عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه لایحه بودجه سال ۹۸ شهر تهران بر اساس برش یکساله از برنامه توسعه شهر تهران تدوین خواهد شد، گفت: برآورده میشود که بودجه سال آینده پایتخت ۲۰ درصد افزایش یابد.
به گزارش مهر، محمود میرلوحی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه لایحه بودجه سال ۹۸ شهرداری تهران، سازمان ها و شرکت های تابعه با توجه به بررسی برنامه سوم پنج ساله شهرداری تهران با ۱۰ روز تاخیر به شورای شهر تهران ارسال خواهد شد، اظهار کرد: معاونت برنامه ریزی شهرداری تهران منتظر نهایی شدن برنامه توسعه شهر تهران است تا بر اساس برش یک ساله این برنامه، بودجه سال آینده شهر تهران را تدوین و ارسال کند.
وی درباره میزان افزایش بودجه سال ۹۸ شهرداری تهران با توجه به شرایط اقتصادی کشور و شهر تهران نیز گفت: برآورد من این است که همانند ارقام بودجه امسال اما با شیب ملایمی افزایش بودجه داشته باشیم. پیش بینی می شود بودجه سال آینده شهر تهران حدود ۲۰ درصد افزایش یابد، زیرا نمیتوانیم فعالیتهای شهرداری را در تمامی بخش ها از جمله عمرانی متوقف کنیم.
میرلوحی افزود: بدین ترتیب بودجه شهرداری در سال ۹۸، حدود ۱۹ هزار میلیارد و با احتساب بودجه سازمان های شهرداری این رقم به ۲۵ تا ۲۶هزار میلیارد برآورده می شود. نکته مهم این است که این برآورده است و احتمال دارد با بررسی کارشناسی در شهرداری تهران و شورای اسلامی این رقم کاهش یابد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران همچنین اعلام کرد: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و نیز تحریم ها، مدیریت شهری تهران باید برنامه های جدی برای جذب سرمایه گذار داخلی و حتی خارجی داشته باشد؛ برای همین انتظار می رود که شهرداری تهران دو برنامه در سه سطح به شورا ارائه دهد. برنامه نخست بودجه عمومی و جاری شهردار تهران و برنامه دوم فعالیت های عمرانی و توسعه شهر تهران. به عبارتی اگر برای مثال ۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه هزینه جاری، نگهداشت و حقوق و دستمزد تصویب می شود همین میزان برای بودجه برای فعالیت های عمرانی داشته باشیم.
وی ادامه داد: بودجه فعالیت های عمرانی و توسعه شهر تهران باید به صورت جداگانه توسط سرمایه گذاران تامین شود. برای نمونه ادامه بزرگراه صیاد شیرازی توسط سرمایه گذاران عملیاتی شود. این برنامه می تواند در سه سطح خوشبینانه، متوسط و بدبینانه طراحی و تصویب شود.
میرلوحی تصریح کرد: شهر تهران ظرفیت های خود را دارد و باید این ظرفیت ها را شناسایی کرد تا به درآمد پایدار دست یابد. البته بخشی از درآمدها همیشگی است، برای مثال هر ساله به طور میانگین ۱۲هزار پروانه ساخت و ساز صادر می شود؛ البته گاهی مانند سال ۹۱، ۳۵هزار پروانه صادر می شود.