نیمه پنهان «اختلاس‌ها» در ایران کجاست؟/ تکه گمشده پازل پرونده «پتروشیمی گیت» و لزوم برخورد با آن!

این بخش دوم که اتفاقا می تواند نقش مهمی در شکل گیری پرونده های مفاسد اقتصادی داشته باشد، سر دیگر ماجراست که کمترین توجه به آن شده و خیلی در روند رسیدگی به پرونده های اختلاس مورد اعتنا نبوده اند. در حالی که این افراد می توانند بسیار تأثیرگذار باشند و در صورت عدم برخورد با آنان حتما زمینه سازی دیگری برای شکل گیری یک پرونده فساد در بخشی دیگر صورت خواهند داد.
کد خبر: ۸۸۴۹۳۹
|
۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۹ 11 March 2019
|
12441 بازدید
|

این روز‌ها دادگاه محاکمه عاملان بزرگ‌ترین کلاهبرداری در تاریخ ایران که حدود شش میلیارد و ۶۵۶ میلیون یورو است، برگزار می‌شود. پرونده‌ای که به «پتروشیمی گیت» معروف گشته و جدای از افرادی که هم اکنون در دادگاه مورد محاکمه قرار گرفته اند و تعداد آن‌ها ۱۳ تن ذکر شده است؛ دو متهم این پرونده که یک خانم و یک آقا هستند در خارج از کشور و متواری هستند.

به گزارش «تابناک»؛ در پرونده «پتروشیمی گیت» جرایم مختلفی نظیر اخلال در نظام اقتصادی و موضوعاتی از این دست در آن به چشم می‌خورد. عدد این پرونده اکنون رکورد اختلاس‌ها در کشور را شکسته و حدود سه برابر بدهی «بابک زنجانی» به وزارت نفت است که پیش از این بزرگ‌ترین پرونده تخلف مالی و اختلاس در کشور به شمار می‌آمد.

طی روز‌های گذشته، بخش زیادی از فضای خبری کشور درگیر این پرونده بزرگ شده است و هنوز ابهامات زیادی در مورد «پتروشیمی گیت» وجود دارد. حضور یک زن در جریان این پرونده که اکنون گفته می‌شود در خارج از کشور است و به لحتظ سیاسی، چهره ای دو زیست بوده که هم برای نزدیکی به اصلاح طلبان در دوران حاکمیت آنان و هم برای نزدیکی به اصولگرایان در زمان تصدی نهاد‌های دولتی و حکومتی توسط آنان تلاش کرده است. اینکه برخی منابع آگاه گفته اند این پرونده صرفا محدود به پتروشیمی نیست و پا در بنادر هم دارد و راز چهره‌های متهمانی که هیچ نگرانی حداقل در عکس‌های مخابره شده از این دادگاه در چهره شان دیده نمی‌شود، از جمله موضوعاتی است که باید مدتی زمان بگذرد تا اطلاعات بیشتری از چرایی آن به دست آورد.

به هر حال رکورد تخلفات مالی و اختلاس‌ها با مطرح شدن پرونده پتروشیمی شکسته شده است. آخرین رقمی که از بدهی‌های بابک زنجانی از سوی «زهره رضایی» مشاور حقوقی زنجانی در امور بین الملل، اعلام شده بود، یک میلیارد‌و ۹۶۷ میلیون‌و ۵۰۰ هزار یورو (۱۹۶۷۵۰۰۰۰۰) بود. این رقم از سوی وزارت نفت حدود دو میلیارد یورو اعلام شد. در هر حال با وجود تناقض، کماکان رقم اعلامی از سوی این دو بخش، حدود چهار میلیارد یورو از رقمی که در کیفرخواست پرونده پتروشیمی اخیر مطرح شده، کمتر است؛ رقمی که به گفته قاضی مسعودی مقام، قاضی این پرونده، شش میلیارد و ۶۵۶ میلیون یورو عنوان شد؛ یعنی سه برابر بدهی بابک زنجانی به وزارت نفت.

علاوه بر ابهامات این پرونده که با برگزاری جلسات دادگاه و اتمام پروسه دادرسی در نهایت شفاف مشخص خواهد شد و مقصران حاضر در این پرونده که با نام متهم هم اکنون در حال محاکمه هستند، به اندازه تقصیراتی که در این کلاهبرداری بزرگ داشته اند، محکوم خواهند بود، چند نکته حاشیه‌ای وجود دارد که باید برای بررسی و رسیدگی به پرونده‌های اختلاس مورد توجه مقامات رسیدگی کننده قرار بگیرد.

به نظر می‌رسد، افرادی که هم اکنون در جریان پرونده «پتروشیمی گیت» در حال محاکمه هستند، جزو آن دسته گروهی محسوب می‌شوند که می‌توان به آن‌ها «سرویس گیرنده» گفت. یعنی افرادی که در اثر فعل و انفعالات و اقداماتی از یک سرویس ویژه برخوردار شده و توانسته اند یک پرونده با بار مالی حدود ۷ میلیارد یورو را به ملت تحمل کنند.

این پرونده و پرونده‌های اقتصادی امثال این که در سال‌های اخیر چندین و چند نمونه آن را شاهد بوده ایم، یک سر دیگر هم دارد که می‌توان به طرف‌های «سرویس گیرندگان» عنوان «سرویس دهنده» را اطلاق کرد. این افراد کسانی هستند که در راستای هدف نامشروع اقتصادی کسانی که هم اکنون در حال محاکمه هستند، اقدام و زمینه را برای شکل گیری این عدد بزرگ اختلاس فراهم کرده اند.

