رمزگشایی از پرونده عظیم خودرو؛ شرکتی که با ۴۰۰۰ پیش فروش خودرو، ۷۰۰ میلیارد تومان بدهی به بار آورد

آیا عظیم خودرو آخرین شرکت خودرویی است که قربانی می‌گیرد؟ مردم قربانی چه می‌شوند؟عدم نظارت نهاد‌های مسئول یا کلاهبرداری شرکت‌ها؟

سوم آذر ماه ۱۳۹۷ بود که دادستان تهران با اشاره به بازداشت دو متهم در پرونده عظیم خودرو، اعلام کرد که این شرکت صرفاً مجوز پیش فروش ۱۵۰ دستگاه خودرو را داشته، ولی متأسفانه حدود ۴ هزار دستگاه پیش فروش کرده است. این صحبت‌ها باعث شد تا این پرسش‌ها مطرح شود که با توجه به ماجرا‌های چند ماه اخیر شرکت‌های پیش فروش کننده خودرو، شرایط پیش فروش خودرو چگونه است و چه نهادی این مجوز‌های مربوط به پیش فروش خودرو را صادر می‌کند و نهاد‌های ناظر در این ماجرای پیش فروش خودرو چه نهاد‌هایی هستند؟
کد خبر: ۸۵۵۰۳۸
|
۰۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۶ 26 November 2018
|
50197 بازدید
|

آیا عظیم خودرو آخرین شرکت خودرویی است که قربانی می‌گیرد؟ مردم قربانی چه می‌شوند؟عدم نظارت نهاد‌های مسئول یا کلاهبرداری شرکت‌ها؟3 آذر ماه 1397 بود که دادستان تهران ضمن اشاره به بازداشت دو متهم در پرونده عظیم خودرو، اعلام کرد که این شرکت صرفاً مجوز پیش فروش 150 دستگاه خودرو را داشته است ولی متاسفانه حدود 4 هزار دستگاه پیش فروش انجام داده است. این صحبت ها باعث شد تا این پرسش ها مطرح شود که با توجه به ماجراهای چند ماه اخیر شرکت های پیش فروش کننده خودرو، شرایط پیش فروش خودرو چگونه است و چه نهادی این مجوزهای مربوط به پیش فروش خودرو را صادر می کند؟ نهادهای ناظر در این ماجرای پیش فروش خودرو چه نهادهایی هستند؟

به گزارش تابناک اقتصادی، در چند ماه اخیر بارها شاهد آن بودیم که برخی از شرکت های پیش فروش کننده خودرو که تبلیغات وسیعی را نیز در رسانه ها و سطح شهر انجام می دادند، کلاهبردار شناخته شده و تخلفات گسترده ای را داشته اند به طوری که قوه قضائیه برای برخورد با این شرکت ها وارد عمل شد. در گذشته با تهیه و انتشار مطالبی به بررسی وضعیت دو شرکت رامک خودرو و مفتاح رهنورد در سایت تابناک اقتصادی پرداختیم. به تازگی و در مورخه 3 آذر 1397 نیز جعفری دولت آبادی دادستان تهران از اتهامات یک شرکت خودرویی دیگر پرده برداشت و در پاسخ به سئوالی در رابطه با بازداشت مدیر عامل شرکت عظیم خودرو و اتهامات وی و تعداد شکات، اظهار کرد: ۱۷ پرونده پیش فروش خودرو در دادستانی تهران مفتوح است و از جمله شرکت‌ هایی که پرونده‌ های آن‌‎ ها مفتوح است شرکت عظیم خودرو بود. وی با اشاره به بازداشت ۲ متهم در رابطه با این پرونده، گفت: این شرکت صرفا ۱۵۰ فقره مجوز پیش فروش خودرو داشته، ولی متاسفانه حدود ۴ هزار پیش فروش انجام داده و ۷۰۰ میلیارد تومان شکات مطالبه دارند و حسب اعلام ۲۰۰ میلیارد تومان اموال متهمان است.

آن گونه که در سایت شرکت عظیم خودرو ذکر گردیده این شرکت در سال 1381 تاسیس شده است. مدیرعامل این شرکت که گفته می شود یکی از دو متهم بازداشت شده می باشد، شخصی به نام رضا عظیمی است. فرد نامبرده در 27 آذر 1396 به عنوان مدیر برتر یازدهمین جشنواره تولیدکنندگان و مدیران جوان انتخاب شد و در حضور علی‌اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی، محمدرضا نعمت ‌زاده وزیر پیشین صنعت، مقیمی استاندار تهران و رحمانی معاون وزیر صنعت جایزه دریافت کرد.

