قانون پیش از مهلت قانونی مقرر برای ترک کرسی شان پیش قدم شدند، «شیفتگان خدمت» دانست، به همان اندازه باید در مورد کسانی که به هر حربه ای متوسل شدند تا کرسی مدیریتی را حفظ کنند، باید تعبیر «تشنگان قدرت» را بکار برد و بنا به تعبیر وزیر کشور «اگر نگوییم این افراد دارای منافعی هستند که تلاش می کنند، بمانند؛ حتما باید از آنها به عنوان افراد مشکوک نام برد.»
کد خبر: ۸۵۳۰۶۳
|
۲۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۹ 19 November 2018
|
9103 بازدید
|

بر اساس قانون منع به کارگیری بازنشستگان در نهادها و سازمان هایی که به نوعی از بودجه دولتی منتفع می شوند، از روز گذشته هیچ دستگاه دولتی یا نهادی که از بودجه عمومی و دولتی بهره می برد، حق بهره گیری از بازنشستگان را ندارد؛ بنابراین از دیروز بسیاری از مدیرانی که در تعریف قانونی فوق قرار می گرفتند و بازنشسته محسوب می شدند، صندلی شان را ترک کرده و جای خود را به افراد جدیدی داده اند.

به گزارش «تابناک»؛ البته برخی مدیران بازنشسته نظیر معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور، رئیس فدراسیون فوتبال و برخی دیگر از مدیران بازنشسته ای که هنوز کرسی مدیریتی را تحویل افراد جدید نداده اند، با بند و تبصره ها و مواردی که می توان آن را به نوعی دور زدن در مورد برخی آنها تلقی کرد، تلاش کرده اند، به هر شکل ممکن صندلی خود را حفظ کنند و همچنان نام مدیر را برای خود محفوظ بدارند.

البته در این میان، بودند مدیران بازنشسته ای هم که خود را پیش از انجام هر کاری ملزم به اجرای قانون می دانستند و بنا بر همین رویکرد، بلافاصله پس از تصویب قانون مذکور توسط مجلس و ابلاغ رسمی آن توسط رئیس جمهور حتی پیش از موعد و مهلت مقرر دو ماهه برای خداحافظی با بازنشستگان ترجیح دادند، قانون را اجرا کرده و به منظور اجرای قانون و فراهم کردن زمینه گردش نخبگان کرسی مدیریتی را ترک کردند.

آیا منع بکارگیری بازنشستگان «فتنه» است؟!/ «شیفتگان خدمت» رفتند، «تشنگان قدرت» تا آخرین لحظه ماندند

هرچه می توان این افراد را که برای اجرای قانون پیش از مهلت قانونی مقرر برای ترک کرسی شان پیش قدم شدند، «شیفتگان خدمت» دانست، به همان اندازه باید در مورد کسانی که به هر حربه ای متوسل شدند تا کرسی مدیریتی را حفظ کنند، باید تعبیر «تشنگان قدرت» را به کار برد و بنا به تعبیر وزیر کشور «اگر نگوییم این افراد دارای منافعی هستند که تلاش می کنند، بمانند، حتما باید از آنها به عنوان افراد مشکوک نام برد.»

البته هرچند با پایان مهلت مقرر برای بهره گیری از بازنشستگان در جایگاه های مدیریتی تاکنون برای بسیاری از آنان سرپرست منصوب شده است، روندی که در برخی انتصاب ها شاهدیم، رویه کاملا ناامید کننده ای است که نمی توان خوشبینی به آینده این تغییرات و اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان داشت، به نوعی که یک نقل قول ظریفی پیرامون این موضوع بود که می گفت: «اجرای این قانون، یک فتنه است.»

هرچند نمی خواهیم مخاطب این گونه برداشت کند که نویسنده این مطلب نسبت به همه چیز و همه اتفاقات القای بدبینی می کند، به طور جدی باید مسئولان تدبیری بیندیشند که چنین تعابیری نظیر فتنه در خصوص اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان استفاده نشود. این مسأله تنها و تنها منوط به این است که در جایگزین کردن مدیران جدید با افراد بازنشسته بیش از هر چیزی به شایسته سالاری و تخصص توجه شود, روندی که برای نمونه در جریان انتصاب مدیرعامل شرکت ملی نفت نمی توان آن را دید.

