به گزارش «تابناک»، حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در گفت وگویی با وبسایت «دیدهبان ایران» از آغاز سفرهای استانی علی لاریجانی برای انتخابات 1400 خبر داده است. آنچه در ادامه میخوانید مشروح گفتوگوی «اعتماد» با بهروز نعمتی، دبیرکل حزب رفاه ملت و البته از جمله چهرههای سیاسی نزدیک به علی لاریجانی است.
نعمتی البته آغاز فعالیتهای انتخاباتی رییس مجلس را تکذیب کرده و گفته باتوجه به مسوولیت لاریجانی به عنوان ریاست یکی از قوای سهگانه، سفرهای استانی و برگزاری جلسات متعدد کاملا طبیعی است اما برخی نکات دیگر در این گفت وگو ازجمله رابطه سیاسی حزب «رفاه ملت ایران» با برخی احزاب اصلاحطلب و میانهرو همچون «کارگزاران سازندگی» و «اعتدال و توسعه» و البته ارتباط این حزب با کلیت جریان اصولگرایی احتمالا برای مخاطبان جالب خواهد بود.
از مهرماه امسال که حزب رفاه به دبیرکلی شما رسما فعالیت خود را آغاز کرده است، چه اقداماتی انجام دادهاید؟
در این مدت، دوستان در حزب رفاه، برای فعال کردن استانها و دفاتر استانی حزب برنامهریزیهایی انجام داده و اقداماتی نیز در این راستا انجام دادهاند. البته هنوز این پروسه تکمیل نشده اما دوستان در حال گزینش افراد متقاضی همکاری با حزب در سراسر کشور هستند. در واقع در حال حاضر مصاحبه با این افراد متقاضی و بحثهای درونحزبی در حال پیگیری است تا ببینیم در آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد و چگونه پیش خواهیم رفت.
دفاتر استانی حزب در کدام استانها فعال شدهاند؟
ببینید اقداماتی در دفتر امور استانهای حزب انجام شده و اقداماتی نیز در حال انجام است. اما درباره اینکه کار راهاندازی دفاتر استانی دقیقا در کدام استانها به اتمام رسیده، اطلاعات دقیقی ندارم و بهتر است این موضوع توسط سخنگوی حزب، آقای سیدشریف حسینی یا مسوولان امور استانهای حزب مطرح شود. با این حال تا جایی که در خاطر دارم اقداماتی برای تاسیس دفاتر استانی در استانهای فارس، اصفهان، خراسان، کرمانشاه، همدان، سمنان، مازندران و چند استان دیگر در دست انجام است.
جلسه آخر حزب رفاه چه زمانی برگزار شده است؟
دو هفته قبل برگزار شد.
احیانا علی لاریجانی، رییس مجلس هم در این جلسات شرکت میکند؟
آقای لاریجانی؟! خیر! آقای لاریجانی عضو حزب رفاه نیست.
برنامههای کوتاهمدت و میانمدت شما در حزب رفاه چیست؟ احیانا برنامهای برای انتخابات مجلس یازدهم در اسفند سال 98 دارید؟
کاملا طبیعی است کسانی که در احزاب فعالیت میکنند و بهطور کلی پیگیر فعالیتهای حزبی هستند، شاید برنامههایی برای انتخابات مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان، شوراها یا ریاستجمهوری داشته باشند. اگر غیر این باشد، عجیب است. پس افراد حزب تشکیل میدهند که چهکار کنند؟!
همینطور است. احزاب باید برای انتخابات برنامه داشته باشند و کار انتخاباتی کنند اما یک کار دیگری هم احزاب انجام میدهند که البته در ایران چندان جدی گرفته نمیشود. اینکه برنامهها و راهکارهایی برای اداره بهتر کشور تهیه میکنند و به دستگاههای مختلف پیشنهاد میدهند. احیانا شما در این راستا اقدامی داشتهاید؟!
ما هم در این راستا فعالیتهایی داریم. هماکنون کمیته سیاسی حزب رفاه اقداماتی انجام داده و کارهایی در این خصوص در دست انجام است. اتفاقا در این چند ماه اقدامات و کارهایی از این دست از طریق همین کمیته سیاسی حزب به انجام هم رسیده اما به هر دلیل، این اقدامات را رسانهای نکردیم. درواقع از آنجا که هدفمان حل مشکلات است، ترجیح دادیم از رسانهای کردن این اقدامات پرهیز کنیم.
