نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست مبارزه با فساد در ایران: نظامند یا موردی ؟ گفت: مردم در مورد محاکمه و اعدام سلطان سکه قانع نشدند و این محاکمه شفاف نبود از همین رو برخی مردم سوالاتی در مورد این اعدام دارند.
به گزارش ایرنا، پروانه سلحشوری در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران گفت: در کشور ما مبارزه با فساد حالت فرمالیته و نمایشی دارد. مردم در مورد اعدام سلطان سکه قانع نشدند و این محاکمه شفاف نبود بنابراین برخی از مردم گفتند اصلا اعدام نشده است، برخی گفتند چرا با افراد شاخص تر برخورد نشد و.. در واقع این محاکمه بیشتر فاصله دولت و ملت را بیشتر کرد.
وحید مظلومین معروف به سلطان سکه که در هنگام اعدام (آبان ماه امسال) ۵۶ سال سن داشت ، بیش از سه دهه در بازار تهران به دادوستد ارز و سکه و طلا مشغول بود. پس از ناآرامیهای به وجود آمده در بازار طلا و سکه در اوایل سال ۹۷، در حالی دستگیر شد که معادل دو تُن سکه را از طریق دلالهای زیرمجموعه خود از سطح بازار خریداری و جمعآوری کرده بود.
نماینده مردم تهران با اشاره به این نکته که فساد یکی از مهم ترین نگرانی ها در سطح جهانی است اما سطح و محدوده آن در بین جوامع مختلف متفاوت است گفت: هر نوع رفتار غیر قانونی را می توانیم فساد بنامیم یا اقدامات نهادهای محتلف که از قدرت برخوردارند و از آن در جهت اعمال نفوذ استفاده می کنند را فساد می نامیم و لفظ جرم را بر آن اطلاق کنیم چرا که فساد منافع مردم را به خطر می اندازد.
این نماینده مجلس این جمله را نیز هم گفت که قوه قضاییه مستقل و تاثیر گذار یکی از نهادهای ضروری برای مبارزه با فساد است.
وی با بیان اینکه لزوما کوچک سازی دولت به کاهش فساد نمی انجامد، اظهار کرد: تجربه روسیه نشان می دهد که کوچک کردن دولت نتوانتسه است فساد را کاهش بدهد و روسیه در حال حاضر در شاخص مبارزه با فساد در رتبه ۱۳۵ قرار دارد.
نماینده مردم تهران رانت خواری، لابی گری سیاسی و اجتماعی ، مشکلات موسسات مالی و.. را مواردی از فساد دانست و گفت: در همین قضیه موسسات مالی ما ۳۰ هزار میلیار تومان از جیب مردم برای افرادی که سپرده هایشان در این موسسات دچار مشکل شد، پرداخت شد.
«در ماه های ابتدایی که وارد مجلس شده بودم و بحث موسسات مالی مطرح بود روزانه بین ۱۰۰ الی ۲۰۰ و برخی مواقع تا ۵۰۰ پیامک و تا یک شب روی گوشی موبایلم می آمد که این افراد می گفتند دچار مشکلاتی شده ایم و تمام زندگی خود را در این موسسات گذاشته ایم. در واقع فشار می آوردند. هر روزی جلوی مجلس و نهاد ریاست جمهوری تظاهرات بود و آنقدر فضای تبلیغاتی به وجود آورده بودند که کسی جرات نمی کرد بگوید که دولت چرا باید هزینه طمع برخی را از جیب مردم بپردازد.»
وی ادامه داد: کسانی که این بلا را سر مردم آوردند فقط ۱۵ سال حبس گرفتند یعنی اساسا مجازات با جرم همخوانی نداشت و کسی هم پاسخگویی مجوزهایی که به این موسسات داده شد، نیست.
سلحشوری با بیان اینکه ایران در شاخص ادراک فساد در رتبه ۱۳ قرار دارد، گفت: در شاخص ادراک فساد ۱۸۰ کشور ۱۳۰ هستیم ما در کنار کشورهایی چون گامبیا، اوکراین، برمه و.. قرار داریم و در این شاخص نیوزیلند و دانمارک بهترین رتبه ها را دارند.
شاخص ادراک فساد ، شاخصی است که رتبه فساد در بخش عمومی یک کشور را درمیان سایر کشورهای جهان نشان میدهد. سازمان شفافیت بینالملل، با استفاده از شاخص ادراک فساد، کشورها را برحسب میزان فساد موجود درمیان مقامات دولتی و سیاستمدارانشان رتبهبندی میکند.
سلحشوری ادامه داد: در حالی در این وضعیت قرار داریم که مشکلات ساختاری مانع مبارزه با فساد می شود و از طرف دیگر هم برخی خلقیات ایرانیان فساد زا است. اما این مشکلات به این معنا نیست که نمی توان برای بحث فساد کاری کرد. ما تجربه کشور گرجستان را داریم که در سال ۲۰۰۴ از نظر فساد در رتبه ۱۳۳ قرار داشت اما با اصلاحات ساختاری و اخراج ۱۵۰۰ هزار پلیس و ۱۵۰۰ مسئول در سال ۲۰۱۷ به رتبه ۴۴ رسید.
سلحشوری با اشاره به قانون منع به کار گیری بازنشستگان گفت: یکی از اقدامات بسیار خوب مجلس دهم تصویب قانون منع به کار گیری بازنشستگان است اما هر قانونی را برخی با اما و اگر مواجه می کنند و باعث می شوند قانون کارآیی خودش را از دست بدهد. یکی از عوامل توسعه نیافتگی جامعه ایران این است که قانون هرگز نتوانسته است جایگاه خودش را پیدا کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.