آمارها نشان می دهد که از هر 32 زایمان یکی از آنها با دوقلوزایی همراه می شود. از این رو این احتمال در مورد هر خانمی وجود دارد که فرزندانش دوقلو شوند. با وجود اینکه خانم ها تحت نظر پزشکان مراقبت های بارداری را دنبال می کنند اما این احتمال هم وجود دارد که از بعضی خطرات آگاهی نداشته باشند. پس بهتر است خانم ها در مورد خطرات بارداری دوقلو اطلاعات بیشتری داشته باشند و اگر با چنین شرایطی روبرو شدند ضمن دنبال کردن توصیه ها پزشکان، با رعایت نکات و انجام آزمایش های مورد نیاز از بروز این خطرات پیگیری کنند.
خطر زایمان زودرس در بارداری دوقلو و چند قلو
هر چند خانمهایی که بارداری دوقلو و چندقلو را تجربه می کنند در اکثر موارد کودکانی سالم به دنیا می آورند، اما بارداری چندقلو "پر خطر" تلقی می شود. در واقع هر چقدر تعداد جنین ها بیشتر باشند، احتمال بروز عوارض نیز در شما بیشتر خواهد بود. بزرگترین خطر زایمان زودرس است که احتمال بروز مشکلات جسمی را افزایش می دهد.
آمارها نشان می دهد در حدود 60% از کسانی که دوقلو حامله هستند و 90% از کسانی که سه قلو حامله هستند، زایمان زودرس دارند؛ بدین معنا که ممکن است نوزادشان قبل از هفته 37 بارداری به دنیا بیاید.
مشکلات زایمان زودرس
نوزادانی که زودتر از موعد به دنیا می آیند ممکن است هنوز برای زندگی در دنیای خارج از رحم بطور کامل آمادگی نداشته باشند. ریه، مغز و دیگر اندامهای آنها ممکن است به طور کامل رشد نکرده باشد، سیستم ایمنی آنها نیز ممکن است برای مبارزه با عفونتها آماده نباشد. ناتوانی در مکیدن و شیرخوردن هم مشکل دیگری است که این نوزادان با آن روبرو می شوند. در واقع هر چقدر که نوزاد زودتر به دنیا آمده باشد خطرات بیشتری زندگی او را تهدید می کنند. نوزادانی که قبل از هفته بیست و هشتم به دنیا می آیند نیازمند مراقبت های ویژه پزشکی هستند و ممکن است با مشکلاتی جدی روبرو شوند.
کاهش خطرات زایمان زودرس
اگر علائم زایمان قبل از 34 هفتگی شروع شود پزشک متخصص و تیم پزشکی ممکن است بتوانند زایمان را چند روز به تاخیر بیندازد. پزشک معالج شما در این زمان از کورتیکواسترویید استفاده می کند. این داروها به ریه ها و سایر اندامهای جنین کمک می کنند تا سریعتر رشد کرده و در نتیجه احتمال زنده ماندن و سلامت نوزاد را افزایش دهند.