نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بعضیها با استانی کردن انتخابات به دنبال حذف رقبای انتخاباتی خود هستند، اظهارداشت: استانی شدن انتخابات باعث میشود که چرخش نخبگان در کشور متوقف شود و یک عده خاص علیالدوام بتوانند در امور بمانند و برای کشور تصمیمگیر باشند.
به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، عباس گودرزی نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با اعلام مخالفت خود با استانی شدن انتخابات مجلس گفت: استانی شدن انتخابات دارای معایب فراوانی است و علاوه بر این اشکالات و معایب متعدد با تعدادی از بندهای اصل سوم قانون اساسی و با بندهای یک، دو و پنج سیاستهای کلی انتخابات هم مغایرت دارد.
وی افزود: یکی از نقاط قوت نظام جمهوری اسلامی، ارتباط مردم با حاکمیت است و نمایندگان مجلس یکی از فرصتهای تحقق این ارتباط هستند و استانی شدن انتخابات متأسفانه باعث قطع ارتباط مردم در شهرستانها با مرکز و سطوح بالای حاکمیت میشود.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: استانی شدن انتخابات مشارکت مردم در انتخابات را کاهش میدهد چرا که سهم تأثیر شهرستانهای کوچک در انتخاب نماینده را پایین میآورد. در استانهایی که شهرهای کوچک و روستاهایی داریم که نسبت جمعیتشان بسیار کمتر از جمعیت سراسر استان است و شهرهای کوچک و روستاها نمیتواند برای انتخاب نماینده تعیین کننده نهایی باشد و این باعث میشود که انگیزه مردم برای مشارکت در انتخابات پایین بیاید.
گودرزی خاطرنشان کرد: از دیگر ایرادات استانی شدن انتخابات این است که در این شیوه جلوی رویش نیروهای انقلابی و نخبههای نوظهور در عرصه انتخابات گرفته میشود و فقط افرادی میتوانند مطرح شوند که اصلاً نام آنها در لیست جناحها و جریانات سیاسی قرار گیرد.
وی افزود: استانی شدن انتخابات هزینهها را افزایش میدهد چرا که افراد در سطح استان نمیتوانند خودشان را معرفی کنند و لذا وامدار کانونهای ثروت و قدرت میشوند و این وامدار بودن آنها را دچار مشکل خواهد کرد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: با این شیوه انتخابات هدفی را که طراحان پیشبینی کردهاند محقق نمیشود. مراجعات در اکثر استانها نه تنها کم نمیشود بلکه بیشتر هم میشود. اگر امروز نمایندهای پاسخگوی حوزه انتخابیه خودش است، فردا با استانی شدن انتخابات باید پاسخگوی مردم یک استان باشد و تنها ثمرهاش این است که در این شیوه از دسترس دور میشود و باعث ناامیدی مردم میشود.
گودرزی با بیان اینکه زیرساخت استانی شدن انتخابات در کشور ما فراهم نیست، خاطرنشان کرد: اگر ما امروز در کشور دو مجلس داشتیم که یک مجلس کار ارتباط با مردم و غیره را انجام میداد و کار قانونگذاری بر عهده مجلس دیگر بود این امر محقق میشد اما با توجه به فرصتها و ظرفیتهای موجود صلاح نیست که انتخابات مجلس را استانی کنیم.
وی افزود: واقعیت و وجه پنهان مسئله این است که متأسفانه به جرأت میگویم کسانی با این شیوه به دنبال حذف رقبای خود در انتخابات هستند چرا که تغییر رفتار مردم با تغییر شیوه انتخابات حاصل نمیشود. ما اگر قرار است رفتار مردم را تغییر دهیم باید به خودمان رجوع کنیم.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این خود نمایندگان مجلس هستند که توقعات غلط در مردم ایجاد میکنند و در دوران انتخابات وعدههای اجرایی به مردم میدهند و بعد از انتخابات نمیتوانند آن را عملیاتی کنند و لذا با این کارشان توقعات ایجاد میکنند و یا دخالتهای نابجایی که نمایندگان دارند آن هم به خاطر وعده و وعیدهایی است که در ایام انتخابات به افراد و یا به جریانات میدهند.
گودرزی اظهارداشت: استانی شدن انتخابات و همچنین باعث ایجاد مشکلات امنیتی در کشور میشود از جمله به اختلافات قومیتها در برخی استانها دامن میزند و یا اختلافات مذهبی ایجاد میکند. در برخی استانها و در برخی استانها مذاهب غلبه دارند و ممکن است با استانی شدن انتخابات در یک استان دیگر نماینده اهل تسنن نتواند به مجلس راه پیدا کند یا بالعکس آن نیز ممکن است اتفاق بیفتد و نماینده اهل تشیع دیگر نتواند به مجلس برود.
وی افزود: در ارتباط با قومیتها و نژادهای متعددی که ما در استانها داریم با استانی شدن انتخابات این موضوع به یک تهدید در استانها تبدیل میشود و از سوی دیگر استانی شدن انتخابات یک تبعیض است. یک جوان نخبه کارآمد، متدین، توانمند، انقلابی اگر اسمش در لیستی نرود نمیتواند خودش را معرفی کند و این یک تبعیض است که فقط جریانات سیاسی مطرح بتوانند وارد عرصه انتخابات شوند.
گودرزی خاطرنشان کرد: عدهای از نمایندگان میگویند ما وقت نمیکنیم به امورات مهم کشور برسیم، بنده در پاسخ به برخی از این نمایندگان میگویم که سفرهای خارجی بینتیجهتان را کم کنید، فرصت برای حل مسائل کشور ایجاد میشود.
وی افزود: بعضی از نمایندگان ۴ ساعت وقت برای حل مشکلات کشور و اولویتهای نظام نمیگذارند و امروز از این مسئله دم میزنند که مراجعات مردم مانع رسیدگی به امورات مهم کشور است. اگر عدهای خسته شدهاند و نمیتوانند پاسخگوی مردم باشند بهتر است فضا را در اختیار نیروهای جوانتر، پر انرژیتر و با انگیزهتر قرار دهند.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: با استانی شدن انتخابات اتکاء کاندیداها به رأی مردم در شهرهای کوچک و روستاها کم میشود و این کاهش اتکاء باعث بیتوجهی به مردم این مناطق میشود و آنها نیز مأیوس میشوند و این شیوه انتخابات در شرایط فعلی به هیچ وجه به صلاح کشور نیست.