در روز پایانی اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانی IPU و با تلاشهای هیأت پارلمانی ایران، بیانیهای در خصوص محکومیت اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن الحاق بلندیهای جولان به رژیم صهیونیستی از سوی هیأت رئیسه IPU قرائت شد.
به گزارش «تابناک» به نقل از خانه ملت، خانم گابریلا کوئوا بارون، رئیس اتحادیه بین المجالس، در آخرین روز برگزاری صد و چهلمین نشست اجلاسیه بین المجالس در شهر دوحه، به نمایندگی از این اتحادیه و پارلمان های عضو با انتشار بیانیه ریاستی، اقدام اخیر آمریکا در به رسمیت شناختن بلندی های اشغالی جولان به عنوان اراضی رژیم صهیونیستی را محکوم کرد.
در همین رابطه محمدجواد جمالی نوبندگانی رئیس هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در قطر، تنظیم این بیانیه را یک موفقیت بزرگ برای کشورهای اسلامی و جبهه مقاومت دانست و یادآور شد: صدور این بیانیه شکست رژیم صهیونیستی و انزوای بیشتر آمریکا در مجامع بین المللی را در پی خواهد داشت.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: این بیانیه با رایزنی و تلاشهای هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در روز پایانی اجلاس صادر شد.
متن این بیانیه که از سوی پارلمان های بیش از 160 کشور جهان به تایید رسیده است، بدین شرح است:
«اتحادیه بین المجالس با سابقه ای 130 ساله ابتنا بر بنیانهای صلح و عدم استفاده از قوه قهریه در روابط بینالملل دارد و هرگونه دستیابی به اراضی از طریق جنگ را مردود می شمارد. بر این اساس، اتحادیه بین المجالس اقدام اخیر ایالات متحده آمریکا در به رسمیت شناختن بلندی های جولان به عنوان بخشی را سرزمین اسرائیل را محکوم می کند. اتحادیه بر این باور است که این اقدام آمریکا باعث ایجاد فاصله بیشتر در نیل به صلح پایدار و برابر در خاورمیانه خواهد شد. اقدام آمریکا در قبال بلندی های جولان مغایر با قطعنامه 497 شورای امنیت بین الملل بوده که اشعار دارد حاکمیت اسرائیل بر بلندی های اشغال شده سوریه مردود بوده و هرگونه تلاشی در این راستا فاقد تاثیر بین المللی است. بر این اساس، از جانب اتحادیه بین المجالس، اینجانب از تمامی طرف های منازعه در خاورمیانه مجددانه درخواست داریم تا از اتخاذ هرگونه اقدام یکجانبه که می تواند بر شعله های منازعه در منطقه بیافزاید، اجتناب نمایند. ما به عنوان پارلمان ها و نمایندگان پارلمان باید با انسجام بیشتری در راستای مشارکت در تحقق صلح از طریق گفتگوی اصیل اقدام نماییم.»
همچنین بیانیه دیگری از سوی خانم گابریلا کوئوا بارون، رئیس اتحادیه بین المجالس در محکومیت اعمال تحریم های سیاسی علیه نمایندگان پارلمان قرائت شد که متن کامل این بیانیه در ادامه آمده است:
«اتحادیه بین المجالس بر اساس اهمیت دیپلماسی پارلمانی و گفتگو بنا شده است. دیپلماسی پارلمانی بخش ضروری همکاری بین المللی بوده و به ایجاد پل بین کشورها و مردم کمک کرده و در نهایت درصدد مشارکت در حکمرانی جهانی و ترویج صلح از منظر رویکردهای پارلمانی است. استفاده از تحریم های سیاسی علیه پارلمان ها که به طور قانونی نمایندگی پارلمان و همچنین مردمان خود را بر عهده دارند، غیرقابل پذیرش است. ما معتقد بر ارزش گفتگوهای باز و بدون محدودیت بین نمایندگان در سرتاسر جهان هستیم. اجلاسیه ها و نشست های رسمی اتحادیه بین المجالس به عنوان مجامعی ضروری در خل اختلافات از طریق تبادلات معنادار به شمار می آید. تمامی نمایندگان از پارلمان های عضو اتحادیه بین المجالس باید بتوانند در اجلاسیه های اتحادیه و دیگر مجامع بین پارلمانی شرکت نمایند و در این مسیر با هیچ مانع یا تحریمی رو به رو نباشند. هدف غایی اتحادیه بین المجالس دستیابی به صلح است.»