محکومیت سنگین کادرپزشکی در مرگ کودک گرگانی

کد خبر: ۸۷۹۸۶۵
|
۰۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۶ 20 February 2019
|
13008 بازدید
|
۸

پرونده مرگ غم انگیز دخترک 6 ساله گرگانی که پس از عمل جراحی لوزه جان باخته بود با محکومیت کادر درمانی بیمارستان بسته شد.

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه ایران، 13 اردیبهشت سال 95، «الینا»ی 6 ساله برای عمل لوزه به بیمارستان کودکان طالقانی گرگان رفت. جراحی چند ساعتی طول کشید اما وقتی دختر کوچولو را از اتاق بیرون آوردند، به‌دلیل درد شدید قفسه سینه و مشکلات تنفسی حال نامساعدی داشت. شرایط «الینا» لحظه به لحظه وخیم‌تر می‌شد تا حدی که پزشکان مجبور به انتقال دوباره او به اتاق عمل شدند. دخترک گرگانی پس از این جراحی به‌دلیل پارگی سینوس به کما رفت و چند روز بعد نیز دچار مرگ مغزی شد. جدال بین مرگ و زندگی 103 روز طول کشید تا اینکه سرانجام دختر کوچولو 23 مرداد روی تخت بیمارستان جان باخت.

والدین «الینا» که مدعی بودند دختر دلبندشان قربانی قصور کادر پزشکی و درمانی بیمارستان شده است، از آنها شکایت کردند. پرونده تشکیل و پزشک جراح، متخصص ریه، متخصص بیهوشی، مدیر و مسئول فنی بیمارستان و دو پرستار وقت در دادسرای گرگان تفهیم اتهام شدند.

محتویات پرونده، مدارک و سوابق مربوطه و نظریه کمیسیون پزشکی قانونی استان گلستان و نظریه کارشناسان هیأت بدوی، پس از چندین مرحله و شنیدن اظهارات عوامل درگیردر پرونده به طور جداگانه توسط هیأت کارشناسی تخصصی مورد بررسی قرار گرفت. براساس این مدارک پزشک جراح تبرئه و دیگر عوامل کادردرمانی بیمارستان مقصر شناخته شده و تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند. این پرونده پس از تکمیل تحقیقات و اعلام نظر هیأت تجدید نظر انتظامی نظام پزشکی استان گلستان برای رسیدگی به دادگاه کیفری ارسال شد.

اعتراض به رأی هیأت تجدید نظر

هیأت تجدید نظر انتظامی نظام پزشکی استان گلستان؛ دو پزشک متخصص بیمارستان طالقانی را هر کدام ۳۰ درصد و مسئول فنی شیفت شب بیمارستان ۲۰ درصد و دو پرستار دیگر این بیمارستان را نیز ۲۰ درصد در این حادثه مقصر شناخته بودکه طرفین به این رأی اعتراض کرده و پرونده بار دیگر مورد بررسی قرار گرفت.

جلسه کارشناسی هیأت عالی اواخر آبان امسال در تهران برگزار شد و اعضا پس از بررسی شواهد و مدارک و شنیدن اظهارات طرفین، متخصص بیهوشی را به علت پاره کردن سینوس و ایجاد مشکلات بعدی به میزان 50 درصد، فوق تخصص ریه کودکان را به علت مراقبت ناکافی و واگذاری کار به رزیدنت بی‌تجربه 20 درصد، دو پرستار وقت را به علت مراقبت ناکافی و بی‌توجهی به بیمار و مطلع نکردن به موقع پزشکان هر کدام به میزان 5 درصد و مدیر و مسئول فنی وقت را به خاطر نبود کنترل ریکاوری و استفاده از لوله‌های نامناسب به میزان 15 درصد مقصر شناختند.

با این نظریه پرونده برای تعیین حکم به شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان گلستان ارسال شد. قضات پس از بررسی مدارک و شواهد و شنیدن اظهارات طرفین، فوق تخصص ریه کودکان را به اتهام قصور در امر پزشکی منجر به فوت به میزان 30 درصد در ماه حرام و متخصص بیهوشی را به اتهام قصور منجر به فوت به ترتیب به پرداخت 20 درصد نصف دیه کامل با رعایت تغلیظ دیه (یک سوم 30 درصد نصف دیه کامل) و 50 درصد نصف دیه کامل با رعایت تغلیظ دیه از جنبه خصوصی و ارائه 1800 ساعت خدمات عمومی رایگان پزشکی در مدت سه سال (هفته‌ای سه روز و هر روز سه ساعت) به مددجویان نیازمند به‌عنوان مجازات جایگزین حبس از جنبه عمومی محکوم کردند. دو پرستار وقت نیز به پرداخت 5 درصد نصف دیه کامل با رعایت تغلیظ دیه و 5 میلیون تومان وجه نقد جایگزین هشت ماه حبس محکوم شدند. همچنین مدیر و مسئول فنی وقت بیمارستان نیز برای قصور 15 درصدی در ماه حرام تفهمیم اتهام شد و به پرداخت 15 درصد نصف دیه کامل با رعایت تغلیظ و دو سال حبس تعزیری و 1800 ساعت خدمات عمومی رایگان پزشکی به مددجویان نیازمند به‌عنوان مجازات جایگزین حبس محکوم شدند.

براساس رأی مستشاران شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان گلستان، دانشگاه علوم پزشکی گرگان مکلف است بر روند اجرای این احکام نظارت کرده و هر 6 ماه یک بار تصاویر و فیلم تهیه شده از نحوه اجرای احکام جایگزین حبس را به همراه گزارشی جامع به واحد اجرای احکام کیفری استان ارائه کند. بدین ترتیب با اعلام این رأی قطعی، پرونده مختومه اعلام شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۶
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۴۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
این مجازات ها که دیگر دخترک معصوم و زیبا و شیرین زبون پدر و مادر نمی شوند. بچه ای که با خون دل بزرگ شده بود رفت که رفت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
ای وای چقدر سنگین. آخه این چه حکمیه. آیا بچه این خانواده زنده خواهد شد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
ناراحت کننده بود ، متاسفانه در بعضی بیمارستانهای خصوصی هم قصور پزشکان باعث لطمات جبران ناپذیری به بیماران وارد میکنه نمونه اش پدر همسر من که با پای خودش راهی بیمارستان شد و الان دو نفر باید زیر بغلشو بگیرند که بتونه چند قدم راه بره...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
خدا رو شکر یک بار دیدیم کادر پزشکی مقصر شناخته بشن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
چرا نصف دیه !!!
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
خدا این کودک را رحمت کند و به خانوادش صبر بدهد
اما حکم صادره بنظر بنده منطقی و انسانی است
چون حبس یا برکنار کردن پزشک موجب خسارت به سایر بیماران می شود .
به هرحال این پزشکان سالهاست افراد زیادی را مداوا کرده و خواهند کرد .
و اشتباهات جزء لاینفک هر انسانی است .
نمی شود به خاطر اشتباهات غیر عمد و اندک ( مرگ یک بیمار در مقابل نجات صد ها بیمار) یک پزشک را برکنار یا حبس کرد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
البته در این موارد مجازات حبس بلحاظ اهمیت جان انسانها بایستی در نظر گرفته شود و تبدیل به مجازتهای جایگزین نشود تا افراد بدانند در مقابل قانون باید پاسخگو باشند
شهاب
|
Germany
|
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
خوب بچه معصوم چی بر میگرده اینجوری؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات