عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، با بیان اینکه براساس بانکداری بدون ربا باید در پایان سال میزان سود واقعی محاسبه شود،گفت: اگر براساس روزشمار یا ماه شمار سود سپرده های بانکی مشخص شود ایراد ربوی بودن خود را نشان می دهد.
محمود بهمنی در گفت وگو با خانه ملت، با اشاره به تصمیم جدید شورای پول و اعتبار، مبنی بر اینکه بانکها دیگر اجازه پرداخت سود روزشمار به سپردههای کوتاهمدت را نخواهند داشت، گفت: پرداخت روزشمار و یا ماه شمار سود سپرده های بانکی به مصلحت نیست و با قانون عملیات بانکی بدون ربا مطابقت ندارد چراکه قانون بانکداری بدون ربا تاکید می کند که باید سود علی الحساب پرداخت شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه براساس بانکداری بدون ربا باید در پایان سال میزان سود واقعی محاسبه شود، افزود: اگر براساس روزشمار یا ماه شمار سود سپرده های بانکی مشخص شود ایراد ربوی بودن خود را نشان می دهد، بنابراین این تصمیم باید بررسی و مورد بازنگری قرار گیرد تا سود سپرده های روزانه، ماهانه و سالانه به صورت علی الحساب پرداخت شود.
نرخ بازار پول و سرمایه را باید با یکدیگر هماهنگ و مدیریت کرد
وی ادامه داد: زمانی که سود سپرده ها روزشمار باشد هر روز سود محاسبه می شود، اما اگر سود سپرده ها ماه شمار باشد اگر در بین ماه صاحب سپرده بخواهد پول خود را برداشت کند سودی به آن تعلق نمی گیرد.
نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اشکال اساسی در شرایط کنونی این است که باید نرخ بازار سرمایه کاهش یابد نه نرخ بازار پول، اظهار داشت: نرخ بازار پول و سرمایه باید با یکدیگر تطبیق یابد، اما متاسفانه ما مجددا بدون اینکه به نرخ بازار سرمایه دست بزنیم نرخ بازار پول را کاهش می دهیم که این به ضرر سیستم بانکی است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: باید نرخ بازار پول و سرمایه را با یکدیگر هماهنگ و مدیریت کرده و در این راستا سود باید علی الحساب پرداخت شود.
خبرگزاری خانه ملت؛ بر اساس بخشنامه جدید بانک مرکزی که روز گذشته به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده است، زین پس بانکها حق ندارند به سپردههای کوتاهمدت سود روزشمار پرداخت کنند و باید ضوابط جدید را برای پرداخت سود به این سپردهها رعایت کنند.براساس مصوبه شورای پول و اعتبار از این پس، معیار پرداخت سود سپردههای سرمایهگذاری عادی از روزشمار به ماهشمار تغییر مییابد.
همچنین در این مصوبه تأکید شده که حداکثر نرخ سود علیالحساب برای سپردههای کوتاهمدت عادی 10 درصد سالانه است.هدف اعضای شورای پول و اعتبار از تصویب این طرح کاهش فعالیتهای سفتهبازی بوده است؛ بانک مرکزی معتقد است این طرح منافع خیلی از سوداگران را به خطر میاندازد.موضوع مهم دیگر در بخشنامه سودی بانک مرکزی این است که سود سپردههای کوتاهمدت تنها در صورتی باید به حساب سپردهگذار واریز شود که برداشتی از این حساب در طول ماه انجام نشده باشد.
قبلاً بانکها حتی در صورت واریز و برداشت به حسابهای کوتاهمدت، سود روزشمار را در پایان هر ماه به حساب سپرده گذاران پرداخت میکردند.اما در این بخشنامه که برگرفته از تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار است، تأکید شده که حداقل مبلغ مانده حساب در یک ماه برای محاسبه سود آن ماه در نظر گرفته شود.بانک مرکزی البته در این بخشنامه خط و نشان جدی برای بانکدارها کشیده و هشدار داده که درصورت تخلف در پرداخت سود به سپرده های کوتاه مدت با آنها برخورد جدی خواهد شد.