استاندار کردستان گفت: قبلاً ۲۰ هزار ایرانی در عراق شاغل بودند، اما چون عراق دیگر ویزای کار نمیدهد در حال حاضر زیر ۵ هزار نفر در عراق مشغول کار هستند.
به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، بهمن مرادنیا عصر امروز در سیویکمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که با دستور کار بررسی مسائل و مشکلات فراروی تجار و صادرکنندگان استان در سالن شهدای دولت استانداری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: امیدواریم نتیجه این نشستها و جلسات بخشی از مشکلات موجود را برطرف کند.
وی گفت: میخواهیم بهواسطه ارتباطات فرهنگی، همجواری، همزبانی کردستان ایران با عراق، از سهم صادرات بیشتری بهرهمند شویم؛ از گذشته تاکنون ارتباطات کردستان با عراق بهصورت سنتی بوده اما امروزه نیازمندیم که بخشی از این ارتباطات را تغییر بدهیم.
استاندار کردستان با بیان اینکه یکی از مشکلات موجود بین کردستان و عراق نبود «ارتباط خط هوایی» است، تصریح کرد: یکسال و چند ماهی است که بنده به استان آمدهام اما متأسفانه در طول این مدت همواره برای برقراری خط هوایی از کردستان با تهران با مشکل مواجه بودهایم، بارها خواستهایم تا گردشگری سلامت در استان داشته باشیم اما این مهم نیازمند ایجاد ارتباط بین سنندج و سلیمانیه است اما کملطفی و بیتوجهی میشود.
وی ادامه داد: بیماران برای معالجه خود از اقلیم به تهران میروند در حالیکه همه امکانات در استان کردستان وجود دارد و اینها گرههایی است که باز نمیشود.
مرادنیا «وجود مرزها، مبادلات مرزی و تجارت» را یکی از ظرفیتهای استان کردستان بیان کرد و افزود: اما نمیدانم علیرغم پیگیریهایی که انجام میشود اما باز مشکلات موجود و به نتیجه خاصی نمیرسیم.
وی اظهار کرد: چنانچه مرز سیرانبند بانه به رسمیت شناخته شود طبیعتاً در کاهش مشکلات حوزه ارتباطات، گردشگری، سلامت و تجارت تأثیرگذار است اما بیش از یکسال است که این مهم مطرح شده اما اجرایی نشده و بسیار کند تصمیمگیری میکنیم.
استاندار کردستان با اذعان به اینکه مرز باشماق مریوان مشکلات خاص خود را دارد، گفت: گرچه دولت در حوزهها راهها و راهآهن کمک خاصی به کردستان کرده اما انتظار داریم توسعه صادرات و راهآهن را بهعنوان یک کار ویژه و جدی در نظر بگیرند.
وی یادآور شد: در بحث زیرساختهای استان موفق نبودهایم اما این بدان معنا نیست که کار خاصی انجام نمیشود بلکه متأسفانه جهشی که باید اتفاق بیفتد، عملی نشده است.
استاندار کردستان خطاب به دبیر ستاد روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه تصریح کرد: توسعه صادرات جزو اهداف کشور و نظام است و باید به آن پرداخته شود و انتظار داریم با توجه به شرایط و موقعیت استان کردستان، این مهم در دولت مطرح شود تا بلکه موضوع در مدت زمان معین به نتیجه برسد.
مرادنیا با یادآوری جزئیاتی از سفر اخیر خود به عراق گفت: قبلاً 20 هزار نفر در عراق شاغل بودند اما چون هماکنون ویزای کار به آنان داده نمیشود به زیر 5 هزار نفر کاهش یافته است!
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.