جلسه کمیته علمی مشورتی بیماریهای حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست برای بررسی اقدامات درمانی و آخرین وضعیت پلنگ ماده تندوره برگزار شد.
به گزارش مهر، جلسه کمیته علمی مشورتی بیماریهای حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست برای بررسی اقدامات درمانی و آخرین وضعیت پلنگ ماده تندوره، که در محدوده دره چهل میر پارک ملی تندوره در استان خراسان رضوی، در تاریخ ۴ دی ماه ۱۳۹۷ به علت رفتار غیر طبیعی، توسط محیط بانان منطقه زنده گیری شده بود، با حضور جمعی از استادان و متخصصان دامپزشکی کشور و دامپزشکان گروه بیماریهای حیات وحش سازمان در در معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی، برگزار شد.
مجید خرازیان مقدم مدیرکل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان محیط زیست در این رابطه گفت: در این جلسه ابتدا گزارش اقدامات درمانی و تشخیصی و نیز آخرین وضعیت پلنگ تندوره توسط پزشکان معالج حیوان از دانشکده دامپزشکی فردوسی مشهد ارایه شد.
آنچه توسط تیم معالج حیوان گزارش شد نشان می دهد که علایم بالینی و رفتاری حیوان از جمله بینایی، رفتارهای طبیعی، وضعیت عمومی حیوان و پاسخ به محرک های محیطی در روزهای اخیر، نسبت به علائم بالینی و رفتاری حیوان در زمان آغاز اقدامات درمانی، پیشرفت قابل توجهی را نشان داده اگرچه هنوز وضعیت حیوان تثبیت نشده است. سپس نتایج اقدامات تشخیصی انجام شده از جمله آزمایشات مربوط به بیماریهای ویروسی و انگلهای خونی، نتایج تصویربرداری و روند درمانی پلنگ مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: در ادامه جلسه، ضمن قدردانی و تایید اقدامات درمانی و تشخیصی صورت گرفته توسط اساتید دانشکده دامپزشکی فردوسی مشهد و اقدامات اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، نظر به عدم تثبیت کامل وضعیت حیوان، بر ادامه مراحل درمانی و انجام آزمایشات تکمیلی شامل آزمایشات ملکولی، بیوشیمیایی و تصویربرداری MRI از مغز به دلیل احتمال ضایعات سیستم عصبی مرکزی و تائید یا رد برخی بیماریهای ویروسی از جمله دیستمپر تاکید شد.
همچنین درخواست شد آزمایشات فوق با نظارت تیم معالج حیوان و همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی انجام و نتایج در اسرع وقت برای بررسی به کمیته علمی مشورتی بیماری های حیات وحش سازمان گزارش شود.
البته در نظر گرفتن وضعیت پلنگ مذکور و به منظور پیشگیری از استرسهای مضاعف ناشی از حمل و نقل و نیز حضور متخصصین در تیم معالج، بعد از آزمایشات تکمیلی و تثبیت وضعیت حیوان، برای ادامه دوره بازتوانی تا بهبودی کامل حیوان تصمیم لازم گرفته شد.