 

آیا عظیم خودرو آخرین شرکت خودرویی است که قربانی می‌گیرد؟ مردم قربانی چه می‌شوند؟عدم نظارت نهاد‌های مسئول یا کلاهبرداری شرکت‌ها؟

عظیم خودرو از مدتی قبل اقدام به پیش فروش دو اتومبیل خارجی هن تنگ و فوتون ساوانا نمود. پیش فروشی که به گفته خیلی از دست اندر کاران امر، کاری غیرقانونی بود. طبق مدارک موجود در سایت عظیم خودرو این شرکت حتی مجوزهای لازم جهت تولید خودرو در استان لرستان را نیز از وزرات صنعت، معدن و تجارت اخذ نموده بود. محمدرضا صفی خانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان طی مصاحبه ای با یکی از خبرگزاری ها در مورخه 15 مهر 1397، عنوان نموده بود که کارخانه صنایع تولیدی عظیم خودرو در حال حاضر با 120 نفر مشغول به فعالیت است و این واحد در زمینه تولید سه نوع خودروی فوتون ساوانا و هن ‎ تنگ در دو مدل X7 و X5 فعال بوده و قطعات CKD  مربوط به خودروی فوتون ساوانا به تعداد 48 خودرو وارد شرکت شده و در حال تولید است. صفی ‌‌خانی حجم سرمایه‌  گذاری در این شرکت را 135 میلیون دلار و ظرفیت تولید آن را 18 هزار دستگاه فوتون ساوانا و 96 هزار دستگاه دو مدل هن ‌تنگ در سال عنوان کرد.

آیا عظیم خودرو آخرین شرکت خودرویی است که قربانی می‌گیرد؟ مردم قربانی چه می‌شوند؟عدم نظارت نهاد‌های مسئول یا کلاهبرداری شرکت‌ها؟

به هر صورت همان گونه که ذکر شد در 3 آذر ماه سال جاری دادستان تهران اعلام کرد که دو متهم در جریان پرونده عظیم خودرو بازداشت شده اند.

این خبر باعث شد تا دوباره این پرسش ها مطرح شود که با توجه به ماجراهای چند ماه اخیر شرکت های پیش فروش کننده خودرو، شرایط پیش فروش خودرو چگونه است و چه نهادی این مجوزهای مربوط به پیش فروش خودرو را صادر می کند؟ نهادهای ناظر در این ماجرای پیش فروش خودرو چه نهادهایی هستند؟

مهدی دادفر دبیر انجمن واردکنندگان خودرو طی مصاحبه ای با خبرنگار تابناک اقتصادی در پاسخ به این پرسش ها بیان نمود: در ماده 4 آئین نامه اجرایی حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو ضوابط و روش های مختلف فروش خودرو بیان شده است و در این ماده چهار مدل فروش خودرو ذکر گردیده است که عبارتند از: تحویل فوری، پیش فروش، مشارکت در تولید و سفارش تعداد محدود. شرایط پیش فروش را در جدول زیر مشاهده می کنید.

 

آیا عظیم خودرو آخرین شرکت خودرویی است که قربانی می‌گیرد؟ مردم قربانی چه می‌شوند؟عدم نظارت نهاد‌های مسئول یا کلاهبرداری شرکت‌ها؟

وی ادامه داد: در مورد اینکه چه نهادی مجوزهای پیش فروش را صادر می کند باید گفت طبق ماده 5 همین آئین نامه عرضه کننده موظف است قبل از اقدام به پيش فروش خـودرو، مجـوز مربـوطه شامل تعداد خودروي قابل عرضه را از وزارت صنعت، معدن و تجارت اخذ نمايد. دادفر افزود: اینکه چه نهادی باید بر این پروسه نظارت داشته باشد و در صورت تخلف با متخلفان برخورد کند باید گفت وزارت صنعت و سازمان حمایت از مصرف کننده در این زمینه مسئول می باشند. البته در ماده 29 آئین نامه ذکر شده است که  "مسؤوليت رسيدگي به شكايات مصرف كنندگان و جلب رضايت ايشان در مرحله اول برعهده عرضه كننده مي باشد. در صورت بروز اختلاف بين عرضه كننده و مصرف كننده، رأساً از طريق سازمان هاي صنعت، معدن و تجارت استان ها و با نظارت سازمان حمايت مصرف کنندگان و توليدکنندگان مورد بررسي و رسيدگي قرار مي گيرد. چنانچه رضايت مصرف کننده تأمين نشود، مي تواند به هيات حل اختلاف مراجعه کند. هيأت حل اختلاف موظف است ظرف بيست روز از تاريخ ثبت شكايات به موضوع رسيدگي و نسبت به آن كتباً اعلام رأي كند. مناط رأي، نظر اكثريت اعضاي هيأت است. اين رأي بايد ظرف ده روز از تاريخ ابلاغ اجرا شود" اما در پیش فروش ها که خریدار نمی داند آیا پیش فروش مشکل دارد یا نه که برود از عرضه کننده شکایت کند و این مشکل زمانی مشخص می شود که عرضه کننده به تعهدات خود در این زمینه عمل نکند. این موضوع نشان می دهد که قانون مورد نظر مشکلاتی در این زمینه دارد.

