پژوهشگرارشد روابط بین الملل در گفتگو با قدسنا:
کنفرانس ضد ایرانی نقض قطعنامه شورای امنیت است
من با اطمینان میگویم آمریکاییها به نتیجه رسیده اند که تغییر رژیم در ایران محال است و یک سناریوی شکست خورده است؛ بنابراین سناریویی را که آمریکاییها پیش بینی میشود که در سال ۲۰۱۹ دنبال خواهند کرد فشار با تمام قوا بر علیه ایران برای کسب امتیاز بر روی میز مذاکره است.
به گزارش «تابناک» دکتر «مهدی ذاکریان» استاد دانشگاه و پژوهشگر ارشد روابط بین الملل در گفتگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری قدس (قدسنا) در خصوص برگزاری کنفرانس ضدایرانی در لهستان گفت: به نظر میرسد آمریکاییها با برگزاری این کنفرانس به دنبال آن هستند تا به گونهای در سطح افکار عمومی اعلام کنند که اروپا هم با ما است. این در حالی است که نمایش آنها پیشاپیش شکست خورده است.
پژوهشگر ارشد روابط بین الملل در ادامه بیان داشت: زمانی که بحث از اروپا میشود موتور اتحادیه اروپا دو کشور آلمان و فرانسه هستند که این دو کشور با ایالات متحده آمریکا در مسائل مختلف از جمله هسته ای، خروج از برجام و حتی مسائل خاورمیانه همراه نشدند؛ بنابراین انتخاب لهستان برای برگزاری این کنفرانس ضدایرانی به این دلیل است که میخواهند بگویند اروپا با ما است. یکی دیگر از دلایل انتخاب لهستان این است که این کشور یادآور کشتار یهودیان در زمان جنگ جهانی دوم است تا بدین وسیله لابیهای صهیونیستی ضدایران را فعال کنند. این در حالی است که که گویا مشاورانی که به آمریکاییها مشاوره داده اند فراموش کرده اند که بسیاری از شهروندان لهستانی نجات یافته ملت ایران در جریان جنگ دوم جهانی بوده اند.
وی ادامه داد: حتی متحدین سنتی ایالات متحده آمریکا در اروپا همانند بریتانیا نیز این همراهی را نپذیرفتند. به عنوان نمونه «نیکی هیلی» نشست شورای امنیت را به منظور محکوم کردن ایران ترتیب داد این در حالی است که نتیجه جلسه به محکوم شدن آمریکا ختم شد.
ذاکریان در ادامه گفت: به نظر میرسد در کنفرانس لهستان نیز کشورهای همسو با آمریکا حضور دارند، بنابراین سخنانی را خواهند گفت که همسو با سخنان پامپئو خواهد بود، اما در مجموع کنفرانس مذکور وزن ضعیفی در برابر جامعه جهانی خواهد داشت.
وی در ادامه در خصوص سفرهای وزیر امورخارجه ایالات متحده آمریکا به منطقه و به نوعی ایجاد اجماع ضدایرانی گفت: کشورهایی که مثلث ضد ایرانی را تشکیل میدهند متشکل از عربستان (بن سلمان)، آمریکا (ترامپ) و اسرائیل (نتانیاهو) است و غیر از نتانیاهو و بن سلمان کشور دیگری همسو با آمریکاییها نیستند.
پژوهشگر ارشد روابط بین الملل ادامه داد: آمریکاییها رسما اعلام کردند اگر ما دست از حمایت خودمان از عربستان برداریم سعودیها باید به زبان فارسی سخن بگویند این مسئله نشان دهنده نفوذ و عمق استراتژیک ایران در منطقه است.
ذاکریان در ادامه بیان داشت: بنابراین در حال حاضر به قول دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران آمریکاییها از تحریم و فشار اقتصادی به کنفرانس رسیده اند. معمولا در همه جای دنیا اول کنفرانس برگزار میکنند بعد در آن سطوح مختلف از فشار اقتصادی تا سیاسی مطرح میشود. این در حالی است که پرونده ایران با قطعنامه ۲۲۳۱ از شورای امنیت خارج شده است. از طرف دیگر آمریکاییها در شورای امنیت به دنبال آن بودند که اجلاسی برگزار کرده و از آن طریق به مطرح کردن مسائلی همچون حقوق بشر، مسائل منطقهای و موشکی پروندهای مطرح کنند. اما این جلسه نیز شکست خورد. پس بنابراین آنها تمام اقداماتی را که تاکنون میتوانسته اند انجام دهند انجام داده اند و امروز بازگشت به عقب داشته اند.
