تب نوزاد با اینکه برای والدین ترسناک است اما طبیعیترین واکنش بدن هنگام مبارزه با بیماریهاست و حتی متخصصان معتقدند که بلافاصله بعد از شروع تب نوزاد اقدامی برای پایین آوردن آن نکنید.
البته در صورت طولانی شدن تب و افزایش آن حتما باید اقدام مناسبی انجام شود چراکه باقیماندن تب بالا میتواند خطر تشنج و صرع را به دنبال داشته باشد.
علت تب نوزاد
با بروز تب نوزاد و همینطور بزرگسالان، بدن تحریک میشود سلولهای خونی و آنتیبادی های بیشتری برای مقابله با عفونت و عوامل بیماری زا بسازد. به همین خاطر است که متخصصان میگویند جلوی تب ملایم را نگیرید تا بدن به این کار برسد. اما تب بالا باید سریعا پایین بیاید و یکی از سریعترین این روشها استفاده از شیاف است.
کاهش تب نوزاد با شیاف
وقتی تب نوزاد به ۳۸.۹ میرسد، حتما باید راهی برای کاهش تب پیدا کنید. از آنجا که آب به خوبی میتواند دمای بدن را پایین بیاورد، توصیه میشود قبل از استفاده از شیاف استامینوفن، از حمام آب ولرم برای پایین آوردن تب نوزاد استفاده شود.
اما در صورتیکه تب کودک با حمام آب ولرم، پاشویه و ... پایین نیامد، میتوانید از شیاف تب بر استامینوفن استفاده کنید، به خصوص در مواقعی که کودکان به خاطر تب شدید استفراغ میکند و غذا یا دارو در معدهاش نمیماند. حتی ممکن است با خوردن قطره یا شربت استامینوفن، تب نوزاد همچنان بالا بماند بنابراین پزشک توصیه به مصرف شیاف خواهد کرد.
تب نوزاد و شیاف استامینوفن یا شیاف دیکلوفناک
دو نوع شیاف برای کاهش تب نوزاد وجود دارد: شیاف استامینوفن و شیاف دیکلوفناک که البته شیاف استامینوفن برای درمان تب نوزاد متداولتر است. اما برای تعیین دوز شیاف یا فواصل ساعتی استفاده از شیاف حتما باید با پزشک مشورت کنید تا بر اساس سن و وزن نوزاد میزان دارو را مشخص کند.
همچنین در ادامه درمان تب نوزاد با شیاف و با کاهش علائمی مثل تهوع و استفراغ، باید از انواع خوراکی استامینوفن یا سایر تب برها استفاده شود.
برای استفاده از شیاف باید کودک را به پهلو یا پشت خوابانده، لفاف شیاف را باز کرده و سر آن را در ابتدای مقعد او بگذارید و بعد از چند ثانیه به آرامی شیاف را وارد کانال مقعد کنید.
نوزاد را چند دقیقه به همان حالت خوابیده نگه دارید تا شیاف خارج نشود.