همچنین دادفر در زمینه موضوع کارخانه عظیم خودرو در لرستان نیز بیان نمود: ما شنیدم که آقایان آمده اند رفته اند خط تولید شرکت زاگرس خودرو که متعلق به بخش خصوصی بود و متوقف بود را برای تولید اجاره کرده اند. اینکه اجاره نامه و شرایط چگونه بوده است را ما دسترسی نداریم. اما اینکه این کارخانه به تولید رسیده است یا نه را می توان گفت در واقع این کارخانه به تولید نرسیده است!

 دبیر انجمن واردکنندگان خودرو در پاسخ به این پرسش که نقش انجمن در زمینه تخلفات این شرکت ها چیست گفت: واقعیت این است که ما هیچ نقشی در این موارد نداریم. ما در دو سال گذشته طی مصاحبه هایی همواره تاکید کردیم که به هیچ عنوان مردم از شرکت های غیرنمایندگی هیچ خریدی را انجام ندهند و با توجه به توقف واردات خرید مشارکتی را نداشته باشند. سازمان حمایت هم بعد از دو سه تا مصاحبه ای که بنده انجام دادم، نامه ای را منتشر کرد و در آن نامه عنوان نمود که کلاً پیش فروش به دلیل وضعیت نامشخص واردات خودرو، ممنوع است. اما خب یا اطلاع رسانی ما ضعیف بود و یا رسانه ها کم اطلاع رسانی کردند یا مردم توجه نکردند و هم اکنون به این مصیبت ها گرفتار شده ایم.

 همچنین سعید موتمنی رئیس اتحادیه دارندگان نمایشگاه و فروشندگان خودرو نیز در زمینه موضوع عظیم خودرو طی مصاحبه ای به خبرنگار تابناک اقتصادی، گفت: از سال 1395 که بنده وارد اتحادیه شدم، طبق تجربه ای که در زمینه خودرو و فروش آن داشتم تعداد 14 شرکت متخلف خودرویی را شناسایی کردم و به صورت مداوم بنده در مصاحبه های مختلفی اسامی این شرکت ها را همواره اعلام نمودم که یکی از این شرکت ها عظیم خودرو بود. وی ادامه داد: متاسفانه علیرغم این صحبت های بنده، از جاهای مختلف از این شرکت ها حمایت شد که نهایتاً کار به اینجا رسید که می بینید. موتمنی ادامه داد: از این 14 شرکت متخلفی که بنده نام بردم، دو شرکت باقیمانده بودند که یکی همین شرکت عظیم خودرو بود که طبق اخبار جلوی آن گرفته شد و دیگری همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد. رئیس اتحادیه دارندگان نمایشگاه و فروشندگان خودرو گفت: اتحادیه در اسفند ماه سال گذشته دستور بستن دفاتر عظیم خودرو را صادر نموده بود ولی متاسفانه این دفاتر تا همین اواخر هم به فعالیت خود ادامه می دادند. وی در پایان صحبت های خود اظهار نمود: به طور کلی پیش فروش خودرو یک روش غلطی است که متاسفانه در حال اجرا است. کسانی که در بازار خودرو اقدام به پیش فروش می نمایند مثل موسسات مالی غیرمجاز می باشند و من بارها این را هشدار داده بودم. کسی که می خواهد خودرویی را بفروشد باید توانایی مالی داشته باشد و با پول خود خودرو را وارد کند و  بعد اقدام به فروش آن نماید.

