سیدحسین افضلی عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به ضرورت تعیین تکلیف و ساماندهی اراضی رها شده در کلانشهرها، گفت: این استراتژی در تمام کشورها اجرایی می شود که از اراضی و مساکن خالی مالیات بر ارزش افزوده اخذ می شود، زیرا در هر صورت این زمین ها به عنوان یک کالای سرمایه ای محسوب شده و افراد پس از سال ها آن را با ارزش افزوده بالایی به فروش می رسانند، بنابر این اخذ مالیات و عوارض بر ارزش افزوده از این اراضی قابل قبول است.
زمین های رها شده در کلانشهرها به ویژه پایتخت باید تعیین تکلیف شود
نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به طور حتم زمین های رها شده در کلانشهرها به ویژه پایتخت باید تعیین تکلیف شود، اما این مسئله منوط به ایجاد نقشه راه برای اصلاح شهرسازی است.
وی گفت: دو دغدغه اصلی در بحث تعیین تکلیف اراضی رها شده در کلانشهرها وجود دارد، به نظر من نخستین مسئله و دغدغه در این رابطه این است که آیا ساماندهی این اراضی می تواند به بهبود وضعیت شهری مانند تهران در حوزه مسکن بیانجامد، امروز متأسفانه به علت نبود استراتژی درست در حوزه معماری شهری و شهرسازی، شاهد بروز مشکلات بسیاری در پایتخت هستیم، از این رو با این وضعیت به نظر می رسد که ساماندهی اراضی باقی مانده، مشکلات کشور در عرصه شهرسازی را بیشتر می کند.
اصلاح شهری مانند تهران حدود 70 سال طول می کشد
افضلی ادامه داد: ما برای اصلاح شهرسازی تهران نیازمند یک طرح علمی و کارشناسی هستیم، البته اگر امروز بودجه کامل اصلاح شهرسازی پایتخت تأمین شده و اراده مسئولان بر تحقق این مسئله باشد، اصلاح شهری مانند تهران حدود 70 سال طول می کشد، بنابراین پایتخت بیش از هر چیزی به یک نقشه راه درست و علمی نیاز دارد.
این نماینده مردم در مجلس دهم گفت: شهر مسکو تقریبا جمعیتی برابر تهران را در خود جای داده اما وسعت این شهر نسبت به تهران حدود 7 برابر است و تمام امور و اقدامات به درستی و با برنامه انجام می شود که این نشان دهنده شهرسازی درست در این حوزه است.
عده ای به دنبال احتکار اراضی در کلانشهرها هستند/ ضرورت اخذ عوارض از اراضی رها شده
عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: امروز شهری مانند تهران با کمبود مسکن مواجه است، اما عده ای به دنبال احتکار اراضی در داخل شهر هستند، بنابر این باید این اراضی و مالکان آن ها شناسایی شده و نسبت به اخذ مالیات اقدام شود.