رئیس کل بانک مرکزی در دولت احمدی‌نژاد در گفت وگو با «تابناک»؛

بدهکاران حساب خود را تسویه کنند؛ خبری از جریمه نخواهد بود

گویا همه راه‌ها برای برخورد با بدهکاران بانکی به بن بست رسیده و اکنون نمایندگان مجلس به فکر راهکاری هستند تا به جای تنبیه، از حربه تشویق برای این افراد استفاده کنند تا شاید بتوانند بخشی از مبالغی را که در اختیارشان است، وصول کنند. اما برخی نمایندگان مجلس و اقتصاددان ها، این روش را به ضرر افراد خوش حساب می‌دانند و می‌گویند با این کار، افراد خوش حساب سرخورده و در عوض بدهکاران بانکی گستاخ‌تر خواهند شد.
کد خبر: ۸۷۸۱۴۴
|
۲۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۳ 14 February 2019
|
16064 بازدید
|

سال ۱۳۸۵ بود؛ محمود احمدی نژاد در سفر استانی به اطراف تهران، مهلتی پانزده روزه به بدهکاران بانکی داد تا بدهی هایشان را تسویه کنند. وی تهدید کرد، در غیر این صورت، اسامی آن‌ها را فاش خواهد کرد.

وی گفته بود: «به مفسدان اقتصادی که با رابطه‎بازی، وام‌های میلیاردی از بانک‌ها گرفته اند، فقط ۱۵ روز وقت می دهم تا حساب خود را با آن بانک‌ها تسویه کنند؛ در غیر این صورت، اسامی آنان را برای ملت ایران افشا خواهم کرد.»

به گزارش «تابناک»؛ اکنون حدود دوازده سال از روزی که رئیس جمهور سابق ایران وعده داد، نام مفسدان اقتصادی که وام‌های میلیاردی گرفته‌اند و تسویه نکرده اند را افشا می‌کند، می‌گذرد، اما هنوز افکار عمومی بخش بزرگی از بدهکاران بزرگ بانکی را نشناخته است.

البته سال گذشته محمود صادقی، نماینده مردم تهران، نام چند بدهکار بانک خصوصی را منتشر کرد، ولی پس از آن دیگر هیچ نامی از هیچ بدهکاری در هیچ کجای دیگر برده نشد؛ هرچند معرفی بدهکاران بانکی هم اعتبار چندانی ندارد و هیچ بازدارندگی برای اشخاص ایجاد نمی‌کند.

به هر حال، گویا همه راه ها برای برخورد با بدهکاران بانکی به بن بست رسیده و اکنون نمایندگان مجلس به فکر راهکاری هستند تا به جای تنبیه، از حربه تشویق برای این افراد استفاده کنند تا شاید بتوانند بخشی از مبالغی را که در اختیارشان است، وصول کنند.

به همین منظور در هفته‌های گذشته، کمیسیون تلفیق مجلس تصویب کرد: به منظور تشویق تولیدکنندگان و تسویه مطالبات بانک‌ها و مؤسسات مالی، چنانچه مشتریان بدهی خود را از تاریخ سررسید تا پایان شهریور ۹۷ تسویه کنند، بانک‌ها و مؤسسات مالی و بانکی مکلفند اصل و سود خود را مطابق قرارداد اولیه و بدون احتساب جریمه دریافت و تسویه کنند.

برخی از نمایندگان مجلس و اقتصاددان ها، اما این روش را به ضرر افراد خوش حساب می‌دانند و می گویند با این کار، افراد خوش حساب سرخورده و در عوض بدهکاران بانکی گستاخ‌تر خواهند شد و دیگر این افراد تمایلی برای پرداخت بدهی‌های خود به بانک‌ها نخواهند داشت.

اما این تنها اقدام مجلس در خصوص افراد بدهکار نیست و گویا آپشن‌های دیگری نیز برای افراد بدهکار در نظر گرفته شده تا این افراد با خیال آسوده، سرمایه‌هایی که دارند، به کار گیرند.

محمود بهمنی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و رئیس اسبق بانک مرکزی در دولت احمدی نژاد و طراح یکی از این طرح‌های بانکی در گفت وگو با تابناک در خصوص طرح پیشنهادی خود برای بخشش جرایم بانکی اظهار داشت: به رئیس مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داده شده که افراد زیادی به بانک‌ها بدهکارند که از مدت هاست تسویه حساب نکرده اند.