وی ادامه داد: بنابراین من با وزیر امورخارجه کشورمان هم عقیده ام که این جلسه سیرکی بیشتر نیست و تاثیری در معادلات روابط بین الملل نخواهد داشت.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: شاید تنها دستاوردی که این گونه اقدامات برای آمریکاییها داشته باشد ایران هراسی است. در این زمینه من معتقدم رسانههای مختلف کشور باید به زبان انگلیسی تولید خبر و تحلیل کنند و واقعیات صحیح داخل کشور را به افکار عمومی در سطح جهانی منتقل کنند تا فعالیتهای ایران هراسی را که پشت صحنه آن رسانههای صهیونیستی قرار دارند خنثی شود.
پژوهشگر ارشد روابط بین الملل در ادامه در خصوص این مسئله که آمریکاییها چه سناریوهای احتمالی در قبال تهران در سال ۲۰۱۹ میلادی دنبال میکنند گفت: من با اطمینان میگویم آمریکاییها به نتیجه رسیده اند که تغییر رژیم در ایران امکان ناپذیر نیست و یک سناریوی شکست خورده است؛ بنابراین سناریویی را که آمریکاییها پیش بینی میشود که در سال ۲۰۱۹ دنبال خواهند کرد فشار با توان قوا بر علیه ایران برای کسب امتیاز بر روی میز مذاکره است.
وی ادامه داد: تا زمانی که آمریکاییها از ایران به دلیل اشتباهی که ترامپ کرده است عذرخواهی نکنند راهی برای بازگشت به میز مذاکره ندارند. همگان باید بدانند که این ایران نیست که تقاضای مذاکره میکند بلکه این آمریکا است. تمام دنیا امروز دیگر متوجه فریبکاری آمریکاییها شده اند و پیامهای متعددی که برای مذاکره با تهران میفرستند نشانه این مسئله است.
ذاکریان در ادامه افزود: بنابراین آمریکاییها تمام توان خودشان را برای فشار بر روی ایران گذاشته اند تا بتوانند بر روی میز مذاکره امتیاز بگیرند، البته آنها باید بدانند که مذاکرهای در کار نخواهد بود مگر آنکه از ایران عذرخواهی کنند. اگر قرار باشد ایران پای میز مذاکره بنشیند پای میز مذاکرهای خواهد نشست که امتیازات بیشتر از برجام بگیرد و آنها باید تمام خسارات ناشی نقض تعهدات بین المللی را به تهران پرداخت کنند.
پژوهشگر ارشد روابط بین الملل در ادامه بیان داشت: کشورهای شرکت کننده در کنفرانس ضد ایرانی باید این هشدار را از سوی ملت و جامعه مدنی ایران بشنوند و آن این است که شرکت در این کنفرانس یعنی دشمنی با ملت ایران برای اینکه تهران برابر با قطعنامه شورای امنیت به تعهداتش عمل کرده و تاکنون نیز به تمامی تعهداتش پایبند بوده است؛ بنابراین شرکت در کنفرانس ضد ایرانی برای اعمال فشار بر کشوری که به قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متهد و عمل کرده است، رفتاری است که آن کشورها باید پاسخگو باشند، چون مقطع زمانی کنونی خواهد گذشت و این کشورها در روابط آتی خودشان با تهران متضرر خواهند شد. چنین اقدامات خصمانهای هم نقض آشکار قطعنامه شورای امنیت است و هم نقض منشور ملل متهد است. در بند پنجم قطعنامه ۲۲۳۱ تاکید شده است که کشورها از این تاریخ به بعد فضای جدیدی برای همکاری دوستانه با ایران باز میکنند. کنفرانس لهستان، کنفرانسی خصمانه است بنابراین شرکت در آن نقض قطعنامه شورای امنیت محسوب میشود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.