به هر صورت هر چند که همه اعلام می کنند که به نوعی تذکراتی در زمینه این پیش فروش ها توسط شرکت های خودرویی در گذشته داده شده است اما این اتفاق رخ داده و هم اکنون بسیاری از خریداران در دام این شرکت ها گرفتار شده اند و به نوعی پول هایشان در حساب های این شرکت ها است. بهتر است که دستگاه ها و نهادهای مربوطه (به خصوص دادگاه ها) در حل و فصل هر چه سریعتر این مسئله به خریداران کمک کنند تا این خریداران هر چه زودتر به حق از دست رفته خود، دست یابند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۵
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۹۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
هيچ مرجع رسيدگي کننده به موسسات غير مجاز، ليزينگها و صرافيها وجود ندارد مدير اداره نظارت بر موسسات پولي غير بانکي و بازرسان مربوط به صرافيها و ليزينگها بي تخصص و بي تجربه اند در واقع مدير به دليل بي تجربگي افراد جديد و بي تجربه را که فرمانبري محض دارند براي اين کار تخصصي و بزرگ برگزيده و مملکت را بهم ريخته است.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
الان یعنی درا اذرماه صادرات نفت ایران تقریبا به یک ششم اردیبهشت رسیده و صادرات پتروشیمی و فولاد و فلزات به دلیل مشکلات تحریم و بانکی و حمل و نقل و... به شدت کاهش خواهد یافت و البته تولید خودرو از 160 هزار اردیبهشت به 30 هزار رسیده. می دانید این ها یعنی چه و چه تاثیر فاجعه باری بر کسری بودجه کشور دارد. دو دو تا چهار تا هست و هیچ شق دیگری ندارد. ولی مسئولان و مدیران ما به دلیل اینکه حاضر نیستید با واقعیات کنار بیایند انقدر مسایل را عمیق می کنند و دیر به فکر می افتند که دیگر حرکت انها در دنیا تاثیری نداره و این ملت ایران است که هزینه بسیار سنگینی را همیشه باید بپردازند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
با احترام خدمت هموطنان باید گفت در این کشور خودت باید کلاه خودت را بچسبی و بس.همه چیز و همه کس ناکارامد.بنده وقتی تبلیغات هنتنگ را دیدم و قیمت انرا که حدود ۱۶۰ میلیون بود از اینهمه خوب بودن و ارزان بودن چنین اتومبیل لاکچری تعجب کردم.حدودا اوایل تیر بود که زنگ زدم و گفتند برای مهر وابان تحویل میدهیم.انزمان میدانستم امریکا خودرو را مشمول تحریم کرده برای همین گول وعده این اقایان را نخوردم.من نوعی میدانستم انها نمیدانستند؟نهایتا با پول ثبت نام کنندگان سکه ۳ میلیونی میخرند و بعد ۵ میلیون میفروشند و احتمالا بعد از شکایت مردم پول را با سود ۱۸ درصد یا حتی بدون سود پس میدهند و هم از توبره میخورند و هم از اخور و میروند در کوهها کاخ برج میسازند.اینست وطن ما دوستان گرامی.متاسفم
سبوس برنج شمال
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
این شرکت نامبرده وارد کننده خودرو اون موقع نصف روزنامه شهرداری تهران رو قبضه کرده بود













