در حالی که تیرماه ۹۸ آوردگاه بیش از یک میلیون و ۱۱۸ هزار کنکوری است و هنوز چهار ماه تا برگزاری کنکور مانده است اما عید نوروز و تعطیلات آن برای داوطلبان کنکور رنگ دیگری دارد.
به گزارش «تابناک»، شوخی کاربران فضای مجازی در شبکههای اجتماعی با کنکور از هشتگ خداحافظ_کنکور وزیر آموزش و پرورش شروع شد. در نیمه اسفندماه پس از چند روز کش و قوس درباره رشتههای با آزمون و بدون آزمون ناگهان وزیر آموزش و پرورش در پستی نوشت که از ۶ صبح جلسه داشته اند و بر اساس آن مقرر شد که ۸۵ درصد رشتهها بدون کنکور برگزار شود و از هشتگ خداحافظ کنکور استفاده کرد.
این هشتگ چندان کار ساز نشد و تنها در سه روز اول آغاز ثبت نام، بیش از یک میلیون نفر در کنکور ثبت نام کردند.
اما واکنش فضای مجازی به خداحافظی با کنکور چه بود؟
کاربری مینویسد: وقتی ۸۵ درصد پذیرش، پیام نور و علمی کاربردی و کاردانیه، توقع داشتید ملت برن بدون کنکور ثبت نام کنن؟:)
کاربری دیگر میگوید: کشورهایی مثل ژاپن هم دانش آموزاش همین قدر استرس کنکور دارند؟ اوقات فراغت و تابستون میرن کلاس کنکور؟ _نه بابا اونا میرن ربات می سازن این استرسها رو ندارند.
کاربر دیگری به آموزش رایگان اشاره میکند و مینویسد: طبق آمار ۸۵ درصد آموزش عالی پولیه و ۱۵ درصد رایگان باز هم ۱۰۰۰۰۰۰ نفر برای صندلی رایگان می جنگن.
کاربری میگوید: من از وقتی راهنمایی بودم همیشه بحث این خداحافظ_کنکور بود، به ما میگفتن کنکور به شماها نمی رسه. رسید. کنکور هم دادیم. ۱۲ سال هم از کنکور دادنمون میگذره. کنکور هنوزم سرجاشه.
هنوز هم بسیاری از کاربران با خود کنکور مشکل دارند! طنزهایی درباره زمان و فضای کنکور که شاید بسیاری آن را در دوران آزمون دادن تجربه کرده اند.
«کنکور چرا باید صبح جمعه باشه؟ ما برای خوابیدن فقط یه جمعه رو داریم!»، «چرا تو ایران کنکور ساعت ۹ شروع نمی شه!؟»، «پسره اومده ثبت نام کنکور میگه داداش یه تجربی بذار برام (نگفت دورو باشه یا خشخاشی) کارش که تموم شد میگه حاجی هنرم بزن برام». «ثبت نام کنکور از خود کنکور سختتره!»
«غمگین و دپرس، متأسفانه امسال نتونستم توی کنکور به نتایج مطلوبی دست پیدا کنم و قبول بشم البته اینکه ثبت نام نکردم و شرکت نکرده بودم هم بی تأثیر نیست!»، «اون خانمی که با لباس_عروس رفته سر جلسه کنکور، خبر نداشته تاریخ کنکور کی بوده که تاریخ عروسیش رو جابجا کنه؟ چجوری هم به کارهای عروسی رسیده هم درس خونده؟»
«حالا که همه جا بحث کنکوره، بگم که من چند سال تو دانشگاه اون صدا بودم که میگفت: داوطلبان گرامی، وقت تمام شد، دفترچهها را زمین بگذارید…»، «نکته جالب بعدی اینه واسه هر کی کنکور داره اون سال از همه سالا سختتر بوده!!!»، «کنکور یه کاری با ما کرده که #کتاب غیر درسی می خونیم همش عذاب وجدان اینو داریم که حالا که کتاب دستمونه چرا کتاب درسی به جاش نمی خونیم».
اما تبلیغات بی وقفه کتابهای کمک آموزشی و تست زنی کنکور در تمام ساعات شبانه روز از صدا و سیما دیگر سوژه کاربران فضای مجازی است. آنها به این موضوع اشاره میکنند که «در حالی که تو ایران پرفروشترین کتابهای دنیا با تیراژ ۵۰۰ به زور به چاپ دوم می رسن، کتابهای کمک درسی تو سال اول چاپ شون با تیراژ ۴۵۰۰ برای بار ۲۷ ام چاپ میشن».
کاربر دیگری مینویسد: «دقیقاً موقعهایی که بحث حذف کنکور و کمک آموزشیها بیشتر میشه آگهیهای صداوسیما هم پر میشه از کارهای خیر مؤسسات ذینفع».
کاربری مینویسد: طبق تعرفههای مشخصشده صداوسیما برای برنامههای تبلیغاتی کنکور، جمع کل ۱۳ برنامه در یکماه، حدوداً ۶۰۰ میلیارد تومان است. تکرار این برنامهها هم شامل تعرفه و هزینه جداگانهای برای آن محاسبه میشود. لازم به ذکر است که این میزان درآمد، جدا از آگهیهای تبلیغاتی برای کنکور است.»
پخش تصاویر نفرات برتر کنکور که پیش از این تاکید میکردند در هیچ کلاس فوق برنامهای شرکت نداشته اند و ناگهان سر از تبلیغات تمام مؤسسههای کنکور در میآوردند سوژه دیگری است که کاربری به آن پرداخته است: «+ میخوای دوباره خانوادهات رو ببینی یا نه؟ - تو رو خدا رحم کنید + پس باید وایستی جلو دوربین بگی از هیچ کتاب و کلاس کنکور استفاده نکردی! (پشت صحنه مصاحبه با رتبههای برتر)»
اعلام نتایج در کنکور هم به سوژههای کنکوری فضای مجازی اضافه شده است. کاربران درباره نتایج به شوخی میگویند: «شما یادتون نمیاد، الان شده زندگی خصوصی و اینا.. زمان ما نتایج رو تو روزنامه چاپ و تو کل ایران پخش میکردن»، «دوستم کنکور قبول شد باباش یه ماشین کادو بهش داد. منم یادمه رفتم خونه گفتم عمران قبول شدم. مامانم گفت آجر رو همه بلدن بزارن رو هم و رفت»، «انقدر که واسه بعدِ کنکور برنامه ریزی کردم اگه واسه خودش کرده بودم رتبم دو رقمی بود». «نتیجه مهم نیست مهم اینه که چیزی از ارزشهاتون کم نشده:))))»
شوخی فضای مجازی درباره کنکور پایانی ندارد. آموزش و پرورش هرمزگان در خبری عنوان کرد که به نفرات برتر کنکور پراید هدیه میدهد! البته این خبر از سوی وزیر آموزش و پرورش تکذیب شد اما این تصمیم نشان دهنده محبوبیت همزمان پراید و کنکور در کشور است!
تعطیلات عید برای برخی از داوطلبان کنکور زمان جمع بندی و برای برخی زمان آغاز درس خواندن است و از همین رو شبکههای پیام رسان پر شده اند از تصاویر کتابهای کنکوری که با قلمهای هفت رنگ سعی در جلوه گری از همدیگر دارند و هر داوطلب میخواهد به دوستانش یادآوری کند که بهتر خوانده است.