این بخش دوم که اتفاقا می‌تواند نقش مهمی در شکل گیری پرونده‌های مفاسد اقتصادی داشته باشد، سر دیگر ماجراست که کمترین توجه به آن شده و خیلی در روند رسیدگی به پرونده‌های اختلاس مورد اعتنا نبوده اند. در حالی که این افراد می‌توانند بسیار تأثیرگذار باشند و در صورت عدم برخورد با آنان حتما زمینه سازی دیگری برای شکل گیری یک پرونده فساد در بخشی دیگر صورت خواهند داد؛ بنابراین لازم است در جریان رسیدگی به پرونده‌هایی نظیر «پتروشیمی گیت» جرایم و تخلفات صورت گرفته توسط تک تک سرویس دهنده ها را بررسی و رسیدگی کنند و همه هیأت مدیره ها، مدیران عامل، ارزیابان و کارشناسان حقوقی و افرادی نظیر این‌ها را که در زمره «سرویس دهندگان» هستند و مصوبات، تسهیلات و موضوعات اینچنینی که منجر به شکل گیری اختلاس شده است را به امضا رسانده اند، مورد تعقیب و مجازات قرار بدهند. خلاصه آنکه تا با این پازل شکل گیری اختلاس برخورد نشود، فقط محل و زمان وقوع اختلاس‌ها جابجا خواهد شد و این داستان همچنان ادامه خواهد داشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۵
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۵۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۰
اینها فقط قربانی هستند. اختلاسگران کسانی هستند که هیچ کس حاضر به معرفی آنان نیست
یکی رو پیدا میکنن بهش درصد ناچیزی میدهند و سپس فراریش میدهند به جایی که نتوان تقاضای استرداد داد و او میشود مسئول و اختلاسگر و این وسط پول ها گم میشود و درسترسی به آن ناممکن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۱
همه را فراری می دهند!!! ولی اکثرا در ایران زندانی هستند و تعداد اندکی فرار می کنند
چقدر باهوشی تو و چرا کاراگاه و یا بازجو نشدی تا حالا
!!!!!
farhad
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۱
كاملا با شما موافقم چون در خارج از ايران شما بيش از 20هزار دلار به همراه داشته باشي به جرم پولشويي بيچارت ميكنن اين دوستاني كه فرار ميكنن قطعا نميتونن انقدر راحت پول هاشون رو ببرن پس احتمالا يه مبلغ بسيار كمتري ميگيرن و ميرن و نفر اصلي با پولها عشق ميكنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۰
قاضی پرونده گفته ۶ میلیارد بوده ولی یک بخشی از این مبلغ اختلاس و دزدیده شده و نه کل این مبلغ
لطفا تصحیح کنید
ناشناس
|
Canada
|
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۰
راه حل تنها در آزاد سازی اقتصاد و شفافیت است،و این بدون روند سیاسی و مشارکت دادن همه ملت در قدرت امکان پذیر نیست،اگر بدقت نگاه کنید همه اختلاسگران بنوعی خود را ارزشی میدونستند! و نتیجه مشارکت ۵درصدی در قدرت رانت هست و....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۰
مردمِ بدبخت که فقط باید این اخبارو بخونن و بسوزن ... وقتی این مدل فاجعه ها مدام تکرار میشه یعنی مردم سرکارن و با یه عده مشغولشون کردن تا یه عده کارِ خودشونو بکنن ... بدبخت فقط مردم ... مردمِ شرمنده زن و بچه .. به خدا شب ها زودتر می خوابیم که زن و بچه از پول و خرید حرف نزنن!!! مردمِ کشوری با کوهی از ثروت!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۱
متاسفانه این فضای مجازی هم که حکومت مدام دم از بد بودن آن میزند شده یه سوپاپ اطمینان، همه درد و دلها و اعتراض ها به این فضای مجازی محدود می شود. می نویسیم و دکمه ارسال را می زنیم و آرامش پیدا می کنیم ولی متاسفانه بقیه هم به کار خود مشغولند و گزندی متوجه شان نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۱
به خدا قسم تنها راه خودکشیه .

آخه این چه زندگیه ما داریم ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۰
همش زیر سر مدیران رانتی هست که اجازه نمیدن بورس انرزی پا بگیره تا رانتی خودشون نفت رو معامله کنند !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۰
ایران ، رکورددار اختلاس در منظومه شمسی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۰
خیالتان راحت هیچ اتفاق خاصی برای کسی نمیافتد
چون کسانی که به اینجور منابع دسترسی دارن از اقوام درجه هستند که هیچ کسی نمیتواند باهاشون کاری بکند.
.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۰
تمام (و نه نیمه) موضوع مفاسد مالی به نحوه گزینش از میان باندها و جناح های سیاسی برمی گردد. اگر کسی جزو بازی نباشد امکان ندارد به چنین پستها و موقعیتهایی دست پیدا کند. نتیجه اینکه این همه از میان یاران خودتان برگزیدید و بقیه ملت را نامحرم دانستید نتیجه ای جز فساد گسترده به دست نیاوردید. از این چند هزار نفر خودی بی خاصیت دست بردارید و جمعیت کشور را همان هشتاد میلیون نفر ببینید تا موضوعاتتان بهتر حل شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۰
تابی جان : چو دانی و پرسی سوالت خطاست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۰
دنبال نیمه پنهان اختلاس ها نگرد
دنبال مدیریت قوی و اجرایی بگرد که سالهاست رنگشو ندیدیم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