یک استاد دانشگاه گفت: چندمصرفی مواد مخدر سبب میشود مغز دچار مشکلات عملکردی و فیزیولوژیکی شود، در واقع کارکرد نادرست مغز بیشتر در قسمتهای جلویی آن که در تصمیمگیری و قضاوت اهمیت دارد، اتفاق میافتد.
به گزارش ایسنا، دکتر فرهاد طارمیان چندمصرفی مواد مخدر را بین مصرفکنندگان مخدرها شایع دانست و ادامه داد: معمولاً اکثر افرادی که مصرفکننده مواد مخدر هستند مخدرهای دیگر را هم تجربه میکنند.
وی ادامه داد: معمولا کسانی که چندمصرفی مواد دارند، یکی از مواد بر بقیه غالب است. ممکن است فردی هروئین مصرف کند اما در موقعیتی قرار گیرد و شیشه یا حشیش را هم مصرف کند.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی زنجان افزود: بهترین روش برای فهمیدن اینکه کسی چند مصرفی دارد یا خیر مصاحبه بالینی از او است، همیشه یکی از سوالات مهم ما از کسانی که برای ترک اعتیاد مراجعه میکنند این است که آیا همزمان با مصرف مخدر مصرف ماده دیگری هم دارند یا خیر. زیرا اگر فرد همزمان چند ماده را مصرف کند قطعا درمان سختتری را در پیش دارد.
عضو انجمن روانشناسی ایران با اشاره به پیامدهایی که این بیماران درگیر آن میشوند، تصریح کرد: چه به لحاظ فردی و چه اجتماعی این معضل پیامدهای خود را دارد؛ زیرا این بیماران با مسائل و مشکلات جسمی و روانی بسیاری دست به گریبان میشوند و کارکردن برایشان به مرور سخت میشود.
طارمیان تصریح کرد: به لحاظ شناختی و عواطف و هیجانات مشکلات اینگونه افراد جدیتر است. در برخی از آنها رفتارهای خشونتآمیز و پرخاشگرانه و مجرمانه بیشتر دیده میشود و برخی دیگر گوشهگیر، افسرده و منزوی میشوند و احساس طردشدگی پیدا میکنند و تصور میکنند باید وارد یک طبقه اجتماعی مثل خودشان شوند. همین عوامل دست به دست هم میدهند تا عدهای از این بیماران اصطلاحاً کارتنخواب شوند.
وی درباره درمان این بیماران یادآور شد: باید بدانیم تعریف از درمان قطعی چیست و به یاد داشته باشیم درمان اعتیاد ساده نیست. اگر میگوییم شخصی معتاد است باید ابتدا تشخیص اعتیاد را در فرد داشته باشیم.
مدیر گروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی زنجان افزود: ما اصطلاحاً به کسی میگوییم ترک کرده که حداقل یکسال از آخرین مصرف وی گذشته باشد. در این حالت میگوییم "دوره فروکش بیماری" نه درمان. برای اینکه ممکن است برگشت به اعتیاد داشته باشد. وقتی فردی "دوره فروکش" را طی کرد میتوانیم بگوییم در مرحله درمان قرار دارد.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، طارمیان با اشاره به نحوه درمان این بیماران بیان کرد: درمان در این افراد از این نظر سخت میشود که این مواد میتوانند آثار همسو و ناهمسو با یکدیگر داشته باشند. مثلا مصرف موادی مثل شیشه و تریاک که یکی ماده محرک و دیگری مخدر است و آثار ضد هم دارند، سبب میشود مغز دچار مشکلات عملکردی و فیزیولوژیکی بیشتری شود و کارکرد نادرست مغز بیشتر در قسمتهای جلویی آن که در تصمیمگیری و قضاوت اهمیت داند، اتفاق بیفتد و در نتیجه درمان را سختتر میکند.
وی بیان داشت: درمان این افراد به صورت تیم ورک میباشد و یک گروه درمانی متشکل از روانپزشک و پزشکان دورهدیده در سمزدایی و روانشناسان و مددکاران با فرد کار میکنند تا کمکش کنند از این معضل رها شود، در این صورت میتوانیم بگوییم درمان ایدهآل برای فرد به کار برده شده است. این نوع درمان اگر با اراده قوی بیمار برای رهایی باشد حتما نتیجه مثبتی خواهد داشت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.