هوای پایتخت طی سال ۹۷ با ۳۰۶ روز هوای مطلوب رکورد زد.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، کیفیت هوای تهران طی سال ۹۷ با ۲۸ روز هوای پاک و ۲۷۸ روز هوای سالم رکورد زد.
بر اساس آمار شرکت کنترل کیفیت هوای تهران پایتختنشینان سال گذشته ۳۰۶ روز هوای مطلوب تنفس کردند که این آمار طی ۷ سال اخیر بی سابقه است همچنین هوای پایتخت طی سالی که گذشت ۵۹ روز ناسالم برای گروههای حساس بود و خوشبختانه هیچ روزی در شرایط ناسالم برای همه گروهها قرار نگرفت.
آمار کیفیت هوای تهران در سال ۹۶ نشان میدهد که در این سال تهرانیها ۱۰۰ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۸ روز هوای ناسالم برای همه گروهها داشتند و تنها در ۲۵۷ روز از این سال مطلوب تنفس کردند.
کیفیت هوای تهران در سال ۹۵ نیز به ترتیب ۱۶ روز پاک، ۲۶۰ روز سالم، ۸۰ روز ناسالم برای گروههای حساس و ۹ روز ناسالم برای همه گروهها بود.
۲۱ روز هوای پاک و ۲۳۳ روز هوای سالم سهم تهرانیها از هوای سال ۹۴ بود. متاسفانه در این سال کیفیت هوای تهران تهران یک روز بسیار ناسالم، ۵ روز ناسالم برای همه گروهها و ۱۰۵ روز ناسالم برای گروههای حساس را نیز تجربه کرد.
بر اساس آمار شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوای پایتخت طی سال ۹۳ در مجموع ۲۴۹ روز در شرایط مطلوب و ۱۱۶ روز در شرایط نامطلوب قرار داشت همچنین کیفیت هوای تهران در حدود نیمی از روزهای سال ۹۲ در شرایط نامطلوب بود. در این سال کیفیت هوای پایتخت تنها ۳ روز پاک و ۲۰۲ روز در شرایط سالم قرار داشت.
در این بین اما میتوان گفت که سال ۹۰ هوای تهران در بدترین وضعیت ممکن قرار داشت چرا که در این سال هوای پایتخت سه روز در شرایط بسیار ناسالم، ۷ روز در شرایط ناسالم برای همه گروهها و ۲۰۸ روز ناسالم برای گروههای حساس بود. در این سال پایتختنشینان فقط ۱۴۷ روز هوای مطلوب تنفس کردند.
گرچه باد و باران، سال گذشته به کمک نفس تهرانیها آمد اما شاید بتوان برخی سیاستهای کنترلی آلودگی هوا از جمله سختگیرانهتر شدن قانون معاینه فنی و بهبود کیفیت سوخت را از جمله عوامل موثر در بهبود کیفیت هوای تهران دانست. هر چند که امیدوار بودیم سال ۹۸ هوای به مراتب مطلوبتری در پایتخت تنفس کنیم اما برخی تصمیمگیریهای مدیران شهری و دولت مردان، امید به بهتر شدن کیفیت هوا را کمرنگ کرد. از جمله این تصمیمگیریها میتوان به مخالفت اعضای شورای شهر با خرید فیلتر دوده اتوبوس، رای هیات دولت برای به تعویق افتادن اسقاط موتورسیکلتهای فرسوده و رای مثبت شورای شهر تهران به ساخت و ساز در ریههای تنفسی شهر اشاره کرد. باید دید که تصمیمهای این چنینی چه تاثیری بر کیفیت هوای تهران ۹۸ دارند و آیا روند بهبود هوای این کلان شهر متوقف میشود و دود سیاستگذاریهای سوال برانگیز به چشم مردم میرود یا خیر؟