میشل عون به جای رفتن به پارلمان با بری و حریری مذاکره کرد

رئیس‌جمهور لبنان به رغم اینکه اخیرا تهدید کرده بود مساله تشکیل دولت لبنان را به پارلمان می‌برد مذاکرات جدیدی را برای باز کردن گره تشکیل دولت جدید آغاز کرده و با رئیس پارلمان و نخست‌وزیر مکلف دیدار کرد.
کد خبر: ۸۵۹۵۶۶
|
۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۲ 11 December 2018
|
2660 بازدید

رئیس‌جمهور لبنان به رغم اینکه اخیرا تهدید کرده بود مساله تشکیل دولت لبنان را به پارلمان می‌برد مذاکرات جدیدی را برای باز کردن گره تشکیل دولت جدید آغاز کرده و با رئیس پارلمان و نخست‌وزیر مکلف دیدار کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه فرامنطقه‌ای الحیاة در اشاره به بحران تشکیل دولت لبنان نوشت، حزب الله لبنان می‌خواهد یکی از شش نماینده سنی مستقل هم‌پیمانش که عضو لیست "اللقاء التشاوری" هستند به عنوان وزیر در دولت جدید تعیین شود این درحالی است که سعد حریری، نخست‌وزیر مکلف لبنان با این مساله مخالف است. همچنین از میشل عون، رئیس‌جمهوری لبنان خواسته شده تا از سهم وزیر سنی خود بگذرد تا یکی از شش نماینده‌ سنی هم‌پیمان حزب الله به عنوان وزیر تعیین شود.

پیشتر جبران باسیل، وزیر خارجه لبنان پیشنهاد داده بود تا تعداد وزرای دولت از ۳۰ وزیر به ۳۲ وزیر افزایش یابد تا به این ترتیب مشکل حل شود. منابع آگاه گفتند، طرح ۳۲ وزیر منجر به افزایش دو وزیر از اقلیت‌ها یعنی یک وزیر علوی و یک وزیر سریانی می‌شود.

این منابع ادامه دادند، از این رو رئیس‌جمهوری وزیر سنی را از سهمیه هشت مارس برمی‌دارد و به یک وزیر اضافی از سریانی دست می‌یابد یا اینکه حریری در مقابل صرف نظر از یک وزیر سنی خود به یک وزیر علوی دست می‌یابد تا تعداد وزیرانش شش تا باقی بماند و به این ترتیب تعداد وزیران رئیس‌جمهوری و جریان آزاد ملی نیز ۱۲ وزیر باقی می‌ماند و این یعنی حفظ "یک سوم معطل" که برای تصمیم‌گیری‌ها در این کشور مهم است.

نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان با این راهکار موافق است و مانعی در این نمی‌بیند که سعد حریری به سهم خود از دولت برای دو وزیر علوی و سریانی دست یابد و یک وزیر سنی که جزو سهمیه عون است تعیین شود.

اما از آنجا که حریری با افزایش وزرای دولت مخالف است، نبیه بری تنها همان پیشنهادش را دارد که عون از سهمیه وزیر سنی خود دست بکشد تا یکی از شش وزیر "اللقاء التشاوری"(دیدار مشورتی) تعیین شود.

به گفته منابع آگاه، میشل عون ابتدا درباره تعیین وزیر سنی از سهمیه‌اش از میان شش نماینده سنی مستقل نرمش داشت اما باسیل توانست نظر عون را با پیشنهاد افزایش تعداد وزرا تغییر دهد تا عون بتواند سهمیه‌ای از دو وزیر اضافی داشته باشد.

این منابع می‌گویند، عون قانع شده که دولت ۳۲ وزیر داشته باشد اما حریری با این مساله مخالفت کرده و این موجب اختلاف میان او و عون شده است.

نبیه بری درباره اینکه آیا حریری یکی از شش نماینده هم‌پیمان حزب الله را می‌پذیرد حتی اگر از سهمیه عون باشد، گفت: این مساله را به من واگذار کنید. من نهایت تلاشم را می‌کنم تا حریری را قانع کنم اما اگر عون فداکاری نکند و از وزیر سنی سهمیه خودش نگذرد نمی‌توانم کاری بکنم.

همچنین منابع می‌گویند بعید است حزب الله از میشل عون بخواهد از سهمیه خود بگذرد تا مشکل حل شود چراکه حزب الله تنها به گفتن این مساله اکتفا کرده که هر چیزی که شش نماینده هم‌پیمانش با آن موافق باشند این حزب نیز همان را می‌پذیرد.

میشل عون نیز مشغول مذاکرات جدید برای باز کردن گره دولت است. وی با نبیه بری و سعد حریری دیدار کرده شاید بتواند قبل از جشن‌های سال نو مشکل را حل کند.

حریری که با تعیین وزیری از شش نماینده سنی هم‌پیمان حزب الله مخالف است گفته که دنبال نامزد دیگری خارج از شش نماینده در راستای یک راهکار میانه باشید.

به دنبال انتقاد عون از سفر حریری به لندن درحالی که دولتی تشکیل نشده و صحبت‌هایش در مقابل نمایندگان و مسؤولان که گفته بود اگر حریری دولت را تشکیل ندهد باید به دنبال فرد دیگری باشیم، این دو به شدت با هم اختلاف پیدا کرده‌اند.

حریری بعد از دیدارش با عون درباره طرح‌های تشکیل دولت گفت: من این طرح‌ها را به شما نمی‌گویم چراکه هر زمان که در این باره صحبت می‌کنیم اوضاع به هم می‌ریزد برخی خواهان تشکیل دولت هستند و برخی نیستند. ما باید به رئیس‌جمهوری فرصت بدهیم تا به مذاکراتش ادامه بدهد.

وی درباره اینکه آیا دولت قبل از میلاد مسیح تشکیل می‌شود یا خیر گفت: نمی‌دانم آیا تشکیل دولت یکی از هدایای بابانوئل خواهد بود یا خیر.

او درخصوص تصمیم عون برای ارسال پیامی به پارلمان گفت: مشکل ما در لبنان این است که به یک مساله مشخص تکیه و از آن علیه یکدیگر استفاده می‌کنیم. من به خوبی اهداف و قصد و نیت رئیس‌جمهوری را می‌دانم ما نباید برداشت نادرست داشته باشیم. رئیس‌جمهوری در نهایت مایل به تشکیل دولت است.

حریری گفت: همگان مسؤولیت عدم حل بحران تشکیل دولت را برعهده دارند و تنها من و رئیس‌جمهوری مسؤول نیستیم.

وی بر وجود راهکارهایی برای تشکیل دولت تأکید کرد و گفت: من سه شنبه بیروت را ترک می‌کنم و زمانی که بازگردم رئیس‌جمهوری مذاکراتش را تکمیل کرده است و ان شاء الله به راهکار می‌رسیم.

قرار است حریری امروز برای شرکت در یک همایش اقتصادی عازم لندن شود.

همچنین میشل عون احتمالا طی دو روز آینده با هیئتی از حزب الله و شش نماینده‌ای که این حزب مصر است یکی از آن‌ها وزیر شود، دیدار کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