قیمت نفت خام در روز سهشنبه و پس از اظهارات وزیر اقتصاد روسیه درباره احتمال افزایش تولید نفت خام توسط این کشور و کشورهای عضو اوپک در راستای رقابت بر سر سهم بازار با ایالات متحده، اندکی کاهش یافت و افزایش اندکی که در روزهای اخیر به علت محدود شدن تولید در سطح جهانی اتفاق افتاده بود را جبران کرد.
به گزارش
تابناک اقتصادی و به نقل از رویترز؛ هر بشکه نفت خام برنت در ساعت ۰۴:۳۱ دقیقه به وقت گرینویچ در معاملات آتی به قیمت ۷۱ دلار معامله شد که ۱۸ سنت یا ۰.۲۵ درصد نسبت به روز دوشنبه کاهش را تجربه کرده است.
نفت خام WTI ایالات متحده نیز در معاملات آتی با قیمت ۶۳.۳۲ دلار به ازای هر بشکه معامله شد که ۸ سنت یا ۰.۱۳ درصد نسبت به قیمت قبلی کاهش داشته است. همچنین میزان افت قیمت نفت WTI نسبت به روز دوشنبه بوده ۰.۸ درصد است.
وزیر اقتصاد روسیه طی سخنانی در آخر هفته گذشته اظهار داشت که روسیه و کشورهای عضو اوپک ممکن است در راستای رقابت با ایالات متحده برای افزایش سهم از بازار، حجم تولیدات خود را افزایش دهند، اما این امر منجر به کاهش قیمت نفت تا ۴۰ دلار به ازای هر بشکه خواهد شد.
ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد مسائل بازار شرکت OANDA در این باره گفت: نگرانی روز افزونی وجود دارد که روسیه با ادامه روند کاهش تولید نفت خام موافقت نکرده و حتی طی ماههای آتی به کلی این توافق را رها کند.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش از جمله روسیه که تحت عنوان اوپک پلاس شناخته میشوند در ماه ژوئن برای مذاکره و تصمیم گیری درباره ادامه دادن به روند پایین نگهداشتن میزان تولید اجلاسی را برگزار خواهند کرد. این اجلاس بعد از آن است که در مذاکرات قبلی بر کاهش میزان تولید به ۱.۲ میلیون بشکه در روز توافق شد.
افزایش حجم تولید نفت شیل نیز بر قیمتهای نفت خام تاثیر گذار بوده است. به گفته بنجامین لو تحلیل گر بازار کالا: افزایش تولید نفت شیل آمریکا باعث ایجاد سردرگمی در بازار نفت خام شده است.
اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده طی گزارشی اعلام کرد که انتظار میرود میزان تولید نفت خام آمریکا از ۷ ترکیب اصلی شیل در ماه مه حدود ۸۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته و به رقم رکورد شکن ۸.۴۶ میلیون بشکه در روز برسد.
با این حال کاهشهای قیمت در بازار نفت به علت محدودیت صادرات ونزوئلا و ایران تقریبا جبران شده چرا که نشانههایی مبنی بر تحریمهای سختتر ایالات متحده بر این دو کشور عضو اوپک وجود دارد و همچنین تهدید موجود در لیبی که ممکن است بر اثر ازسرگیری درگیریها تولید نفت خام این کشور به کلی متوقف شود؛ عواملی هستند که از سقوط قیمت نفت جلوگیری میکنند.