تصویب آیین‌نامه پذیرش دکتری تخصصی برای دانشجویان بین‌المللی

کد خبر: ۸۷۰۱۰۱
|
۲۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۴ 15 January 2019
|
2300 بازدید

معاون پردیس بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران از تصویب آیین‌نامه دکتری تخصصی استاد محور برای دانشجویان بین‌المللی توسط وزارت بهداشت خبر داد.

به گزارش مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر احمد اسماعیل‌زاده، معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلام این خبر افزود: مقوله جذب دانشجویان بین‌المللی در مراکز تحقیقاتی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های پردیس بین‌الملل است که با توجه به مسائلی که این مراکز در پذیرش دانشجویان خارجی داشته‌اند، پیگیری تصویب آیین‌نامه دکتری تخصصی استاد محور در دستور کار قرار گرفت.

وی تاکید کرد: خوشبختانه مدتی پیش وزارت بهداشت آیین‌نامه مذکور را منحصراً برای دانشگاه علوم پزشکی تهران و تنها برای جذب دانشجویان بین‌المللی مصوب کرد.

معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره شرایط و روش پذیرش در دوره دکتری تخصصی استاد محور گفت: متقاضیان این دوره باید دانشنامه کارشناسی ارشد، دکتری حرفه‌ای و یا بالاتر، متناسب با رشته تحصیلی مورد تقاضا به تشخیص استاد راهنما، تایید واحد آموزش‌دهنده و تصویب کمیته پذیرش دانشجویان بین‌المللی داشته باشند.

وی ادامه داد: کلیات پروژه تحقیقاتی دانشجو باید به تایید استاد راهنما رسیده باشد.

اسماعیل زاده با بیان اینکه طبق آیین‌نامه مذکور استاد راهنما با درخواست دانشجو، موافقت کتبی استاد و با تایید واحد آموزش‌دهنده ذیربط تعیین می‌شود، گفت: در صورت نیاز به پیشنهاد استاد راهنما، هدایت پایان‌نامه دانشجو را دو استاد راهنما به‌طور مشترک انجام می‌دهند اما مسئولیت نهایی پایان‌نامه برعهده استاد راهنمای اول است.

معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل علوم پزشکی تهران اضافه کرد: استاد راهنمای اول باید عضو هیئت‌علمی دانشگاه با مرتبه دانشیاری و بالاتر و دارای حداقل چهارمقاله منتشر شده در مجلات علمی- پژوهشی معتبر باشد ضمن اینکه برخورداری استاد راهنمای دوم از مرتبه استادیاری و h-index حداقل ۵ با نمایه Scopus نیز ضروری است.

وی افزود: هر دانشجوی دکتری تخصصی استاد محور می‌تواند حداکثر سه استاد مشاور با نظر استاد راهنمای اول داشته باشد و درصورتی‌که استاد راهنمای اول از اعضای هیئت‌ علمی بالینی باشد، استاد راهنمای دوم حتماً باید از همکاران دارای PhD در رشته مربوطه انتخاب شود.

اسماعیل زاده با اشاره به شرایط تحصیل دانشجویان این دوره گفت: دوره تحصیل دانشجویان دکتری تخصصی بین‌المللی به‌صورت تمام‌وقت حداقل ۳ سال و حداکثر ۵ سال خواهد بود و براساس نیاز دانشجو و اولویت‌های پژوهشی، دانشجو موظف است قبل از انجام پروژه تحقیقاتی پایان‌نامه، حداقل ۶ واحد و حداکثر ۱۰ واحد از دروس مرتبطی را که استاد راهنما تعیین می‌کند را با موفقیت بگذراند.

وی با اشاره به اینکه دانشجو پس از گذراندن واحدها باید در پایان سال اول تحصیل در آزمون کمیته عبور از مرحله اول به مرحله دوم شرکت کند، اظهار داشت: هر دانشجو حداکثر دو بار امکان شرکت در این آزمون را خواهد داشت و درصورتی‌که قادر به قبولی نباشد به وی MPhil رشته مربوطه اعطا خواهد شد و از ادامه دوره دکتری تخصصی محروم می‌شود.

معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل علوم پزشکی تهران، کمیته عبور از مرحله اول به مرحله دوم را متشکل از نمایندگان معاونت‌های بین‌الملل، آموزشی و پژوهشی دانشگاه (هر معاونت یک نماینده) و یک نفر داور خارج از دانشگاه در رشته مربوطه به تایید معاونت بین‌الملل دانشگاه برشمرد.

وی ادامه داد: دانشجو باید در چارچوب طرح پیشنهادی استاد و حداکثر تا پایان سال اول از پروپوزال پایان‌نامه دکتری خود در حضور هیئت‌ داوران دفاع کند که پس از تایید دانشجو موظف است طرح را در سامانه پژوهش‌یار ثبت کرده و نسبت به اخذ واحد پایان‌نامه اقدام و تا زمان دفاع، در نیمسال‌های بعدی نیز واحد پایان‌نامه را اخذ کند.

اسماعیل زاده با بیان اینکه دانشجو وظیفه دارد در هر مرحله از تحقیق و حداقل هر ۶ ماه یک نوبت گزارشی مکتوب از پیشرفت کار خود را به استاد راهنما ارائه کند، اظهار داشت: این گزارش پس از تایید استاد راهنما از طریق گروه به شورای تحصیلات تکمیلی واحد آموزش‌دهنده تسلیم می‌شود و با حضور دانشجو و استاد راهنما در جلسه‌ای با حضور اعضای شورا بررسی می‌شود.

وی افزود: برای دفاع نیز دانشجو دستاوردهای علمی پایان‌نامه را از طریق پذیرش یا چاپ حداقل دو مقاله کامل مستخرج از پایان‌نامه در مجلات علمی- پژوهشی که دارای نمایه ISI یا Pub Med هستند، ارائه می‌کند و نام دانشجو نیز باید حداقل در هر دو مقاله به‌عنوان نویسنده اول ذکر شود.

معاون پژوهشی پردیس بین‌الملل علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: ارزیابی پایان‌نامه دانشجویان دوره دکتری تخصصی استاد محور براساس کیفیت علمی پژوهش، میزان نوآوری، چگونگی دفاع از یافته‌های پژوهشی و نحوه نگارش آن و مطابق با کاربرگ ارزیابی انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: چنانچه پایان‌نامه بنا به تشخیص هیئت‌ داوران غیرقابل‌قبول ارزیابی شود، دانشجو مجاز است حداکثر طی ۶ ماه، به‌شرط آنکه طول دوره از حداکثر مدت مجاز تحصیل بیشتر نشود اصلاحات لازم را به عمل آورد و صرفاً یک بار دیگر از آن دفاع کند.

اسماعیل زاده ابراز امیدواری کرد تصویب این آیین‌نامه به تسهیل پذیرش دانشجویان بین‌المللی در مراکز تحقیقاتی و دانشکده‌های دانشگاه و توسعه فعالیت‌های بین‌المللی آن‌ها بیانجامد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