در سال ۲۰۱۸ میلادی، روسیه جایگاه خود به عنوان برترین تامینکننده نفت خام چین را محکم کرد و برای سومین سال متوالی، بالاتر از عربستان سعودی به عنوان رقیب همیشگی خود، قرار گرفت.
به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، گزارش اداره کالای چین نشان داد که در سال ۲۰۱۸ میلادی، روسیه جایگاه خود به عنوان برترین تامینکننده نفت خام چین را محکم کرد و برای سومین سال متوالی، بالاتر از رقیب همیشگی خود، عربستان سعودی قرار گرفت.
طبق دادههای اداره کل کالا، واردات نفت خام روسیه توسط چین در ماه دسامبر سال ۲۰۱۸ میلادی، به ۷.۰۴ میلیون تن یا ۱.۶۵۸ میلیون بشکه در روز رسید که نسبت به ۵.۰۳ میلیون تن سال قبل، ۴۰ درصد افزایش داشته است.
برای کل سال ۲۰۱۸ میلادی، واردات نفت از روسیه به ۷۱.۴۹ میلیون تن رسید که معادل ۱.۴۳ میلیون بشکه در روز است و نسبت به ۵۹.۷ میلیون تن در سال ۲۰۱۷ میلادی، با ۱۹.۷ درصد رشد مواجه شده است.
تقاضای نفت خام روسیه، با افزایش ورودی پالایشگاههای نفت خام چین تقویت شد که استفاده از نفت خام روسیه با درجه ایاسپیاو را ترجیح میدهند؛ این درحالی بود که فشارهای سیاسی و ژئوپولیتیکی باعث کاهش واردات نفت از کشورهایی مانند ایران و ونزوئلا شده است.
روسنفت به عنوان غول صنعت نفت روسیه، با بستن قراردادهای بلندمدت با شرکتهای نفتی دولتی بزرگی مانند پتروچاینا و چمچاینا، فروش نفت خام با درجه ایاسپیاوی، خود را تقویت کرده است.
دومین صادرکننده بزرگ نفت به چین، عربستان سعودی بود که در ماه دسامبر، ۶.۹۷ میلیون تن یا ۱.۶۴ میلیون بشکه در روز، نفت به چین وارد کرده بود؛ این نشاندهنده افزایشی ۴۸ درصدی نسبت به واردات ۴.۷۱ میلیون تنی، در دسامبر گذشته است.
در کل سال ۲۰۱۸ میلادی، بزرگترین صادرکننده اوپک، صادرات خود به چین را ۸.۷ درصد افزایش داد و آن را به ۵۶.۷۳ میلیون تن یا ۱.۱۳۵ میلیون بشکه در روز رساند؛ این به معنای آن است که فاصله پیشتازی صادرات روسیه نسبت به عربستان، در سال ۲۰۱۸ میلادی، دو برابر شده و به ۲۹۵۰۰۰ بشکه در روز رسیده؛ این درحالی است که در سال ۲۰۱۷ میلادی نیز، روسیه ۱۵۰۰۰۰ بشکه در روز، بیشتر از عربستان، نفت به چین صادر میکرد.
صادرات نفت آمریکا به چین، تحت تاثیر جنگ تجاری در ماه دسامبر به صفر رسید، اما برای کل سال ۲۰۱۸ میلادی، با ۲۴.۸ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۱۷ به ۲۴۵۶۱۶ بشکه در روز رسید.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.