مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: در حال حاضر تمام سدهای کشور به لحاظ پایداری شرایط کاملا نرمالی دارد و ابزار دقیق سدها به صورت مستمر کنترل میشود و تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر شکستگی سدها و یا ایجاد آسیب در سدهای کشور نداشتهایم، اما در حوزه حجم مخازن باید گفت که بسیاری از سدها وضعیت پرشدگی دارند و قدرت تخلیه زیادی به دلیل حساسیتهایی که در پایین دست وجود دارد برای آنها ممکن نیست.
محمد حاجرسولیها در گفتوگو با ایسنا، در خصوص خبر منتشر شده مبنی بر انتقال نمک سد گتوند در پی سیلابهای اخیر به کارون، اظهار کرد: من این مطلب را تکذیب میکنم، چرا که این صحبت از سمت بنده گفته نشده و در خصوص وضعیت گتوند سوالی پرسیده شد و بنده اعلام کردم که طبق تصمیمی که در خصوص سد گتوند گرفته شده موضوع تخلیه تحتانی مطرح است.
وی با اشاره به وضعیت ورودی سدهای کشور، اظهار کرد: در حال حاضر ورودی به سدهای کشور ۴۰ میلیارد مترمکعب تخمین زده میشود که این عدد نسبت به سال گذشته ۳.۲ برابر افزایش داشته است. همچنین باید گفت که حجم موجود مخازن ۳۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب است که نسبت به سال قبل ۵۱.۷ درصد افزایش داشته است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه در حال حاضر کل ورودی به سدهای استان خوزستان از ابتدای سال آبی تاکنون ۲۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب بوده است، اظهار کرد: این عدد نسبت به سال قبل ۴.۷ برابر افزایش داشته که معادل آن تخلیهای که از سدهای استان خوزستان شده، ۱۵ میلیارد مترمکعب است که نسبت به سال قبل ۲.۳ برابر افزایش داشته است.
حاج رسولیها افزود: حجم آب موجود مخازن در سدهای استان خوزستان در حال حاضر ۲۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب است و این در شرایطی است که سال قبل این عدد تنها ۱۲.۵ میلیارد مترمکعب بوده است و باید گفت که ۷۴ درصد حجم مخازن آبی سدهای استان خوزستان نسبت به سال گذشته بیشتر شده است و مخازن سدهای این استان ۹۲ درصد پرشدگی دارند.
وی در خصوص سایر سدهای کشور نیز گفت: سیلاب اخیر موجب شد که میزان ورودی به برخی از سدها افزایش پیدا کند به گونهای که در حال حاضر سد بوکان حدود ۱۶۰ میلیون مترمکعب، زایندهرود ۱۱۵ میلیون مترمکعب، دوستی ۵۱ میلیون مترمکعب ورودی داشتند. همچنین سدهای استان هرمزگان نیز ۲۵ میلیون مترمکعب ورودی داشتهاند.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: علاوه بر این ورودی سد کوثر که یکی از سدهای مهم در کشور است و وظیفه تأمین آب پنج استان را به عهده دارد در پی سیلاب اخیر ۹۰ میلیون مترمکعب بوده است.
حاج رسولیها با بیان اینکه حجم بارندگیها در کل کشور گستردگی نسبتاً یکسانی داشته است، گفت: شدت بالای بارندگی در خیلی از استانها به ویژه استانهایی که در آنها سدهای مخزنی بزرگ وجود نداشت موجب شد تا شاهد خساراتی در آن استانها باشیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر سدهای استان خوزستان تقریباً در وضعیت پرشدگی قرار دارند به گونهای که سد کارون ۹۰ درصد و سد گتوند ۸۸ درصد پر شده است. در سد کرخه نیز تقریباً حجم نرمال دریافت آب به پایان رسیده و اکنون در حال ذخیرهسازی آب هستیم.
به گفته مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با توجه به اینکه بارندگیها تا یکی دو روز آینده در کشور ادامه دارد و همچنین با توجه به افزایش پوشش برفی در سطح کشور نسبت به درازمدت لازم است تا هموطنان از رفتن به کنار رودخانهها جلوگیری کنند، چرا که در حال حاضر ۶۰ درصد پوشش برفی در کشور افزایش یافته و این مساله میتواند خطراتی را به دنبال داشته باشد، اما اگر احتیاط را شرط لازم قرار دهیم میتوانیم بدون هیچ مشکلی از این شرایط عبور کنیم.