مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: صندوق بازنشستگی به دنبال خروج از بنگاهداری است، اما چگونگی اجرای این سیاست برای بنگاههای مختلف متفاوت خواهد بود.
به گزارش فارس سید میعاد صالحی که در نخستین نشست هماندیشی با استادان و خبرگان اقتصادی سخن میگفت، با بیان این مطلب افزود: برای مدیریت بهینه داراییها، باید از بنگاههای با بازدهی پایین خارج شده و سرمایهگذاریها را به سمت فعالیتهای دارای بازدهی و ارزشافزوده بالاتر ببریم.
وی افزود:با توجه به سیاست دولت، صندوق بازنشستگی به دنبال خروج از بنگاهداری است، اما چگونگی اجرای این سیاست برای بنگاههای مختلف متفاوت خواهد بود.
صالحی با تأکید بر اینکه حل مشکلات صندوق تا حد زیادی مستلزم شفافیت، فسادستیزی و بکارگیری نیروهای شایسته و متخصص است، اضافه کرد: حتی یک ریال دارایی صندوق هم حقالناس است و باید تا حد امکان بهترین بازده سرمایه را داشته باشیم تا بتوانیم پاسخگوی بازنشستگان باشیم.
در ادامه این نشست، اساتید جوان و صاحبنظران اقتصادی حاضر در جلسه به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود پرداختند که اهم این موارد به شرح ذیل است:
۱-لزوم توجه به اصلاحات پارامتریک و بازتعریف ساختار نظام بازنشستگی کشور در نگاه بلندمدت
۲-تلاش در راستای اتخاذ تصمیمات فوری با توجه به شرایط کنونی کشور و درعینحال تصمیمسازیهای بلندمدت راهبردی آیندهگرایانه برای جایگاه صندوق
۳-بررسی و طراحی مدل بهینه سهامداری و نیز الزامات واگذاری شرکتها در مدل بنگاهداری اقتصادی صندوق
۴-توجه به مدیریت داراییهای صندوق و برنامهریزی آیندهنگر برای حفظ جایگاه صندوق جهت تأمین حداکثر انتظارات ذینفعان
۵-طراحی و استقرار اتاق تهاتر ارزی بین شرکتهای واردکننده و صادرکننده زیرمجموعه صندوق با هدف ایجاد مصونیت در برابر نوسانات ارزی
۶-ایجاد همافزایی بین هلدینگها و شرکتهای تابعه در راستای سیاستهای راهبردی کلان اقتصادی با توجه به شرایط آینده
۷-مطالعه و بررسی مدل بهینه واگذاری بهمنظور چابکسازی و اعمال نقش حاکمیتی برای صندوق
۸-تقویت توان علمی و عملیاتی بدنه کارشناسی و اجرایی ستاد صندوق و شرکتهای تابعه
۹-بهینهسازی ارتباطات بین اجزاء زنجیره تأمین میان شرکتها جهت حداکثر نمودن بازدهی شرکتها