رئیس کمیسیون امنیت و دفاع شورای فدراسیون روسیه از استقرار بمب افکن های هسته ای دورپرواز توپولف-22 ام.3 در کریمه در پاسخ به استقرار تجهیزات سامانه پدافند موشکی آمریکا در رومانی خبر داد.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، ویکتور بونداریف که قبلا فرمانده نیروی هوافضای روسیه بوده است، روز دوشنبه گفت: استقرار اجزای سامانه پدافند موشکی آمریکا در رومانی چالشی جدی برای روسیه است.
وی افزود: در واکنش به این اقدام آمریکا، وزارت دفاع روسیه تصمیم به استقرار یک اسکادران بمب افکن راهبردی در پایگاه هوایی «گواردیسکی» کریمه گرفت.
این سناتور روس خاطرنشان کرد: این اقدام (استقرار اجزای سامانه پدافند موشکی آمریکایی در رومانی) موازنه قوا در منطقه را برهم زده است.
بمب افکن دورپرواز راهبردی توپولف-22 ام.3 قادر به حمل سلاح هسته ای و طی چند هزار کیلومتر است.
این بمب افکن برخوردار از توان حمل 24 تن انواع بمب و موشک، برد پروازی زیاد، توانمندی پنهانکاری بالا و سامانه های پرقدرت اخلالگر است که در دوران شوروی ساخته و تا 2،2 برابر صوت سرعت دارد.
بونداریف گفت که بمب افکن های دورپروازی که در کریمه مستقر می شوند این امکان را فراهم می کند تا سیستم های پدافند هوایی و موشکی را بتوانیم در هر نقطه ای از اروپا هدف قرار دهیم.
به گفته وی، امکانات بمب افکن توپولف-22 ام.3 به گونه ای است که می تواند همه نوع هدفی را در شعاع یکهزار کیلومتری منهدم کند.
رئیس کمیسیون امنیت و دفاع روسیه یادآوری کرد که علاوه بر این بمب افکن ها جنگنده های میگ-29 و سوخو-27 نیز در کریمه مستقر شده است.
بونداریف گفت: نیروی نظامی قدرتمند روسیه در کریمه هر روز قوی تر می شود و به سیستم های پدافند موشکی اس-300، اس-400، بوک-ام.2، پانتسیر-اس.1 و موشک های تاکتیکی اسکندر هم مجهز خواهد شد.
وی ادامه داد: این تجهیزات می توانند حریم هوایی کریمه را به خوبی پوشش دهد.
این سناتور روس از مجموعه های موشکی ساحلی باستیون و بال به عنوان تسلیحات دیگر روسیه اشاره کرد که در کریمه مستقر خواهند شد.
وی با بیان اینکه سیستم های تسلیحاتی روسیه پهنه آبی دریای سیاه را تحت کنترل دارند، افزود: این کنترل با توجه به اقدامات تحریک آمیز ناتو در دریای سیاه ضروری است.