وی ادامه داد: قرار بود بدهی‌های این افراد تا شهریور ۹۶ تسویه شود، ولی به هر دلیل نتوانسته اند این کار را انجام دهند؛ بنابراین، اگر تا پایان ۹۷ تسویه شود، کل جرایم ۶ درصد را می بخشیم و سود محاسبه شده از جرایم نیز بخشیده می شود؛ به عبارت دیگر، از جریمه سود دریافت نمی شود. البته این کار از نظر فقهی نیز شبهه ربوی دارد و برای همین خواستیم تا نرخ سود ساده محاسبه شود و بتوانیم این مبالغ را از این افراد دریافت کنیم.

وی در پاسخ به این که آیا این کار باعث تشویق بدهکاران نمی‌شود، گفت: شرایط اقتصادی ما در حالت خاصی قرار دارد و الان به گونه‌ای است که باید به واحد‌های تولید کمک کرد، چون اگر از این واحد‌ها حمایت نشود، باعت ورشکستگی آن‌ها خواهد شد. البته راهکار‌های دیگر هم وجود دارد؛ از جمله اینکه دولت نرخ سود تسهیلات را کاهش داد، ولی این هم درست نیست که از سود، سود دریافت شود؛ این یعنی ربا و ربا اگر در کابین (مهریه) زن هم باشد، باید باز گردانده شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۵۱
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
متاسفانه اقای روحانی و مسئولان فقط بدنبال امروز را به فردا رساندن هستند. همان کاری که مادورو در ونزویلا کرد و نتیجه را داریم در اقتصاد ونزویلا می بینیم. همش شعار ولی کمک از منابع غیر واقعی بانک مرکزی یعنی انتشار نقدینگی برای سرپا نگه داشتن ظاهری موسسات تا بن دندان ورشکسته و فاسد مانند خودرو سازان دولتی و بانکهای خصوصی و کارخانه هایی مانند سیمان و فولاد و..که نه تنها حاضر نیستند بدهی بانکی خود را بپردازند بلکه دوباره با لابی از بانک مرکزی اعتبارات در حد تریلیاردی می گیرند با این فرمون مستقیم سال 98 سال انفجار نقدینگی به بالای 2500 هزار هزار میلیارد تومن خواهد بود و با توجه به کاهش میزان فروش نفت درامد ارزی کشوی به زیر 70 میلیارد خواهد رسید و دلار بالای 50 هزار تومنی و پراید 150 میلیونی و تورم 150 درصدی طبیعی ترین نتیجه این سیاست امروز را به فردا رساندن دولت اقای روحانی خواهد بود.
پاسخ ها
مهدی
| Germany |
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
این یک معضل نظام است وهمه در آن سهیم هستند،گناه را به گردن روحانی انداختن چون در دو.لت احمدی نژاد و قبل از آن این وام ها داده شده است ،رعایت عدالت نیست.
آقای روحانی برای عملیات دولت خویش مسئول است ،اگر نهاد های دیگر در کارهایش دخالت نکنند .
و همه می دانند که ظعف روحانی در بی قدرتی اش است و حاظر نیست در این مورد هم با مردم رک و راست سخن بگویند.
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
اقا مهدی من و شما هم جای اقای روحانی بودیم یا هر کس دیگری جای اقای روحانی بود نمی توانست کار کند یا نمی گذاشتند کار کند. ولی تفاوت من با اقای روحانی این است که مانند ایشان همان روز قبل از کاندیداتوری با فضای سیاست ایران اشنا نشدم! با اینکه شغل سیاسی برای چهل سال ندارم ولی می دانستم که به این راحتی و صراحت نمی شود وعده هایی داد که اصولا امکان اجرا ان را ندارم بنابراین صادقانه از کاندید شدن خودداری کردم . شغل ریاست جمهوری یا وزارت برای من یک پیشرفت شغلی و رفاهی برای خانواده گسترده خود از برادر تا داماد و پدر داماد و برادر و خواهر زاده ها در وین و نیو یورک و گرفتن دلار 4200 تومنی برای واردات موز و فروختن به 13 هزرا تومن نبود و نیست. ریاست جمهوری یک عهد و مسئولیت تاریخی با یک ملت است و نیاز به شجاعت و فدارکاری و از خود گذشتگی دارد. مقابله با مافیای اقتصادی که در خیلی جاها هست و ابتدا بازار را به اسم حمایت از تولید ملی انحصار می کنند و بعد میگن قیمت بازار و حاشیه بازار برای قیمت گذاری مثلا ماشین و فولاد و پتروشیمی و.. باید تعیین بشود نیاز به شجاعت دارد. به هر حال اقای روحانی یا ظریف ریاست جمهوری یا وزارت را با پیشرفت شغلی اشتباه گرفتند و مانند یک کارمند می گن وعده می دهیم و اگر نشد 180 درجه خلاف وعده نامه نگاری می کنیم و تقصیر دیگران می اندازیم و چهار سال و هشت سال را سپری می کنیم همانطور که از مترجمی ساعتی سفارت و بدون انجام خدمت سربازی شدیم قهرمان ملی و امیر کبیر برای رفع همه تحریمها در یکروز! مظلوم امیر کبیر که جان خود را برای مسئولیت تاریخی داد که باید با چنین افرادی قیاس شود.