از طرفی شنیده هایی در خصوص به کارگیری برخی آقازاده ها به جای مدیران بازنشسته به گوش می رسد که این مسأله نیز یکی از معضلات و نگرانی های جدی کارشناسان و مردم در خصوص عواقب پس از اجرای «قانون منع به کارگیری بازنشستگان» است؛ بنابراین مسئولان و متولیان انتصاب افراد جدید در نهادهای دولتی و وزارتخانه حتما باید با وسواس بیشتری در این خصوص تصمیم گیری کرده و انتصابات این گونه را از دایره تصمیم گیری های شان خارج کنند.

در حقیقت اگر قرار به بهره گیری از چنین نیروهایی است یا اینکه با اجرای قانون «منع به کارگیری بازنشستگان»، قرار است زمینه برای بهره گیری از سوگلی ها و آقازادگان فراهم شود، همان بهتر بود که چنین قانونی تصویب و اجرا نمی شد، چون حداقل مسئولانی که پیش از این عهده دار مسئولیت ها و کرسی های مدیریتی بودند ـ با اینکه بازنشسته محسوب می شدند ـ تجربیات لازم را بعد از یک عمر کار در حوزه های تحت مدیریتشان به دست آورده بودند.

با اینکه چنین مدیرانی بر سر کار بودند، وضعیت چنین بود و مشکلات تا این اندازه زیاد. حال تصور کنید برخی خبرها در ارتباط با به کارگیری بعضی آقازادگان به جای مدیران بازنشسته درست باشد؛ آن وقت چه شرایطی ایجاد خواهد شد؟ بنابراین آقایان مسئول باید توجه داشته باشند، انتصابی انجام نگیرد که مردم مثل معروف «از طلا بودن پشیمان گشته ایم، مرحمت فرموده ما را مس کنید!» به کار ببرند.

فرصت بی نظیری با اجرای «قانون منع به کارگیری بازنشستگان» برای کشور فراهم شده است تا از این طریق، علاوه بر گردش نخبگان و به کارگیری جوانان و افراد باتجربه ای که پشت خط مدیران بازنشسته مانده بودند، ایده های نویی در فضای مدیریتی کشور مطرح و به کار گرفته شود و از این رهاورد، مردم و بخش های مختلف کشور بهره مند شوند. این فرصت با رویکرد و هر نوع اقدام اشتباهی از سوی مسئولان می تواند به خطر و آفتی برای کرسی های مدیریتی نیز تبدیل شده و مشکلات را بیشتر کند.

به نظر می رسد، دولت و مجلس در ارتباط با جانشین های مدیران بازنشسته باید دقت نظر و حساسیت و نظارت ویژه ای بر این روند داشته باشند تا کشور بتواند از فرصت طلایی پیش روی به بهترین شکل ممکن در جهت بهره گیری از افراد جوان، خلاق و خوش فکر بهره گیرد و با ترکیب جدیدی به مصاف مشکلات رفته و برای رفاه حال هرچه بیشتر مردم و بهبود وضعیت کشور تلاش کنند.

