افشای برنامه مخفی آمریکا برای خرابکاری در برنامه موشکی ایران، کیفرخواست برای افسر نیروی هوایی آمریکا به جرم جاسوسی برای ایران، واکنش پمپئو به غیبت آلمان و فرانسه در نشست ضدایرانی ورشو و هشدار بسیاری از کشورها به آمریکا درباره ورشو، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به توییت جنجالی «جنگ با ایران» از سوی نتانیاهو و حذف آن نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ حساب کاربری «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم اسرائیل در توئیتر، پیامی را که خواستار «جنگ با ایران» شده بود، حذف کرد.
حساب کاربری نخستوزیری اسرائیل در توئیتر، ساعاتی قبلتر مدعی شده بود، بنیامین نتانیاهو قصد دارد برای پیشبرد «هدف مشترک جنگ با ایران» با سران کشورهای عربی دیدار کند.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی نوشت: «به نشستی با حضور شصت وزیر خارجه و سفرای کشورهای سراسر جهان علیه ایران میروم. مسأله مهم درباره این نشست که مخفی هم نیست، این است که نمایندگان کشورهای عربی نشستی علنی با اسرائیل برای پیشبرد منفعت مشترک جنگ با ایران برگزار میکنند.»
در حال حاضر، این توئیت حذف شده و به جای عبارت «جنگ با ایران»، «مبارزه با ایران» جایگزین شده است.
با این حال، خبرنگار آسوشیتدپرس در توییتی نوشت: آیا نتانیاهو واقعا گفته «جنگ» با ایران؟ من آنجا بودم و آن کلمه «milchama» = جنگ بود.
افشای برنامه مخفی آمریکا برای خرابکاری در برنامه موشکی ایران
یک روزنامه آمریکایی ادعا کرده، کاخ سفید برنامه مخفیانهای را که هدف آن خرابکاری در موشکها و راکتهای ایران است، سرعت بخشیده است.
مقامهای فعلی و سابق آمریکایی به نیویورکتایمز گفتهاند، این برنامه، بخشی از عملیات رو به گسترش آمریکا برای منزوی کردن اقتصاد ایران و اخلال در بخش نظامی این کشور است.
مقامهای مورد استناد نیویورکتایمز که ادعا شده در دوازده سال گذشته در پیشبرد این برنامه محرمانه نقش داشتهاند، میگویند اندازهگیری دقیق میزان موفقیت آن امکانپذیر نیست.
مطابق این گزارش، این برنامه در دوران «جورج دبلیو بوش»، رئیسجمهور اسبق آمریکا با هدف وارد کردن قطعات خراب به زنجیره تأمین بخش هوا ـ فضای ایران ایجاد شد. این برنامه در سالهای آغازین ریاستجمهوری «باراک اوباما»، رئیسجمهور سابق آمریکا فعال بود، اما سال ۲۰۱۷ که «مایک پامپئو» ریاست سیا را به عهده گرفت، کند شد. در آن زمان، پامپئو، منابع جدیدی به آن تزریق کرد.
نیویورکتایمز مدعی شده این عملیات خرابکارانه از طریق کشورها و شرکتهایی انجام میشوند که در تأمین تجهیزات برای عملیاتهای هوایی ـ فضایی ایران نقش دارند.
در دوران ریاستجمهوری جورج بوش پسر، دو برنامه خرابکارانه علیه ایران آغاز شده بود: یکی بر برنامه هستهای و دیگری بر برنامه موشکی ایران تمرکز داشت.
کیفرخواست برای افسر نیروی هوایی آمریکا به جرم جاسوسی برای ایران
روز چهارشنبه آمریکا «مونیکا ویت» یک افسر ضدجاسوسی سابق عضو نیروی هوایی این کشور را به جاسوسی برای ایران متهم کرد.
به گزارش تارنمای اطلاع رسانی وزارت دادگستری آمریکا، در کیفرخواست صادر شده، وی به همکاری در یک کارزار جاسوسی سایبری متهم است.
از جمله دیگر اتهامهای مطرح علیه او، «اشتراک اطلاعات مربوط به حوزه دفاع ملی آمریکا با ایرانیها»ست.
به ادعای وزارت دادگستری آمریکا، وی در سال 2013 به ایران پناهنده شده است.
خزانهداری آمریکا نیز روز چهارشنبه به همین بهانه، دو شرکت ایرانی را هدف تحریم قرار داد.
به ادعای این وزارتخانه، شرکت «نت پیگرد سماوات» که در فهرست تحریمهای آمریکا قرار گرفته، مقامهای فعلی و سابق این کشور را هدف کارزار سایبری قرار داده بوده است.
به گفته «استیون منوچین» وزیر خزانهداری آمریکا، سازمان «افق نو» نیز به دلیل حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هدف تحریم قرار گرفته است.
وی ادعا کرد: این شرکت میزبان کنفرانس های بین المللی بوده و شرایط را برای افسران اطلاعاتی ایران به منظور استخدام و جمع آوری اطلاعات از شرکت کنندگان خارجی فراهم میکرده است. این نخستین بار نیست که آمریکا چنین اتهامهایی را مطرح میکند.
پیشتر نیز دولت آمریکا در سایه نگرانی از حملات سایبری ـ که مدعی ارتباط آن با ایران است ـ دستوری فوقالعاده برای حراست از سامانههای اطلاعاتی فدرال این کشور صادر کرده بود.
واکنش پمپئو به غیبت آلمان و فرانسه در نشست ضدایرانی ورشو
وزیر خارجه آمریکا در توجیه عدم حضور همتایان آلمانی و فرانسوی در نشست ضدایرانی ورشو، از احترام به حق انتخاب آنها سخن گفت و مدعی شد، این نشست دستاورد مهمی برای خاورمیانه دارد.
این در حالی است که غیبت «هایکو ماس» و «ژان ایو لودریان» وزرای خارجه آلمان و فرانسه به عنوان دو قدرت مطرح اروپایی، تنشهای ناشی از خروج یکجانبه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از برجام را بیشازپیش، نمایان میکند.
از سوی دیگر، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از غائبین بزرگ این نشست دو روزه است.
البته پمپئو که پیش از عزیمت به ورشو، سفری به اسلواکی داشت، تلاش کرد تا غیبت چهرههای سرشناس اروپا از این نشست را به گونه ای توجیه کند.
وی در این باره گفت: وزرای خارجه برخی کشورها میآیند و برخی دیگر هم نمیآیند. حق انتخاب با خود آنهاست.
هشدار بسیاری از کشورها به آمریکا درباره ورشو
سه دیپلمات از کشورهای عضو ناتو به شبکه خبری انبیسی اعلام کردند، بسیاری از کشورها به آمریکا هشدار داده بودند در صورتی که کنفرانس ورشو فقط درباره ایران باشد در آن حضور نخواهند یافت.
چندی پیش، دولت ترامپ مجبور شد، تمرکز نشست ضدایرانی ورشو را از روی موضوع ایران برداشته و دیگر موضوعات از جمله طرح صلح خاورمیانه را در موضوعات این نشست قرار دهد.
یکی از دیپلماتهای خارجی گفته است: تردیدی نیست که ایده آنها از همان ابتدا داشتن کنفرانسی درباره ایران بود، اما سپس به خوبی درک کردند این موضوع امکان پذیر نیست، چون بسیاری از کشورها تمایلی به این موضوع ندارند؛ بنابراین، آنها این موضوع را تغییر دادند.
این در حالی است که بسیاری از کشورها مانند روسیه و چین و ترکیه در این نشست شرکت نمیکنند و بسیاری از کشورها نیز در سطح پایین در این نشست حضور خواهند یافت.