مسئولان کجا تشریف داشتند؟
بهروز
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۶
اول از همه باید از ایرانخودرو شروع کنند از هیئت مدیرش مثلا چرا رئیس انجمن قطعه سازان رئیس هیئت مدیره ایتراک شده ( کسی که قطعه میسازد خودش بالاترین مقام تایید قطعه شده) و یا رئیس حمایت از مصرف کننده هیئت مدیره ایساکو شده ( با تضاد منافع چور از مصرف کننده حمایت میشه؟) چرا کسی جرات طرف شدن با خودروسازان را ندارد؟؟ آیا واقعا در کشور مافیا وجود دارد؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۶
یک سامانه ای ایجاد کنند که بر اساس تعداد واردات محقق شده هر شرکت مجاز به انجام پیش فروش باشه و همه چیز تحت کنترل قرار می گیره نه اینکه به هر تعداد که خواست الکی بفروشه و پول بگیره و بره کانادا.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۵
اینجناب متاسفانه فریب این شرکت فریب کار و شیاد را خوردم و پس از
کسال دروغ و مکر فقط وجه خودم را
بازپرداخت نموند.
حتی شکایت هم کردم ولی باز به نتیچه نرسیم .
حالا رِئیس دزد شان را گرفتند اونم از خودشونه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
یعنی چی از جاهای مختلف از این شرکت‌ها حمایت شد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۶
یعنی پس از چندین سال کلاهبرداری مدیر نمونه شده است .با این آقا من صحبت هم کردم هر چی کلاهبدار دیدید خاطره بدونید .مطمئنا مالیات هم به درستی نداده است .همین روزها هم فشار مآرند آزادش می کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
اخه به مردمی که به ابن راحتی پولاشونا میدن فقط بخاطر اینکه میگه 6 ماه 1 سال دیگه ماشین میدم چی میشه گفت.30 سال همیجوری کلاه مردما برمیدارن باز ملیونی حمله میکنن برای ثبت نام.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۶
ببخشید مردم ماشین احتیاج دارند باید چکار کنند؟ باید از چه طریقی ماشین تهیه کرد؟ چرا همه چیز تقصیر مردم است؟ اینکه همه درها رو ببندیم و امکان تجارت آزاد رو از مملکت بگیریم. اینکه انتخاب مردم را محدود کنیم به یک سری خودروهای من درآوردی
داخلی درست است؟ اینکه مجوز واردات در دست عده ای خاص باشد و آن عده هم حمایت کامل بشوند و بعد از اینکه پول مردم را بالا کشیدند، غیرمجاز بشوند این درست است؟ مگر عظیم خودرو امروز در این کشور بوجود آمده؟ مگر عظیم خودرو امروز شاکی دارد؟ خب چرا الان بعد از این همه مدت غیرمجاز شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
الان شرکت مجازش پیش فروش ماشین نداره بده وه فرقی داره شرکت رنو مونتاژی فروشان با عظیم خودروی چینی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
... خودرو پس چي .اونم ماشين وارد نكرده كي جواب مشتريان اونو ميده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
چه خبر شده ما که میخواستیم ژاپن اسلامی بشیم.چی شد .فروپاشی اخلاقی .قبح اختلاص رشوه مال مردم خوری حق را ناحق کردن...ازبین رفته .به اخبار نگاه کنید هرروز خبر بد بد هیچکس نیست به داد مردم برسه.
ناشناس
|
Netherlands
|
۲۰:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
سلام
خدارا شکر که مدیر نمونه و چهر ماندگار هستند .
به نظر من باید من بعد چهره ماندگار را براساس میزان کلاهی که بر سر ملت میگذارند و در سایه و حمایت تازه مسیولین داده شود.
بهمن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
این اقایان موقعی که این شرکت ماه های متوالی اگهی می دادن کجا بودن که جلوی این شرکت ها را بگیرند این اقایان فقط موقعی که مشکل بوجود میاد فقط حرف می زنند هیچ گونه دلسوزی نسبت به مردم ندارند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۶
رییس اتحادیه نام شرکت دوم نبرد. چرا ادعا می کند قبلا اطلاع رسانی کردم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۶
احسنت ، واقعاً چندین ماه است که ایشان تبلیغ میکنند و من هم با توجه به سوابق شرکت و اینکه مدیر عامل نمونه بودن پو پس از گذشت چندین ماه و عدم عکس العمل مسئولین در جلوگیری از پیش فروش ایشان ، نسبت به یش خرید اقدام کردم . حالا معلوم نیست چه باید کرد؟؟
ناشناس
|
France
|
۲۱:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
مردم قربانی هرج و مرجی هستند که همه کشور را فراگرفته است گویا همه چیز به حال خودش رها شده است نه شیرازه ای و نه قانونی هیچ چیز در کشور ما وجود ندارد مدیر عظیم خودرو سال گذشته مدیر نمونه اش کردند امسال کلاهبرداری کرد!!!!مسئولان هم تنها چیزی که بلدند این است که بروند یک میکروفن و مخاطب مفت ( یا پولی) گیر بیاورند و از دنیا و از کشورهای دیگر ایراد بگیرند !!!
پاسخ ها
mohammadhossein
| United States of America |
۲۳:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
روحانی مچکریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
هیچ یک از سطوح مدیران کشور واقعا مدیر نیستند و فقط بردند حرف زده و حواس مردم را پرت می کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۷
امروز تو شرکت ما یه جوانی که سابقه ای تو مدیرت نداشت ولی چون داماد کسی بود و از این مدارک کیلویی داشت پست مهمی بهش دادند... اونوقت امثال ما با مدارک معتبر از دانشگاههای دولتی و تخصص تو شغلمون و سابقه بالا درجا میزنیم... وقتی دیدمش با دمپایی جلو مدیر بالاترش نشسته بود و... فهمیدم که دیگه باید از این کشور رفت
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