خطرناک بودن سرب در لوازم آرایشی واقعیت دارد؟

کد خبر: ۸۸۳۱۷۹
|
۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۲ 05 March 2019
|
20780 بازدید

صحبت‌ها درباره سرب موجود در لوازم آرایشی بخصوص رژ لب‌ها زیاد است. این روزها، حرف‌ها و زمزمه‌های بسیار زیادی مبنی بر وجود سرب در برخی محصولات آرایشی وجود دارد.

به گزارش مثبت سبز، بیشترین کشمکش بر سر رژ لب، بخصوص رژ لب‌های با ماندگاری بالا است. گفته می‌شود برای امتحان وجود سرب در رژ لب، میتوان از طلا یا نقره استفاده کرد. به این ترتیب که مقداری از رژ لب را بر روی دستتان بکشید، سپس طلا یا نقره را بر روی آن بمالید. اگر بعد ازمدتی رنگ آن تیره شد و به سیاهی گرایید، وجود سرب اثبات شده است؟ اما آیا این شایعات و روش‌ها حقیقت دارد؟

سرب چیست و چرا مضر است؟
سرب برای انسان عنصر کشنده‌ای محسوب می‌شود. در محیط زندگی همه ما، چیز‌هایی هست که می‌تواند حاوی سرب باشد. وارد شدن اندکی سرب به بدن خطری ندارد، اما زمانی که میزان انباشت این ماده در بدن زیاد شود، خطر مسمومیت با سرب را به همراه خواهد داست. انباشت سرب در بدن بصورت نامحسوس و طی مدت زمان طولانی انجام می‌گیرد. سرب اضافی وارد شده به بدن در ارگان‌های مختلف رسوب کرده و باعث آسیب و عملکرد آن ارگان می‌شود. آسیب کلیه، نقص شنوایی غیرقابل بازگشت، آسیب دائمی عصبی و مغزی، کاهش بهره هوشی، ایجاد مشکلات گوارشی و فشار خون از مواردی است که مسمومیت سرب به همراه خواهد داشت. لازم به ذکر است در هوایی که امروزه در تهران تنفس میکنیم میزان زیادی سرب وجود دارد.

آیا استفاده از لوازم آرایشی خطر مسمومیت با سرب دارد؟
با قوت گرفتن بحث‌ها در خصوص سرب موجود در لوازم آرایشی در یکسری از برند‌های رژ لب از جمله کلینیک، لانکوم و… و قوت گرفتن ترس عمومی در استفاده از این محصولات، در راستای حفاظت از سلامت عمومی، سازمان FDA (سازمان جهانی دارو و غذای آمریکا)، اقدام به تعریف پروژه‌ای برای بررسی میزان سرب موجود در رژ لب‌ها و دیگر انواع لوازم آرایشی کرد.

در دسامبر ۲۰۱۶ سازمان جهانی دارو و غذای آمریکا، دستورالعملی برای سنجش میزان سرب موجود در لوازم آرایشی از جمله رژ لب، سایه چشم، پنکک، ریمل، شامپو و لوسیون بدن تعیین کرد. این دستورالعمل بر اساس بیشترین میزان لول مجاز سرب در محصولات نوشته شده بود.

میزان لول مجاز سرب به ازای هر محصول ۱۰ PPM در نظر گرفته شد. PPM به معنای واحد در میلیون می‌باشد؛ بنابراین در صورتیکه میزان واحد سرب موجود در یک محصول آرایشی زیر ۱۰ واحد در میلیون باشد، خالی از خطر است.

بررسی بیش از بیست محصول موجود در بازار، نشاندهنده میزان سرب پایین‌تر از ۱۰ PPM در محصولات بود. محصولات از طبقه بندی‌های مختلف در برند‌های مختلف انتخاب و مورد آزمایش قرار گرفته بودند. آزمایشات ثابت کرد میزان جذب سرب از لوازم آرایشی (بلعیدن یا جذب از طریق پوست) بسیار کوچک و کم است و نمی‌توان آن را حتی در آزمایش معمولی خون اندازه‌گیری کرد.

این آزمایشات ثابت کرد وجود سرب در محصولات برند‌های اعلام شده، صرفا روشی رقابتی برای کم کردن مشتریان این شرکت‌ها بوده است. همچنین روش استفاده از مالش طلا یا نقره بر روی رژ لب، مبنای علمی برای اثبات سرب ندارد.

چگونه لوازم آرایشی مطمئن بخریم؟
لوازم آرایشی معتبر، برچسب محصول دارند که بر روی آن مواد اولیه و مصرف شده در تولید آن محصول روی آن درج شده است. همچنین در ایران، وزارت بهداشت پس از بررسی محصولات، برای آن‌ها برچسب فارسی تایید شده صادر می‌کند؛ بنابراین بهتر است برای خرید، دقت کنیم محصول مورد نظرمان حتما برچسب تاییدیه وزارت بهداشت داشته باشد.

نکته مهم دیگر در خرید لوازم آرایشی و بهداشتی، خرید از فروشگاه‌ها و داروخانه‌های آنلاین معتبر است. بعضی از فروشندگان محصول تقلبی، اما مشابه محصول اصلی را با قیمت پایین‌تر عرضه می‌کنند. این محصولات نه تنها تایید شده نیستند، بلکه احتمالا ضرر‌های فراوانی دارند؛ بنابراین بهتر است به صرف ارزان بودن، از جایی که نمیشناسیم خرید نکنیم.

آخرین موضوعی که باید مورد توجه قرار دهیم، تاریخ مصرف محصولات بهداشتی و آرایشی است. در صورتی که زمان انقضای محصول رسیده باشد، احتمال ایجاد شدن یکسری ترکیبات سمی و مضر در کالا وجود دارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