بهتازگی خبری درخصوص شرکت حدود 50 حزب اصولگرا در جلسه جامعه روحانیت مبارز منتشر شد که به گفته برخی حضار گویا این احزاب شامل حزبهای عضو جبهه ایستادگی، جبهه پیروان خط امام و رهبری و همچنین احزاب مستقل بودند. احیانا شما هم در این جلسه یا جلساتی از این دست شرکت میکنید؟
خیر! ما هیچ ارتباطی با این تشکیلات نداریم.
با جمنا چطور؟!
خیر! فعالیت ما در راستای تداوم همان ائتلاف انتخابات سال 92 و 94 است که انشاءالله ادامه خواهد داشت.
با شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان چطور؟! آیا تاکنون با این شورای عالی که تشکیلات مرکزی و انتخاباتی جریان اصلاحات است، دیدار یا جلسهای داشتهاید؟
به هر حال مذاکرات و بحث و گفت وگو که البته جریان دارد اما بهصورت تشکیلاتی اقدامی انجام نشده است.
البته شما بارها، ازجمله در همین مصاحبه، در پاسخ به پرسشی درباره حضور علی لاریجانی در جلسات حزب رفاه تاکید کردید که ایشان عضو حزب رفاه نیست و طبیعتا در جلسات هم شرکت نمیکند اما به هر حال قرابت سیاسی شما و دیگر اعضای حزب به آقای لاریجانی قابل کتمان نیست. حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران همین دیروز از آغاز سفرهای استانی لاریجانی برای حضور در انتخابات 1400 سخن گفته است. شما اطلاعی از این موضوع دارید؟!
آقای لاریجانی رییس قوه است. ایشان رییس قوه مقننه کشور هستند و سفرهای استانی هم بخشی از کارشان است. همینطور که باید به عنوان رییس قوه مقننه در جلسات متعدد و مختلف حاضر شود.
یعنی میگویید این سفرها و جلسات ارتباطی به انتخابات ندارند؟!
منظورتان انتخابات ریاستجمهوری 1400 است؟!
بله.
بعید میدانم ارتباطی باشد. الان هنوز خیلی زود است که کسی بخواهد وارد فضای انتخابات 1400 شود.
چنانچه مستحضرید کارگزاران در مقاطعی ازجمله انتخابات هیاترییسه مجلس، بهصراحت از آقای لاریجانی در مقابل عارف حمایت کرد. آیا فکر نمیکنید باتوجه به اینکه آقای مرعشی بهنحوی نماینده طیف اصلاحطلب در حزب کارگزاران است، بنا داشته با طرح این موضوع به تعبیری گزینه لاریجانی برای انتخابات را بسوزاند؟!
بعید میدانم. البته من عضو حزب کارگزاران نیستم.
تحلیلتان درباره صحبت اخیر مرعشی چیست؟
آقای مرعشی انسان بزرگی است.
نظرتان درباره پیشبینیهای سیاسی مرعشی چیست؟!
دوستش دارم! پیشبینیهای آقای مرعشی هم همیشه با ما همراه بوده است.
منظورم این است که آیا ممکن است این چند حزب نیز بتوانند تشکیلات یا جبههای سیاسی شبیه به آنچه در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان یا جمنا میبینیم، برای نمایندگی از جریان اعتدال تشکیل دهند؟
ببینید، من فکر میکنم یک توافق نانوشتهای میان این چند حزب و مجموعهای که از آنها نام بردید، وجود دارد. البته بهصورت تشکیلاتی و رسمی هنوز اقدامی صورت نگرفته است اما اتفاقا در گذشته بعضا بحثها و مذاکراتی با برخی افراد در این احزاب و تشکلها انجام شده و ممکن است باز هم انجام شود.
آیا هماکنون در حال مذاکره از طریق رسانهها هستید؟
نه! نه!
یعنی به طور مثال قبلا صحبتهایی با اعضای حزب کارگزاران داشتهاید؟!
با آقای کرباسچی که نه. اما با بعضی از دیگر دوستان در این حزب صحبتهایی داشتیم.
فکر میکنید مثلا اگر احزابی همچون کارگزاران، اعتدال و توسعه، رفاه شما و چند حزب اینچنین، بخشی از جریان اصلاحات و بخشی هم از جناح اصولگرا جدا شوند و راسا برای تشکیل نهادی مستقل برای حرکت جبههای اقدام کنند، لزوما ضربهای به 2 جناح کلاسیک خواهد زد؟!
