رئیس جمهوری کلمبیا تصریح کرد که مداخله نظامی راه حل و فصل بحران در ونزوئلا نیست.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا 'ایوان دوکه' در مصاحبه با نشریه ایتالیایی 'ایل سوله' در رابطه با پیشنهاد مداخله نظامی در ونزوئلا به ویژه از سوی آمریکا گفت: فکر نمیکنم راه حل بحران ونزوئلا مداخله نظامی باشد.
این اظهارات ایوان دوکه در حالی منتشر شده که وی یکی از منتقدان دولت 'نیکلاس مادورو' رئیس جمهوری ونزوئلا بوده است.
پیش از این 'دونالد ترامپ' رییس جمهوری آمریکا بارها اعلام کرده بود که گزینه نظامی علیه دولت مادورو همچنان روی میز است این در حالیست که مقامات بسیاری از کشورها نسبت به پیامدهای هرگونه اقدام نظامی آمریکا در خاک ونزوئلا هشدار داده اند.
دوکه ضمن اشاره به مناقع روسیه و چین در ونزوئلا خاطر نشان کرد که یک ونزوئلا با ثبات به نفع مسکو و پکن است.
کلمبیا که هم مرز با ونزوئلا قرار دارد، در ماههای اخیر شاهد پیامدهای بحران اقتصادی و اجتماعی ونزوئلا بوده به طوریکه این کشور تاکنون میزبانی بیش از یک میلیون پناهنده ونزوئلایی در کمتر از دو سال را برعهده داشته است.
از سوی دیگر خبرگزاری رویترز گزارش داد، 'الیوت آبرامز' نماینده ویژه امریکا در امور ونزوئلا در جدیدترین اظهارنظرش عنوان کرد که صادرات نفت ونزوئلا پیوسته رو به کاهش بوده و هر ماه تا حدود ۵۰ هزار بشکه کاهش مییابد. وی مدعی شد که تولید نفت ونزوئلا نیز ظرف یک یا دو ماه آتی به کمتر از یک میلیون بشکه کاهش مییابد.
تولید نفت خام ونزوئلا طی دو دهه گذشته کاهش چشمگیری داشته به طوریکه در آغاز سال ۲۰۰۰ به بیش از سه میلیون بشکه در روز میرسید، اما این آمار تا اواخر سال ۲۰۱۸ بین ۱.۲ تا ۱.۴ میلیون بشکه در روز رسید.
به گزارش ایرنا، ونزوئلا ماههاست به بدترین چالشهای اقتصادی و اجتماعی چند دهه اخیر روبرو بوده و این کشور با کمبود شدید مواد غذایی، دارو و مایحتاج اولیه روبرو است.
'خوان گوایدو' رهبر مخالفان پس از مراسم تحلیف مادورو برای دوره دوم ریاست جمهوری، خود را رئیس دولت موقت در این کشور خواند و خواستار حمایت بین المللی از خود و برگزاری انتخابات زودهنگام شد.
آمریکا بلافاصله گوایدو را به عنوان رئیس جمهوری موقت ونزوئلا به رسمیت شناخت و برخی کشورهای آمریکای جنوبی هم در این اقدام از واشنگتن تبعیت کردند.