به احتمال زیاد، صابون را اولین بار مصریان باستان در دره نیل ساختند. در حدود ۶۰۰ سال پیش از میلاد، ملوانان فینیقی، فن صابونسازی را به سواحل مدیترانه بردند. در قرن اول میلادی، بهترین صابون از چربی بز و خاکسترهای بهدستآمده از سوزاندن چوب «درخت آلش» بهدست میآمد. تا پایان قرن هجدهم، صابون را از چربی حیوانی و خاکستر چوب تهیه میکردند. در همان هنگام، معلوم شد که میتوان بهجای خاکستر چوب، از سود سوزآور، که قلیای حاصل از نمک معمولی است، استفاده کرد. در همین زمان، روغنهای گیاهی نظیر روغن زیتون، روغن نخل، روغن نارگیل، روغن کنجد و روغن سویا جانشین چربیهای حیوانی شدند. این روند تولید صابون تا به امروز ادامه داشته است. اما امروزه صابون های کارخانهای هم وجود دارند که در کارخانههای بزرگ در مقیاس های خیلی بالا تولید میشوند. در این ویدیو به تفاوت صابون های دست ساز و کارخانهای پرداخته شده است و این که کدام یک از آنها صابون بهتری است.