ببینید، بحث من اصلا این نیست که باید جدا شویم یا اگر چنین شود، چه کسی ضربه خواهد خورد، حرف ما این است که عقلانیت باید بر اداره کشور حاکم شود. در این رابطه نیز فکر میکنم در چند انتخابات اخیر، چه در انتخابات سال 92 و دور نخست ریاستجمهوری آقای روحانی، چه در انتخابات اسفند 94 که مربوط به مجلس دهم بود و چه در انتخابات اردیبهشت 96 یعنی دور دوم ریاستجمهوری روحانی و شورای شهر پنجم درمجموع خوب عمل شد. البته ممکن است برخی کاستیها نیز وجود داشته باشد و گلهمندیهای بسیاری مثلاً از عملکرد دولت دوم روحانی وجود داشته باشد که ما هم گلهمندیم اما در کل، برآیند کلی مثبت بوده و ما نباید این برآیند مثبت را فراموش کنیم.
یعنی شما هم با این تیپ انتقادهایی که بعضا اصلاحطلبان نسبت به عملکرد دولت روحانی وارد میکنند، همراه هستید؟
جامعه باید زنده و پویا باشد. من فکر میکنم بخشی از این انتقادها به دولت کاملا وارد است و ما هم چنین نظری داریم. این مساله چه اشکالی دارد؟!
منظورم این است که با این حساب، تفاوت شما و این گروه از اصلاحطلبان در چیست؟
تفاوت که داریم. بالاخره ما در برخی روشها و بعضی موضوعهای سیاسی و غیرسیاسی با یکدیگر متفاوت هستیم.
برداشتم این است که شما و دوستانتان در حزب رفاه در برخی روشها مثلا با حزب اصلاحطلبی همچون اتحاد تفاوتنظر دارید. در همین مسائل، به عنوان مثال به اعتدال و توسعه نزدیکتر هستید؟!
ببینید اگر با حزب اعتدال و توسعه کاملا همفکر بودیم و یک اعتقاد مشترک داشتیم، طبیعتا بهطور مشترک با آنها یک حزب تشکیل میدادیم یا در همان حزبی که این دوستان در آن فعالند، همکاری میکردیم اما به هر حال در برخی مسائل و موضوعات با یکدیگر فاصله داریم.
اتفاقا کاظم جلالی زمانی عضو اعتدال و توسعه بوده و از این حزب جدا شده است. در حال حاضر کاظم جلالی هم در حزب رفاه عضویت ندارد؟
خیر!
احیانا این یک تاکتیک و تفاهمی نانوشته نیست که مثلا چهرههایی همچون لاریجانی و جلالی رسما با حزب رفاه همراه نباشند اما در عمل کنار شما فعالیت کنند یا اینکه واقعا تمایل نداشتند با حزب رفاه همکاری کنند؟
نمیدانم. در این رابطه باید از خود آقایان لاریجانی و جلالی سوال کنید.
اما به هر حال تعامل سیاسی شما با آنها تداوم دارد؟
بله! راستش اگر یک روز با آقای جلالی مذاکره نکنیم، احتمالا آن روز، روز خوبی نخواهد بود.
منظورم این است که آیا آن همکاری تشکیلاتی که در گذشته داشتید را همچنان مثلا در فراکسیون مستقلین ولایی ادامه میدهید؟
بله. کاملا!
فراکسیون مستقلین چه نسبتی با رفاه دارد؟!
بعضی از اعضای فراکسیون عضو حزب هم هستند و بعضی نه.
حزب رفاه تا چند سال به فعالیت خود ادامه دهد؟!
انشاءالله تا سالهای سال.
ممکن است افرادی در ادامه راه به شما بپیوندند؟!
ببینید به هر حال رفاه، یک حزب متشکل است و افراد بسیاری در این حزب فعالیت میکنند و زحمت میکشند. من هم یک عضو کوچک در این حزب هستم.
بله، دبیرکل حزب هستید.
دبیرکلی هم که با نظر لطف دوستان محقق شده است. بحثم این است که اصلا اینطور نبوده که ما بخواهیم بالاجبار این پروژه را به انجام برسانیم.
متوجهم. بحث اجبار که نیست. منظور این است که شما اصرار بر تشکیل حزب داشتید و اگر احیانا در میانه راه، برخی دوستانتان توصیهای داشتند که مثلا در شرایط فعلی فرصت مناسبی برای این کار نیست، شما بعد از اینکه چند سال صبر کردید، درنهایت تصمیمتان را عملی کردید.
نه اینطور نیست. هیچگونه توصیه منفی در این رابطه به بنده نشده است.