مذاکرات کارشناسی ایران و سه کشور اروپایی درباره اینستکس، فعال شدن سامانه دفاع موشکی «اس-۳۰۰» در سوریه، سفر قریبالوقوع عمران خان به تهران و نشست طالبان و نمایندگانی از افغانستان در مسکو، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به پیام معنادار امیر کویت خطاب به پادشاه عربستان نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ فرستاده صباح الاحمد الجابر الصباح امیر کویت برای رساندن پیام وی به سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان عازم این کشور شد.
رسانه های عربی اشاره ای به مضمون این پیام نکرده اند؛ اما شایان ذکر است که امیر کویت تنها یک روز بعد از سفر تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر به کویت این پیام را برای پادشاه عربستان فرستاده است.
در دیدارهای امیر قطر در کویت در خصوص مسائل مورد توجه دو طرف و آخرین تحولات منطقه رایزنی شد. اکنون روابط میان قطر و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس متشنج است.
مذاکرات کارشناسی ایران و سه کشور اروپایی درباره اینستکس
عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه کشورمان در گفتوگو با مقامات فرانسوی در خصوص انجام مذاکرات تیمهای کارشناسی ایران و اروپا به منظور طراحی جزئیات اجرایی اینستکس و سازوکارهای آن رایزنی کرد.
در گفت وگوی عراقچی با مقامات فرانسوی مقرر شد، مذاکرات کارشناسی ایران و سه کشور مؤسس اینستکس به منظور طراحی جزئیات اجرایی آن در اسرع وقت در پاریس برگزار شود.
فعال شدن سامانه دفاع موشکی «اس-۳۰۰» در سوریه
به نوشته «جروزالم پست»، تصاویر شرکت ماهوارهای اسرائیلی «ImageSat» از فعال شدن سه سامانه از چهار سامانه موشکی اس-300 در«مصیاف» در شمال غربی سوریه حکایت دارد، در حالی که یکی از این پرتابگرها نیز استتار شده است.
این شرکت در ارزیابی خود از این تصاویر اعلام کرده که نصب این پرتابگرها به خاطر تنش منطقهای، نشان دهنده افزایش سطح عملیاتی و هشیاری آنهاست.
بنا بر این گزارش، روسیه پرتابگر، رادار و خودروی فرماندهی و کنترل این سامانه موشکی پیشرفته را اوائل ماه اکتبر (مهر) و در واکنش به سقوط یک فروند هواپیمای تجسسی خود در قلمروی هوایی سوریه در جریان حمله صهیونیستها به سوریه ارسال کرد.
روسیه همچنین اعلام کرده، دستگاههای جنگال را برای مقابله با ناوبری ماهوارهای، سامانههای راداری و شنود دشمن در سواحل سوریه نصب میکند.
سامانه پیشرفته اس-300 ارتقای عمدهای را به پدافند هوایی سوریه خواهد داد و تهدیدی علیه جنگندههای صهیونیستی در مأموریتهاست، زیرا این سامانه دفاع موشکی دوربرد میتواند موشکهای بالستیک و هواپیماها را در فاصله 300 کیلومتری هدف گیرد.
رادار تعاملی این سامانه پیشرفته موشکی میتواند همزمان دوازده موشک هدایت شونده را به سوی اهداف پرتاب کند.
سفر قریبالوقوع عمران خان به تهران
«قاسمخان سوری» معاون رئیس مجلس ملی پاکستان در دیدار با «محمد رفیعی» سرکنسول ایران در کویته از سفر قریب الوقوع عمرانخان به تهران خبر داد.
وی افزود: نمیتوان زمان دقیق سفر نخست وزیر پاکستان به ایران را تعیین کند اما این سفر قطعی است.
سوری در ادامه این دیدار تأکید کرد: دولت پاکستان به دنبال گسترش روابط خوب با کشورهای همسایه به ویژه ایران است. پاکستان و ایران با چالشهای مشترک مواجه هستند؛ بنابراین، باید برای حل این مشکلات باید همکاری بیشتری با یکدیگر داشته باشند.
معاون رئیس مجلس پاکستان گفت: برای تجارت آزاد با ایران واد عمل شدهایم و به زودی نتایج آن مشخص خواهد شد.
وی بر بانکداری آزاد و افتتاح شعب مشترک بانکی بین پاکستان و ایران تأکید کرد و خواهان گسترش روابط اقتصادی بین دو کشور شد.
سوری اظهار داشت: فرهنگ مردم بلوچستان پاکستان و سیستان و بلوچستان ایران مشترک است؛ بنابراین، خواهان روابط خوب مردم محلی دو کشور هستیم. تمام تلاش خود را برای تأمین امنیت زائرانی که عازم ایران هستند به کار بردهایم و از اقدامات مقامات ایرانی برای رسیدگی به زوار در آن طرف مرز تشکر میکنیم.
سرکنسول ایران نیز در این دیدار گفت: از دولت جدید پاکستان توقعات زیادی داریم و خواهان بازبینی روابط دو کشور هستیم. در گذشته قراردادهای همکاری زیادی با پاکستان داشتیم اما نیازمند اقدامات عملی در این زمینه هستیم.
رفیعی اطمینان داد که تحریمها هیچ تأثیری روی روابط بانکی و تجارت آزاد با پاکستان ندارد.
نشست طالبان و نمایندگانی از افغانستان در مسکو
رئیس جمهوری سابق افغانستان از نشست بین افغانها که روز سه شنبه در مسکو آغاز شده، استقبال کرد.
حامد کرزای، رئیس جمهوری سابق افغانستان ـ که ریاست نشستی غیرعلنی را به عنوان بخشی از این کنفرانس در مسکو بر عهده داشت ـ گفت: این یک نشست خوب بود و ما بعداً در یک نشست رسمی هم شرکت میکنیم.
کنفرانس مذکور با حضور سیاستمداران افغان و طالبان درباره سازش در این کشور سه شنبه و امروز چهارشنبه در مسکو در حال برگزاری است.
وزارت خارجه روسیه به خبرگزاری اسپوتنیک گفته بود، این کنفرانس از سوی اتباع افغان ساکن روسیه برگزار شده و بخشی از فرمت مسکو برای روند مذاکرات صلح در افغانستان نیست.
غلام محمد جلال، یکی از سازمان دهندگان این نشست گفت، نمایندگان رسمی از دولت کابل در این نشست شرکت ندارند.
وی ادامه داد: مقامهای رسمی دولت کابل در این نشست حضور ندارند. حدود ۹۰ نفر که ۱۰ تا ۱۲ تن از آنها از طالبان هستند در این نشست در مسکو حضور دارند.
عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان روز گذشته در یک بیانیه خطاب به مردم، از سیاسیون این کشور خواست اجازه ندهند طالبان از اختلافات میان آنها و حکومت استفاده کنند و بار دیگر امارت اسلامیشان را به افغانستان تحمیل کنند.
در نشست مسکو حامد کرزای، رئیس جمهوری پیشین افغانستان، حنیف اتمر، مشاور پیشین امنیت ملی افغانستان و از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، عطامحمد نور، رئیس اجرایی حزب جمعیت اسلامی افغانستان و برخی چهرههای سیاسی دیگر نیز شرکت دارند.
طالبان با وجود درخواستهای مکرر حکومت افغانستان، تاکنون حاضر به گفتوگو با نمایندگان دولت نشده اما گفته پیش از این نیز با مردم و احزاب افغانستان گفتوگو کرده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.