در پایان باید گفت، هر نوع بهره گیری از مدیرانی که اصرار بر ماندن دارند، یا افرادی که تخصص و توانایی لازم برای تصدی یک پست مدیریتی ندارند، رویکردی اشتباه است و از آن بدتر بهره گیری از آقازادگان به جای مدیران بازنشسته است. اگر این رویکردها از سوی مسئولان در چیدمان ترکیب مدیریتی جدید حاکم باشد، همان تعبیر فتنه برای «قانون منع به کارگیری بازنشستگان» گزاره ای درست می تواند باشد؛ موضوعی که باید مسئولان، رسانه ها، کارشناسان و مردم آن را خط قرمز خود بدانند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۴۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
با سلام این قانون بخودی خود اشکالات زیادی دارد مثلاً اینکه حوزه شمولش درست نیست یعنی اگر قانونگذاران با این قانون درصدد بهبود وضعیت اشتغال و بکارگیری جوانان ارزنده و با استعداد مملکت را داشتند بایستی بالای ۳۰ سال سابقه را مشمول میکردند چرا که اکثر مدیران بالای ۳۰ سال سابقه اکثرا نه خلاقیتی دارند و نه انگیزه ای برای بهبود و توسعه عملکرد سازمانشان. لذا به نظر می‌رسد بجز بازنشسته ها باید برای افراد بالای ۳۰ سال که دو دستی به میزهای ریاست خود چسبیده اند فکری کرد.
پاسخ ها
فردوس توسی
| France |
۲۲:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
قانون باید برا همه حتی تاج و...یکسان اجرا شود
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۹
ببینید چقدر درامد های کلان در این مسولیتها نهفته که طرف تا ثانیه اخرش هم پشت میزش مینشیند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
ولی دولت خودش رو زده به اون راه نمیفهمه پولی که در خزانه جمع شده حاصل دسترنج مردمه دلار ۳۵۰۰ شد ۱۵۰۰۰ تومان یعنی دولت شش ماه گرانفروشی کرد خزانه یک مرتبه پر شد حالا دوباره باید این پول برگرده به مردم
محمود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
زیدی ده ماه قبل میگفت حدود 300 هزار آقا زاده از امسال ازدانشگاهای داخل و خارج فارغ التحصیل میشوند .ناگهان قانون بازنشستگی آمد و جا را برای این نوابق با کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
تابناک ! هر چیزی که جناب کریمی قدوسی و حاج حسین شریعتمداری دوست نداشته باشند ، فتنه است . متوجه شدی ؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
نمیری تابناک :)
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
به هر حال طرح خوبی بود. البته دولت هم باید ثبات اقتصادی رو حفظ کنه که بازنشسته ها نیازی به کار نداشته باشن. البته نه این مدیران کلان که سرمایشون سر به فلک میزاره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
در سازمانی که من کار می کنم این ماه
سومین نفر بود که در حال بازنشستگی دار فانی را وداع گفت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
ملت همه میدانند تشنگان قدرت بیسواد ولی دارای مدارک دکترا بوده پیشنهاد میشود در صورت نداشتن فرزند ذکور برای جانشینی جنازه انان را پشت میز مدیریت مومیائی کنند بردگان ( ملت سابق) لیاقت مدیریت را ندارند همان بهتر اگر نابغه هم باشند مسافر کشی کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۹
جالبه دکترا از اکسفورد انگلیس گرفتن و دو کلمه احوالپرسی به انگلیسی بلد نیستن حرف بزنن .
\
ناشناس
|
Germany
|
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
خیلی برام جالبه

مسدولین همیشه مردم رو تشویق میکنن که وارد بازار آزاد و شغل های خصوصی بشن اونوقت خوشون و تمام خانوادشون تا چندین نسل در کارهای دولتی چنبره زدن و حاضر همنیستند از صندلی جدابشن.

خصوصی سازی در کنار سوء مدیریت و فساد گسترده یکی از دلایل اوضاع امروز ایران هست
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
نکنه انتظار دارید پستهای مدیریتی به جای آقا زاده ها به افراد لایق و متخصص سپرده بشه تا این کشور آباد بشه واقعا همچین انتظاری دارین مگه داریم مگه میشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
احتمالا می خواهند جای پست های مدیریتی برای فرزندان آقازاده ها باز شود
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
نکنه انتظار دارید پستهای مدیریتی به جای آقا زاده ها به افراد لایق و متخصص سپرده بشه تا این کشور آباد بشه واقعا همچین انتظاری دارین مگه داریم مگه میشه
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۸
باسلام
اجرای قانون واجب است وبرای ایجادنظم اول بایدقانون اجراشودلذارفتن تمام بازنشسته ضروریست وتوضیحات فوق مبنی بر اینکه آقازاده هاو......می آیندمرحله بعدی است که باید طبق مقررات انجام شود
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