ناشناس
| Thailand |
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
محبت بفرمائید از یورش چهل ساله به ارزش پول ملی، جیب، حساب، سفره، قوت لایموت مردم و گلوی فقرا بخصوص کودکان در لوای چاپ دریا دریا اسکناس بدون پشتوانه و ساختن بازارهای سیاه ارزی برای همیشه خاتمه بدهید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
از مراجع بالای نظام درخواست کنید تا ورود پیدا کنند. از پایینی ها که تا حالا کاری برنیومده و فقط حرف زده اند.
سید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
برادر درست بخونه
دوازده سال پیش من و تو سرکاریم و امثال مثل شما دلشون به این دولت وآن دولت خوشه دوازده سال پیش شما با پول دولت خونه طلا دلار اصلآ اشغال میخریدی و نگه میداشتی الان چندبرابر شده بود حالا راضی میشدن همان اصل پول رو پس بگیرن نه داداش من مشکل جای دیگر است
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
دولتیها و مسئولان دولتی تصور می کنند خیلی زرنگ هستند و با بچه طرف هستند و در یک تبلیغات واقعا توهین کننده به شعور ملتی که به قول خود دولتیها چهار میلیون دانشجو دارد مثلا به جای استفاده از واحد تن در مورد گوشت وارداتی می گن ما داریم 10 میلیون کیلو گرم گوشت وارد می کنیم! 10 میلیون کیلوگرم یعنی ده هزار تن که تازه اگر اغراق نباشه می شه مصرف دو روز در ایران. اگه این جور هست ما هم از رسانه ها انتظار داریم عوض اینکه بنویسند پراید 45 میلیونی بنویسند پراید 450 میلیونی چون واحد رسمی پول ایران هم ریال است!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
همون برخوردی که با مردم عدی می کنند را با اینها بکنند. اگه یکی از مردم قسط وامش رو نده چی کار می کنند. اموالش رو ضبط می کنند. خونه رو که با وام گرفته حراج می کنند. خودش رو دستگیر می کنند. ضامنش رو می خواهند. کی اینها رو ضمانت کرده اونو بگیرید. رییس بانک همکاری کرده رییس بانک رو دستگیر کنید تا هیچ رییس بانکی دیگه از این کارها نکنه. خیلی ساده است اگه بخواهند حلش کنند.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
تازمانیگه دولت کسری بودجه دارد و بانکهای خصوصی در حال افزایش برداشت از بانک مرکزی هستند صحبت از هر گونه تثبیت قیمت دلار یا تورم فقط شوخی تلخ کارشناسی است و برای مقابله با کسری بودجه یا اضافه برداشت نامدیران بانکهای خصوصی و شرکتهای دولتی و تولیدی تنها باید قطع بودجه و بستن درهای انها را کرد که همه می دانیم غیر ممکن است که این دولت و اصولا دولتها در ایران به ان طرف بروند. پس رکوردهای نقدینگی جدید و در نتیجه رکوردهای قیمتی و تورم جدید در پیش است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
احتمالا بدهکاران آشنا هستند با دلار ۱۰۰۰ تومانی تسهیلا گرفتن با دلار ۱۲۰۰۰ تومانی باز پرداخت کنند. یعنی ۸درصد پولی را که گرفتند پس بدهند.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
مسبب اين اوضاع اقتصادي خود شما در زمان دولت احمدي نژاد ببعد هستيد و بايد هم سود و جرايم را حذف كنيد شايد توليدكنندگان بتوانند اصل وام را پرداخت كنند...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
اوناییکه وام رو دادن به اینا باید بیان جوابگو باشن!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
یه وام تپل دیگه بهشون بدن ... که بیان قبلی رو تسویه کنن .... وهمینطور تا آخرررررررررررررررررررر!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
عاشق راه حلهای مسئولین محترممون هستمممممممممممممممم!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
از فردا قسط هامو نمی‌دم ... بیفتن دنبالش
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
در مورد شما صادق نیست.
می افتی تو زندان و تمام. هستی ات هم مصادره میشود!
پرویز
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۵
بنده خدابلایی به سرت میارن که مرغهای اسمان به حالت گریه کنن ،اونهاژنهای خوبن که باهاشون کاری ندارن
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